Παιδια καλησπέρα!εχω dell 7040 sff i5 6 γενιάς 8 gb ram ssd 240gb καρτα γραφικων Intel HD Graphics και windows 10.αξιζει να παρω μια τετοια οθόνη με αυτά τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος μου ή οχι ;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Παιδια καλησπέρα!εχω dell 7040 sff i5 6 γενιάς 8 gb ram ssd 240gb καρτα γραφικων Intel HD Graphics και windows 10.αξιζει να παρω μια τετοια οθόνη με αυτά τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος μου ή οχι ;
1 Απάντηση
Οχι.
Μπορει να υποστηριζει εως και 4K @60fps το onboard graphics σου, αλλα δεν θα συννιστουσα αυτην την οθονη με αναλυση 1440p, εκτος αν σκοπευεις στον επομενο χρονο να αγορασεις κανενα τρελο PC αξιας 1200€+
Σιγουρα δεν θα μπορεις να τρεξεις κανενα game σε αυτο το resolution, εκτος απο κανενα game τυπου επιτραπεζιο/με καρτες/web-browser games.
Η οθονη ειναι φτιαγμενη κυριως για low response times & gaming. Αν θες να βλεπεις ταινιες κτλπ, θα συννιστουσα καποιο καλο 200€+ 1080p IPS monitor ή 4K 60fps IPS Monitor για περισσοτερο future proofing.
Τωρα αν σκοπευεις να βαλεις καμμια κονσολα πανω ps5 ή xbox series S, τοτε ισως να αξιζει να το συνδιασεις το PC σου και κυριως την κονσολα σου.
2 Σχόλια
1) σε ευχαριστώ παρα πολυ για την απάντησή σου.... ξερω οτι δεν εχω κανενα τρελο μηχάνημα.... αν μπορεις να μου προτίνεις καποια 27 οθονη θα το εκτιμούσα! (Πχ η Samsung C27RG50 27 κανει); Πιστεύεις οτι το συγκεκριμένο μηχάνημα θα μπορει να σηκώσει ενα παιχνίδι gta 5 πχ το ζηταει ο μικρός.....
2) καλη χρονια με υγεια !!!
Για να μπορει να παιξει παιχνιδια τυπου GTA 5, χρειαζεστε τουλαχιστον μια καρτα γραφικων, που να μην ειναι η onboard: Intel HD Graphics η οποια ειναι πολυ αδυναμη για παιχνιδια.
.
Αν ψαχτειτε, νομιζω οτι ειναι εφικτο να του κανετε μια μικρη αναβαθμιση οπως φενεται εδω στο βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=D5RRCySvRAs
.
Κοιταξτε να βαλετε μια μικρη και απλη καρτα γραφικων με 1 ανεμιστήρα, οπως Gigabyte GTX 1050ti 4GB D5 ή μια GTX 1650 super. (Υπαρχουν βιντεακια στο youtube για το συγκεκριμενο μηχανημα, το πως ανοιγει και πως μπαινει μια καρτα γραφικων.
.
Κατι ακομα που θα προτεινα, ειναι να μπειτε σε κανενα facebook marketplace ή στο site insomnia gr και να ψαξετε ή να βαλετε αγγελια ζητησης για μικρη gtx1050ti 4gb με μονο ανεμυστηρα για να χωρεσει(προσοχη μην παρετε κανενα μοντελο με μονο 2GB, γιατι δεν θα φτανει για τα μισα παιχνιδια που εχουν βγει μεχρι τωρα) Και αφου βρειτε καποιον να σας την πουλησει εκει στα 80-100€ να του ζητησετε αν ειναι εφικτο να σας βοηθησει με την τοποθετηση στο μηχανημα σας πριν την αγορασετε. Το ιδιο θα μπορουσατε να ρωτησετε σε καποιο καταστημα οπως πλαισιο/e-shop αν μπορουν να βοηθησουν με τοποθετιση καρτας γραφικων, δεν νομιζω να ειναι κατι για το οποιο θα ζητησουν λεφτα, καθως ειναι αρκετα ευκολο.
.
Θα συνειστουσα την Asus gtx1650 Super 4GB, καθως εχει διπλασιες επιδοσεις απο την GTX 1050ti για 70€ διαφορα. Ισως το μοντελο Asus Geforce GTX 1650 Super 4GB OC να χωραει στο κουτι αν ψαξετε τις διαστασεις του.
.
Εφοσον βαλετε μια καρτα γραφικων(1050ti 4gb ή 1650 4gb ή 1650 super 4gb) θα συνειστουσα μια απο τις 2 οθονες που θα αξιοποιηθουν απο τον συγκεκριμενο υπολογιστη και θα αφησουν περιθωριο να αναβαθμιστει ο υπολογιστης και να αντεξει ακομα η οθονη: AOC 24G2U(24 ιντσων) ή AOC 27G2U/BK (27 ιντσων) . Παντως για αναλυση 1080p οι 24' θεωρειται το sweet spot.
.
Καλα Χριστουγεννα και καλη χρονια!