Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

supercar659

Τα χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια, και τα δύο VA panels με παρόμοιο ghosting/smearing, οπότε αφού έχεις καταλήξει σε αυτόν τον τύπο monitor, η μόνη διαφορά τους είναι στο μέγεθος της οθόνης και συγκεκριμένα στο aspect ratio. Αν έχεις δυνατό PC, η 21:9 αναλογία του Xiaomi είναι φοβερή εμπειρία, βλέπεις περισσότερα πράγματα αριστερά και δεξιά και βυθίζεσαι στους κόσμους των παιχνιδιών. Επίσης η υποστήριξη αυτής της αναλογίας γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, οπότε τα περισσότερα παιχνίδια θα παίζουν απροβλημάτιστα σε 21:9. Εκτός αυτού, θα γίνει πολύ πιο άνετη και η καθημερινή χρήση Windows σε αυτή την αναλογία με τόσο διαθέσιμο χώρο.

Γενικά, το 21:9 είναι απόλαυση, έχε το νου σου όμως ότι αφού συνηθίσεις στο 21:9, μετά η επιστροφή στο 16:9 θα είναι δύσκολη διαδικασία. Αυτό το αναφέρω σε περίπτωση που χρησιμοποιείς άλλον υπολογιστή σπίτι, άλλον στη δουλειά κλπ.

Επίσης, να τονίσω ότι το 3440x1440 με το 2560x1440 έχουν διαφορά 1,26 εκατομμύρια pixels, ειδικά αν σκοπεύεις να παίζεις σύγχρονα παιχνίδια, θα χρειαστείς high end σύστημα. Ψάχνεις benchmarks στο internet για να δεις τι σε καλύπτει στα games που παίζεις.

Τέλος, αποφεύγεις το 21:9 αν σκοπεύεις να παίζεις σε κονσόλα διότι δε το υποστηρίζει καμία.

Όπως καταλαβαίνεις, το 21:9 δε θέλει και πολύ σκέψη, είναι κατα πολύ ανώτερη εμπειρία, με τη προυπόθεση ότι 1. έχεις χώρο και 2. έχεις χρήμα για high end PC (αν προορίζεται η χρήση για gaming, για εργασία οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες).

Όνομα χρήστη