What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Username

2 Replies

Konstantinos_Chatzinikolakis

Το χρησιμοποιούμε 3 μήνες. 2 ενήλικες και 1 μωρό (το μωρό το πλένουμε με ζεστό νερό στη στιγμή(!))
Έχει καταναλώσει 98 KWh (γράφει πόσο έχει καταναλώσει). Το θεωρώ λίγο (δεν έχουμε ηλιακό).

2 Comments

karibu

Bλεπω εχει μετρητη καταναλωσης.Αν μπορει καποιος να μου πει ποσες kwh θα καταναλωσει για ενα ντους 10 λεπτων( η 15 η 20 η αλλο διαστημα που εχει δοκιμασει) με παροχη ομως οσο θα ειχε ενας θερμοσιφωνας κλασσικος, οχι απλα επαρκη ροη.

Nmis

Αυτό με την κατανάλωση δεν μπορεί να απαντηθεί γιατί εξαρτάται από την θερμοκρασία νερού εισόδου. Είναι Inverter και καίει από 6.6 kw ως 8 kw ανάλογα την ρύθμιση. Κλασική ροή νερού όπως είναι του θερμοσίφωνα μην περιμένετε από ένα τέτοιο προϊόν. Ρίχνει την ροή για να προλάβει να το ζεστάνει. Το καλοκαίρι που το νερό είναι σχετικά ζεστό από το δίκτυο έχει νορμάλ πίεση. Τον χειμώνα χρειάζεσαι τηλέφωνο ντούς υψηλής πίεσης για να δώσει λίγο την αίσθηση νερού με πίεση, αλλιώς έχει χαμηλή ροή. Έχω γράψει αναλυτικό review στις αξιολογήσεις. Διαβάστε το

Username
Nmis

Ο κλασσικός θερμοσίφωνας του κάθε σπιτιού καίει/τραβάει 4000 βατ όση ώρα είναι αναμενόμενος. Ανάλογα το μέγεθος του καζανιού του θερμοσίφωνα και τις εξωτερικές θερμοκρασίες εισαγωγής του νερού κάνει από 45 λεπτά ως μια ώρα να ζεστάνει το νερό. Ο ταχυθερμοσιφωνας αυτός καίει από 6000 βατ ως 8000 βατ όση ώρα τον χρησιμοποιείς μόνο. Δλδ αν κάνεις ένα ντουζ 10 λεπτών θα κάψει για 10 λεπτά από 6000 ως 8000 ανάλογα το πόσο ζεστό ζητήσεις να είναι το νερό. Άρα ουσιαστικά κάνεις οικονομία σε σχέση με έναν θερμοσίφωνα καθώς εν ολίγοις καίει παραπάνω αλλά για λιγότερο χρόνο και έχεις κέρδος. Επίσης επειδή είναι Inverter προσαρμόζει το πόσο καίει ανάλογα την εποχή και την θερμοκρασία εισαγωγής του νερού που έρχεται από το δίκτυο. Άρα από τον Απρίλιο ως Οκτώβριος που είναι σχετικά ζεστός ο καιρός είναι ακόμα πιο οικονομικός. Αν στο σπίτι έχεις και νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ συμφέρει να κάνεις μπάνιο μετά τις 10:00 το βράδυ για επιπλέον οικονομία. Η ευκολία του να έχεις ζεστό νερό ανά πάσα στιγμή δεν συγκρίνεται με τίποτα. Αν προχωρήσεις σε αγορά να δεις αν το αντέχουν οι ασφάλειες του σπιτιού σου και την εγκατάσταση να την κάνει αδειούχος ηλεκτρολόγος.

7 Comments

Nmis

Σας έχω απαντήσει και πιο επάνω. Τον έχω αρκετούς μήνες. Διαβάστε και το αναλυτικό review στην αξιολογήση που έχω κάνει στο προϊόν. Μην ψάχνετε να υπολογίσετε πόσο καίει στο κάθε ντους γιατί δεν είναι εύκολα υπολογίσιμο σε ένα τέτοιο μηχάνημα. Είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν. Χονδρικά τα 6 ντους των 10 λεπτών καίνε κατά μέσο όρο 6 κιλοβατώρες το καλοκαίρι και 8 κιλοβατώρες τον χειμώνα. Κάνει οικονομία σε σχέση με τον κλασσικό θερμοσίφωνα για τους λόγους που αναφέρω και στο πιο πάνω ποστ. Η μόνη παραχώρηση είναι στην πίεση του νερού τον χειμώνα. Κάνεις άνετα μπάνιο αλλά με χαμηλότερη ροή νερού από το συνηθισμένο

