γεια σας! εχω μικτο δερμα με λιπαροτητα στο κουτελο και την μυτη (Τ).Μηπως καποιος θα μπορουσε να μου πει εαν αυτο το καθαριστικο θα ειναι καταληλο για μενα ? και εαν οχι ξρερετε πιο θα μου ταιργιαζε?
See in detail the terms of use for the Product Questions
γεια σας! εχω μικτο δερμα με λιπαροτητα στο κουτελο και την μυτη (Τ).Μηπως καποιος θα μπορουσε να μου πει εαν αυτο το καθαριστικο θα ειναι καταληλο για μενα ? και εαν οχι ξρερετε πιο θα μου ταιργιαζε?
4 Replies
Το SA Smoothing Cleanser το χρησιμοποιείς ως το 2ο καθαριστικό της βραδινής σου ρουτίνας (πρώτα χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό για την αφαίρεση του μακιγιάζ και του αντηλιακού σου - ακόμα κι αν δεν φοράς μακιγιάζ) και έπειτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το SA Smoothing Cleanser ως το δεύτερο βήμα του καθαρισμού σου και προκειμένου να κάνεις παράλληλα και μία ήπια απολέπιση, καθώς περιέχει συγκέντρωση 0,5% σαλικυλικού οξέος, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των β-υδροξυοξέων (BHA). Η μεγαλύτερη συγκέντρωση σαλικυλικού οξέος που υπάρχει σε προϊόν του εμπορίου είναι το 2%. Αφού τοποθετήσεις στο πρόσωπό σοπυ το συγκεκριμένο καθαριστικό, μπορείς να το ξεβγάλεις αμέσως, δεν χρειάζεται να περιμένεις καθόλου, αφού το σαλικυλικό οξύ δεν είναι υδοδιαλυτό, επομένως συνεχίζει να δρα και αφού ξεπλύνεις με νερό το πρόσωπό σου. Σιγουρέψου ότι σαν τελευταίο βήμα της βραδινής σου ρουτίνας στην οποία θα κάνεις χρήση αυτού του χαρακτηριστικού, θα έχεις κάποια πλούσια ενυδατική κρέμα, εφόσον το σαλικυλικό οξύ και γενικά τα απολεπιστικά προϊόντα με οξέα μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα σου. Κάποιος ο οποίος ξεκινά για πρώτη φορά τη χρήση σαλικυλικού οξέος προκειμένου να κάνει απολέπιση, καλό είναι να ξεκινά με κάποιο προϊόν το οποίο θα περιέχει συγκέντρωση σαλικυλικού οξέος 0,5%-1% και όχι παραπάνω.
Το συγκεκριμένο καθαριστικό ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω από 1-2 βράδια την εβδομάδα, αλλιώς θα προκαλέσει σίγουρα ξηρότητα και ερεθισμό. Οι αρνητικές κρητικές που υπάρχουν για το συγκεκριμένο προϊόν, αν τις διαβάσει κανείς, θα συνειδητοποιήσει ότι προέρχονται από καταναλωτές που το χρησιμοποίησαν σε μεγαλύτερη συχνότητα μέσα στην εβδομάδα, και όχι μόνο 1-2 βράδια/εβδομάδα.
Το SA Smoothing Cleanser το χρησιμοποιείς μόνο 1-2 βράδια την εβδομάδα και το επόμενο πρωί ΠΑΝΤΑ φοράς ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30 που να σε προστατεύει τόσο από τις UVA ακτίνες του ήλιου, όσο και από τις UVB, το οποίο φυσικά χρειάζεται ανανέωση κάθε 2-3 ώρες. Το αντηλιακό είναι πάντα απαραίτητο, αλλά ακόμη πιο απαραίτητο είναι όταν έχουμε κάνει απολέπιση το προηγούμενο βράδυ.
