What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
kv13

Θέλω να ρωτήσω κάτι, διότι δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. :\

Είτε έχω πετάξει σχεδόν €500 για 2 keyboards (αυτό και το G815), είτε είναι κάποια ρύθμιση μέσω του software την οποία δεν έχω εντοπίσει ακόμα.

Αν και δε νομίζω. Περισσότερο μοιάζει με σχεδιαστική ανωμαλία,.

Συγνώμη αλλά... είναι δυνατόν να μην ανάβουν οι παρενθέσεις κλπ στα πλήκτρα;

Username

1 Reply

pampanos

Ναι, πράγματι. Όμως δεν είναι ανωμαλία τόσο όσο σχεδιαστική επιλογή της logitech (αν και τέτοια επιλογή μάλλον ανωμαλία τη λες). Δεν καταλαβαίνω πόσο δύσκολο τους ήταν να αφήσουν το φως να περάσει κι απ' τους secondary χαρακτήρες. Άλλο θέμα είναι ίσως το αμφιβόλου ποιότητας πλαστικό μαξιλαράκι στα media/connection buttons. Και τέλος τα πλήκτρα έπρεπε σε αυτό το price range να είναι double shot pbt και όχι απλό abs. Να ρωτήσω κάτι; έχουν ξεβάψει καθόλου όσο το έχεις; τα πλήκτρα εμπνέουν εμπιστοσύνη ή κουνιοτράμπαλο; έχεις πάρει την έκδοση με το AltGr και το μεγάλο enter (ISO) ή με το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο enter και χωρίς AltGr (ANSI) ; Τα clicky είναι δυνατά σε ενοχλητικό βαθμό ή ο ήχος που παράγουν είναι πιο διακριτικό και σιγανό click τόσο όσο για να καλύψει τον ξερό ήχο του πλήκτρου που χτυπάει όταν τερματίζει (ρωτώ, διότι ούτως ή άλλως ήχο παράγουν και τα linear όταν δακτυλογραφείς). Και τέλος όταν πατάς τα πλήκτρα η μεταλλική αντήχηση που παράγουν είναι έντονη σε ενοχλητικό βαθμό;

3 Comments

kv13

Έχω πάρει την tactile version και στα 2 keybs, με Αγγλικά μόνο όμως. Δηλ στα δικά μου τουλάχιστον δεν υπάρχει AltGr, αλλά Alt σκέτο. Επίσης, έχουν και τα 2 το μεγάλο Enter - το είχα τσεκάρει αυτό, πριν αγοράσω. Δεν έχει ξεβάψει τίποτα (μέχρι στιγμής), ούτε κάνουν τραμπάλα τα πλήκτρα, ούτε τίποτα. Γενικά ο ήχος, η αφή, η αίσθηση, η όψη - όλα είναι καταπληκτικά.

Επίσης, το ασύρματο (G915) έχει την καλύτερη αυτονομία από όλα τα mechanical keyboards - με διαφορά μάλιστα. Υπάρχουν reviews στο youtube τα οποία πιστοποιούν το θέμα της επάρκειας της μπαταρίας. Αυτά είναι τα καλά.

Πάμε τώρα στα άσχημα. Αυτά τα reviews τα είδα εκ των υστέρων, δυστυχώς. Μάλιστα, μόνο σε 1 βιντεάκι είδα να αναφέρουν το γεγονός ότι δεν είναι light through οι secondary characters. Είναι απλά βαμμένοι πάνω στα πλήκτρα. Μιλάμε για απίστευτους τύπους εκεί στη Logitech.

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με το software. Στα ξαφνικά σε μια φάση, άρχισαν ν' αναβοσβήνουν τα φώτα (ενώ έχω fixed red). Πέρασε update (το είχα στο automatic - όπως όλοι μας, νομίζω) αλλά με bug και με το οποίο έχασε το connection. Χάθηκαν όλα και στα 2 PCs (keyboards & mice). Not connected!!! Δεν κάνω π΄λάκα.

Έχει και συνέχεια. :\ Δεν μπορούσα καν να κατεβάσω offline αρχείο με την προηγούμενη version, η οποία δούλευε κανονικά. Δεν υπάρχει. Κατεβαίνει πάντα η τελευταία version με τον minimal client που έχουν διαθέσιμο τα άτομα (brainy kids εκεί στη Logitech, πραγματικά), δηλ αναγκαστικά κατέβαινε η buggy version - κατάσταση deadlock δηλ για προϊόντα ύψους €500!!!

Έκανα όμως μια ωραία μαϊμουδιά από το Macrium image που είχα (καπάκωσα τα αρχεία σε 3 folders ουσιαστικά) και έπαιξε! Ιστορίες γι' αγρίους δηλ. Από εκείνη την μέρα είμαι χωρίς automatic update και version 2020.12.9532 στο GHub.

Έχει κι άλλη συνέχεια. Δημιούργησα ticket (όχι για το software), αλλά για τους secondary χαρακτήρες. Με έβαλαν να πάρω photos για τα S/Ns (fair enough), αλλά τα άτομα ζήτησαν και βίντεο!! I kid you not, που λένε. Τεσπα, τράβηξα και βίντεο με το κινητό, το ανέβασα σε Google Drive κλπ αλλά μετά από 1-2 replies και αφού έβλεπα ότι επαναλάμβαναν τα ίδια, έκλεισα το ticket μόνος μου λέγοντας ότι μάλλον μιλάω με bot.