karibu

Δεν ψαχνω να υπολογισω, αυτο γινεται ευκολα με τα μαθηματικα! Θελω μονο να μου πειτε τι ισχυ σε kw εχετε δει στην οθονη του, την ελαχιστη με ενδιαφερει καθως και ενδιαμεσες μεχρι τα 6 το καλοκαιρι η τα 8 τον χειμωνα. Επειδη ειδα πως στο μενου εχει την ενδειξη ισχυος ανα πασα στιγμη και απορω αν πραγματι μπορει με τις καλυτερες συνθηκες , δηλαδη ζεστο καιρο και ελαχιστη παροχη, να κατεβαζει την ισχυ, οπως ενα "ινβερτερ" μηχανημα θα εκανε.Ευχαριστω για τον χρονο και κοπο σας.

Nmis

Η οθόνη αναφέρει μόνο τα kw που καίει συνολικά το μηχάνημα και όχι την στιγμιαία κατανάλωση. Ο κατασκευαστής και στο manual αναφέρει πως είναι Inverter. Δλδ καίει στιγμιαία το μέγιστο των kw ανάλογα την ρύθμιση 6.6 ή 8 και κατά την διάρκεια της λειτουργίας πέφτει σταδιακά. Αυτό όμως δεν μπορείτε να το υπολογίσετε εκτός και αν στον πίνακα που θα το τοποθετήσετε, βάλετε έναν ψηφιακό μετρητή κατανάλωσης ράγας. Αν στην ρύθμιση ζητήσει κάποιος νερό στους 39 βαθμούς και έξω είναι καλοκαίρι άρα το νερό στις σωληνώσεις δεν είναι παγωμένο, τότε για να φτάσουν οι αντιστάσεις του ταχυθεμαντηρα αυτές τις θερμοκρασίες δεν καίνε τα watt στο μέγιστο τους. Τον χειμώνα που είναι παγωμένο το νερό από τους σωλήνες και ζητάς από το μηχάνημα να το ανεβάσει στους 40 με 42 βαθμούς, είναι λογικό να δίνει την μέγιστη ισχύ για να το φτάσει. Προσωπικά ακόμα και τώρα που εξωτερική θερμοκρασία έχει πέσει στους 15 βαθμούς στην Αθήνα το έχω ρυθμισμένο στα 6.6 kw Είτε ζητήσω όμως 40 βαθμούς ζεστό νερό, είτε ζητήσω 50 βαθμούς το μηχάνημα με αυτή την ισχύ ρυθμισμένο και με κρύο νερό από τις σωληνώσεις δεν μπορεί να φτάσει πάνω από 39-40 βαθμούς και αυτό με χαμηλή ροή πίεσης. Μπάνιο κάνεις αλλά όχι καυτό μπάνιο που προτιμούν κάποιοι και με μεγάλη πίεση νερού. Αν το ρυθμίσω στα 8 kw τότε το νερό φτάνει τώρα τον χειμώνα ως τους 45 βαθμούς με λίγο καλύτερη ροή πίεσης αλλά αν ξεχαστεις και το ανάψεις μαζί με κουζίνα ή κλιματιστικό ή άλλη ενεργοβορα συσκευή, πέφτει η ασφάλεια από το ρολόι και είναι ταλαιπωρία. Το έχω λοιπόν μόνιμα ρυθμισμένο στα 6.6 kw και συμβιβάζομαι με το νερό που παρέχει καθώς για εμένα είναι αρκετό στους 38 βαθμούς και έχω την ευκολία πως μπορώ να κάνω μπάνιο ανά πάσα στιγμή στο 24ωρο. Οι καταναλώσεις είναι οικονομικότερες από τον κλασικό θερμοσίφωνα για τους λόγους που έχω εξηγήσει παραπάνω. Ελπίζω να βοήθησα

