What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
clhorus69

Με απασχολεί το θέμα της ανάλυσής της. Το κείμενο, ειδικά όταν αυτό είναι μικρού μεγέθους, πώς φαίνεται;

Username

1 Reply

Skroutzoarrwstaki

απαντήστε ρε παιδιά στον άνθρωπο! χαχα
έχω κι εγώ το ίδιο δίλημμα, IPS και 1080 ή VA και 1440;
αγόρασες μήπως φίλε; έχεις πλέον ο ίδιος άποψη ίσως;

3 Comments

clhorus69

Ναι, τελικά αγόρασα την 34GN850-b, η οποία είναι 1440p οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 144 Hz. Πήγα και είδα μία 34άρα 1080p οθόνη στον Κωτσόβολο και μπορούσα να δω τα pixel της ακόμη και από φυσιολογική απόσταση. Οπότε αποφάσισα να πάω στα 1440p. Στα 1440p για να δεις pixel, πρέπει να πλησιάσεις στα 10 εκατοστά, δηλαδή σε μη ρεαλιστικό σενάριο χρήσης. Κι επειδή δουλεύω μπροστά από μία οθόνη ακόμη και 10 ώρες την ημέρα, τελικά επέλεξα IPS panel, και έτσι απλά τελείωσε ο πόνος στα μάτια ή ο πονοκέφαλος που με έπιανε 2-3 φορές το μήνα (έχει και μία προ-ρύθμιση "Ανάγνωσης" που την κάνει εξαιρετικά ξεκούραστη). Το μόνο αρνητικό στην επιλογή μου ήταν τα 790 ευρώ που χρειάστηκε να επενδύσω, αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αλλά όπως καταλαβαίνεις από τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, με αυτή την αγορά δεν κάνεις κανένα απολύτως συμβιβασμό. Αγοράζεις ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει σήμερα η τεχνολογία των gaming monitors.

Skroutzoarrwstaki

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου αν και με "κατέστρεψες"... με βγάζεις πολύ, εκτός budget! θα λάβω πάντως υπόψιν μου όλα όσα είπες.
Εύχομαι να τη χαρείς!

Skroutzoarrwstaki

με συγχωρείς που επανέρχομαι. Άρα να κρατήσω από την παραπάνω απάντησή σου (πέραν των υπολοίπων), ότι η VA τεχνολογία κουράζει τα μάτια, ενώ η IPS όχι;

Username