Ιστορίες τρέλας δηλ. Το moral της ιστορίας; Ποτέ ξανά Logitech και μάλλον θα τα πουλήσω και τα 2 πανεύκολα στο eBay.

Αυτά.

pampanos

Μεγάλη ταλαιπώρια δηλαδή από πράγματα που θά 'πρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. Αν σου αρέσει χαμηλό προφίλ, υπάρχει και το corsair k70 mk2 low profile (προσοχή γιατί υπάρχει με την ίδια ακριβώς ονομασία σε ψηλό προφίλ). Βέβαια καμμία σχέση με την καλαισθησία της logitech. Είναι περισσότερο industrial η εμφάνιση. Πιο δωρική. Όμως είναι low profile με cherry mx speed μόνο αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά και abs keycaps. Χωρίς την αντίσταση που προσφέρουν οι tactile. Το icue μέχρι στιγμής δεν μου έχει βγάλει κάτι. Έχω και το k100 με cherry mx speed επίσης. Είναι φανταστικό πληκτρολόγιο με μία Αχίλλειο Πτέρνα: PING. Βέβαια μπορείς να το χαμηλώσεις αισθητά βάζοντας κάποιο keyboard pad. Επίσης, τα o-rings βοηθούν κι αυτά και επιπροσθέτως απορροφούν και τους κραδασμούς από το τερμάτισμα του πλήκτρου και κάνουν τη δακτυλογράφηση πιο αθόρυβη (αν και έχω mixed feelings). Το PING όμως (μεταλλική αντήχηση από το χτύπημα του πλήκτρου πάνω στο μέταλλο) δεν φεύγει εντελώς (ειδικά στο spacebar). Είναι περίπου σαν εκείνα τα ανεμόκρουστα (με τις μεταλλικές ράβδους που κρέμμονται η μια δίπλα στην άλλη και χτυπούν μεταξύ τους με τον αέρα). Επικοινώνησα κι εγώ με corsair και μου είπαν, μετά από πολύ ping pong, το αναμενόμενο πως είναι κατασκευαστικώς αδύνατο να μην υπάρχει ping σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Anyway, για μένα έστω και με ping δεν παύει να είναι ένα απ' τα καλύτερα πληκτρολόγια αυτή τη στιγμή. Μπορείς να κοιτάξεις και το logitech mx keys (bear with me... ξέρω είπες όχι logitech), αλλά αυτό δεν είναι rgb. Είναι χαμηλό προφίλ και έχει απίστευτη αίσθηση όταν δακτυλογραφείς (αν σου αρέσει η πληκτρολόγηση τύπου laptop, αλλά στο πολύ ποιοτικό) και dead silent. Δεν χρειάζεται το Ghub, αλλά το options το οποίο σε 'μένα μέχρι τώρα δεν έχει εμφανίσει κάτι. Roccat, steelseries, das keyboard τα απέκλεισα λόγω ποιότητας (τουλάχιστον στα μοντέλα που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα), razer φοβήθηκα να πάρω αφενός μεν, διότι διάβασα ότι πιθανώς να μην περνούν κι απ' τους πιο ενδελεχείς ποιοτικούς ελέγχους αφετέρου, διότι το razer synapse για να το δουλέψεις πρέπει νά 'χεις master. Η logitech αν διορθώσει αυτά που είπαμε σε επόμενα μοντέλα ίσως αξίζει να την ξανα-επισκεφτούμε. Είδα τελευταία και ένα της EVGA z20 το οποίο ακόμη δεν το θεωρώ ώριμο αρκετά. Μάλλον όμως, θα είναι το επόμενο πληκτρολόγιο που θα πάρω (κάποια μελλοντική υλοποίησή του εννοώ. Να βάλουν και pbt, ίσως και passthrough 3.0 να εξελιχθεί και λίγο ακόμα η τεχνολογία των οπτικών διακοπτών ).

kv13

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα τσεκάρω σίγουρα το corsair k70 mk2 low profile σε reviews στο youtube. Προσωπικά άργησα παααάρα πολύ να μπω στην αγορά των mechanical keyboards. Δεν έχω ιδέα γιατί. :\ Νομ΄ίζω ο κόσμος δε γνωρίζει καν ότι υπάρχουν και ότι βασικά δεν έχουν καμία σχέση με τα μεμβράνης. Τουλάχιστον εγώ ήμουν μια τέτοια περίπτωση. Τεσπα - αυτά τα Logitech ήταν η 2η μου αγορά. Το 1ο μου mech ήταν αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/13825300/Genesis-Thor-300-TKL-White-Backlight-Outemu-Red.html (έχω βάλει review). Το πέτυχα σε τρομερή τιμή και το πήρα πραγματικά από περιέργεια. Έχω στη δουλειά ένα από τα δύο που πήρα - τέλειο είναι για office work. Αυτό το logitech mx keys θυμάμαι το ζήτησαν κάτι C-level staff (τους το πήραμε φυσικά). Ζητούσαν συγκεκριμένα αυτό και μου είχε κάνει εντύπωση. Anyway, thanx και χαιρετώ.

Username