karibu

Eyxaριστω και παλι. Τα kw ειναι η στιγμιαια καταναλωση,αρα αν δειχνει ειναι της στιγμης. Η συνολικη καταναλωση δεν μετριεται σε kw αλλα σε kwH (δηλαδη σε κιλοβατωρες). Ο κατασκευαστης δεν υπαρχει περιπτωση να γραφει στο manual οτι ειναι inverter, γιατι απλα ΔΕΝ υπαρχουν ως τωρα ταχυθερμαντηρες inverter. Kαι μιας και ειχα 'υδραυλικο" Stiebel Eltron 18/21 kw επι 30 χρονια , και Clage 6kw απο το 1988 που λειτουργει ακομη, η απορια μου ειναι αν οι ηλεκτρονικοι ειναι πιο οικονομικοι γιαυτο ψαχνω πραγματικη στιγμιαια, αλλιως αν δεν κατεβαινει κατω απο τα 6,6kw ο δικος σας, δεν εχει νοημα να παρω νεο. Και μιας και εισαστε οπως αντιλαμβανομαι ανθρωπος της προσφορας στο κοινωνικο συνολο, θα σας δωσω σε εξελ τον τυπο που υπολογιζει με ολες τις παραμετρους αυτα που λεμε. Δηλαδη μπορειτε να επιλεξετε θερμοκρασια εισαγωγης και εξαγωγης καθως και ισχυ σε kw και θα σας βγαλει την ροη που ειναι η ουσια. Συμπληρωνετε τα κιτρινα κουτακια και σας βγαζει στο πρασινο το αποτελεσμα. Η θεωρια λεει πως απο 6,5 λιτρα το λεπτο ειμαστε πληρεις για ντους. Ετσι μπορειτε να πειραματιστειτε με ολους τους συνδυασμους. Το λινκ ειναι εδω https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LjquRx-ZOmWKB5Bk5DFuOVatqEdAAz3vKWv_qscVcTg/edit#gid=0 και αν θελετε αντιγραψτε το εξελ και μετα καντε δοκιμες (μιας και το δινω σε οποιον χρειαστει ). Επισης αν πραγματι θυμοσαστε καλα οτι ειδατε σε manual της Clage την λεξη inverter , παρακαλω ενα λινκ! Ευχαριστω και παλι.

Nmis

Οι ηλεκτρονικοί ταχυθεμαντηρες της συγκεκριμένης εταιρείας έχουν μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται 4i Αυτή η τεχνολογία όπως μου εξήγησε ο εγκαταστατης διασφαλίζει την ακριβή θερμοκρασία του νερού που έχει επιλέξει ο χρήστης ρυθμίζοντας συνεχώς τα watt (ότι κάνει και η τεχνολογία Inverter δλδ) Eφοσον έχετε στην κατοχή σας ταχυθεμαντηρα παλιότερης τεχνολογίας και λειτουργεί και είναι αποδοτικός, γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζεται να πάρετε ψηφιακό. Οικονομία μεγαλύτερη δεν θα πετύχετε καθώς το νερό για να φτάσει σε επιθυμητή θερμοκρασία πρέπει να περάσει από τις αντιστάσεις και να προλάβει να ζεσταθεί. Άρα αυτά τα μηχανήματα δίνουν το 100% της απόδοσης τους για να το πετύχουν εφόσον οι απαιτήσεις για ζεστό νερό είναι στα όρια τους. Αν είχατε κλασικό θερμοσίφωνα θα άξιζε η αλλαγή, τώρα όχι. Οι ηλεκτρονικοί ταχυθεμαντηρες πάντως προσφέρουν και άλλες ευκολίες σε σχέση με τους παλιούς. Κάντε τον κόπο να κάνετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο με το όνομα του ταχυθεμαντηρα γράφοντας δίπλα την λέξη manual. Είμαι σίγουρος πως θα σας λυθούν πολλές απορίες. Καλή συνέχεια

karibu

Το manual το εχω, γιαυτο σας ειπα αν τυχον εχετε δει καπου την λεξη inverter. Δεν υπαρχει και αποκλειεται γιατι δεν γινεται τεχνολογικα εως τωρα τουλαχιστον. Τον παλιο δεν θα τον κρατουσα να δουλευει σε ελαχιστη πχ 18 kw ενω η διαφορα θερμοκρασιας για να επιτευχθει χρειαζεται 6 kw , οταν ειναι χλιαρο απο ηλιακο αλλα οχι αρκετο για μπανιο.Ετσι θα ηταν τριπλασιο το κοστος λειτουργιας χωρις λογο! Γιαυτο ψαχνω και περιμενω και απο Clage γερμανιας απαντηση στο ζητημα "inverter¨ και ελαχιστη τιμη που μπορει να παρει σε kw καθε μηχανημα της. Ευχαριστω και παλι.

Username