Άννα, καλησπέρα! :-) Έχω χρησιμοποιήσει άπειρα προϊόντα cerave. Το συγκεκριμένο δε θα σου λύσει το πρόβλημα. Και ειδικά αν έχεις λιπαρότητα, θα σύστηνα κάτι πιο ελαφρύ, παρά κάτι βαρύ όπως αυτό. Ασχολούμαι χρόνια με τα προΪόντα ομορφιάς. Το σαλικυλικό οξύ θα ξηράνει το δέρμα σου και το δέρμα σου μετά θα παράξει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα ως αντίδραση στην ξηρότητα που προκλήθηκε. Θα σου προτείνω ένα τρίο προϊόντων με το οποίο είδα τεράστια διαφορά: Καθάρισε το πρόσωπό σου με το eau micellair της lierac (που είναι ντεμακιγιάζ και καθαριστικό 2 σε 1, σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα νερά, και δεν ερεθίζει το δέρμα να παράξει έξτρα λιπαρότητα), μετά χρησιμοποίησε το toner tης Lierac - Lotion gelifie για απομάκρυνση υπολειμμάτων και light απολέπιση, ώστε να εισχωρήσει το επόμενο προιόν, και τέλος βάλε το σέρουμ της The Ordinary, το Niacinamide and Zinc. Είναι τρομερά αποτελεσματικό και οικονομικό. Η νιασιναμίδη που έχει, έχει αποδεδειγμένη δράση απέναντι σε λιπαρότητα, μεγάλους πόρους, ακμή. Μη βάλεις ενυδατική κρέμα στο τέλος. Με αυτή τη ρουτίνα κατάφερα να νικήσω και λιπαρότητα και ακμή και να κυκλοφορώ πια χωρίς καθόλου μακιγιάζ.
Καλή συνέχεια :-)
2 Comments
ευχαριστω πολυ για την απαντηση ! Πραγματι και εγω ειχα δει αρκετα σχολια που ελεγαν οτι το προιον ξεραινει το προσωπο και για αυτο και δεν το αγορασα . κοιτουσα τελευταια διαφορα προιοντα της cera ve αλλα σκοπευω να παω σε δερματολογο ωστε να μην καταληξω κανοντας καποια λαθος αγορα :) σιγουρα ομως θα κοιταξω τα προιοντα που μου συστηνες
Πολλά καθαριστικά προσώπου αφήνουν την αίσθηση να σε "τραβάει" μετά, είναι πως θα κάτσει πάνω στο δέρμα, ή και κατά πόσο έχει διαταραχτεί ο επιδερμικός φραγμός. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί όταν βάζουν κάποιο καινούριο προϊόν στη ρουτίνα τους είναι να "πέφτουν" με τα μούτρα στο να το χρησιμοποιήσουν, ενώ θέλει να το βάλεις σιγά-σιγά. Μπορείς να πάρεις μια γνώμη από τον δερματολόγο σου αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, άλλα κι αυτοί δεν είναι και χημικοί δερματοκαλλυντικών....Αν ακολουθήσεις κάποια θεραπεία σίγουρα θες να πας σε πιο ενυδατικά καθαριστικά προσώπου. Με βάση τη φόρμουλά του και την τιμή του, είναι από τα καλά καθαριστικά που κυκλοφορούν εκεί έξω, αν θες στη πορεία να συντηρήσεις το αποτέλεσμα μαζί με αλλά προϊόντα. Το ότι περιέχει ένα καθαριστικό σαλικυλικό οξύ μη περιμένεις οτι θα κάνει και πολλά πράγματα γιατί θα το ξεπλύνεις μετά, δεν είναι κάποια κρέμα, σερουμ κτλ... που τα αφήνεις όλο το βράδυ και χρησιμοποιώντας τα, βλέπεις μετά από κάποιο διάστημα αποτέλεσμα
Καλησπέρα! Το καθαριστικό αυτό είναι για όλους τους τύπους δέρματος. Το χρησιμοποιώ εδώ και ένα χρόνο και δεν το αλλάζω με τίποτα. Έχε υπόψη σου ότι έχει σαλικυλικό οξύ το οποίο κάνει χημική απολεπιση. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αλλά απολεπιστικα όσο το χρησιμοποιείς. Επίσης μην ξεχνάς για να έχεις αποτέλεσμα με οποιοδήποτε καθαριστικό πρέπει να πλένεις το πρόσωπο σου 1 λεπτο.
Και εγω εχω το ιδιο τυπο δερματος, εμενα μου το αφησε ξυρο το προσωπο και δεν μου αρεσε καθολου, εχει καλα συστατικα βεβεα (salicylic acid) βοηθα πολυ για την ακμη αλλα θα προτεινα κατι αλλο. Εξαρτατε τι αναγκεσ εχεις γενικα, εγω που πολεμουσα ακμη τοσα χρονια χρησιμοποιουσα το sebamed clear face anti bacterial foam ειναι πολυ ελαθρι και μου αφηνει το προσωπο απαλο και βοηθα αρκετα στην ακμη και τα μαυρα στιγματα, αμα θες κατι για γενικη χρηση και ενυδατωση δες το CeraVe Foaming Cleanser for Normal to Oily skin και πολυ οικονομικο. Για κατι πιο "advanced" δυστηχως θα πρεπει να παρεις απο εξωτερικο