Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το φωτισμό?βλέπω πως δεν υπάρχει κουμπί για φωτισμό .Η ώρα φαίνεται το βράδυ?
θέλω να το αγοράσω κ με προβληματίζει ο φωτισμός.
ευχαριστώ εκ των πρότερων!
See in detail the terms of use for the Product Questions
Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το φωτισμό?βλέπω πως δεν υπάρχει κουμπί για φωτισμό .Η ώρα φαίνεται το βράδυ?
θέλω να το αγοράσω κ με προβληματίζει ο φωτισμός.
ευχαριστώ εκ των πρότερων!
2 Replies
Γεια σου φίλε μου και συγνώμη για την καθυστέρηση. Έχω ανοικτές τις ειδοποιήσεις για τη συζήτηση αλλά δεν μου ήρθε κάτι.
Λοιπόν. Το κουμπί για τον φωτισμό είναι το πάνω δεξιά που γράφει “reverse”. (Τα γράμματα που έχει το κάθε κουμπί είναι για το μενού όταν αλλάζει ώρα και τέτοια. Γι αυτό δε γράφει “light”)
Το φως που έχει η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ ευχάριστο. Είναι ένα πορτοκαλί φωτάκι που φέγγει από το κάτω μέρος του καντράν και να ρίχνει φως στο καντράν. Δεν είναι, δηλαδή, το καντράν αυτόφωτο (backlight που λέμε )
Ωστόσο, η ώρα φαίνεται κανονικότατα σε απόλυτο σκοτάδι άμα πατήσεις το φως, αλλά φαίνεται μόνο από τον αναλογικό δεκτη και όχι από τον ψηφιακό. Αυτό που δεν φαίνεται, επίσης, όταν πατάς το φως σε απόλυτο σκοτάδι είναι τα «σημάδια-γραμμές» για την ωρα (εννοώ τους αντίστοιχους αριθμούς σε ρολόγια τοίχου πχ. 1,2,3,4...). Πας λιγο προσεγγιστικά δηλαδή αλλά για εμένα δεν είναι σοβαρό θέμα αυτό. Το φως είναι αρκετά δυνατό αλλά δεν είναι πολύ πρακτικό, γιατί όπως είπα δεν φωτίζεται το καντράν από μόνο του αλλά ένα άλλο φως προσπαθεί να δώσει φως στο καντράν.
Σε συνθήκες δωματίου με μια μικρή λάμπα βέβαια μπορείς να δεις την ώρα και χωρίς το φως, καθώς οι δείκτες «φωτίζουν» από μόνοι τους όπως τα αντανακλαστικά του ποδηλάτου ας πούμε (σαν να είναι φοσφωρου ένα πράγμα, αν και δεν ξέρω αν είναι φοσφωρου)