Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
sdraym

παιδιά είμαι κάτοχος της aw2518hf 1080p 240hz TN panel. Αξίζει η μετάβαση στη συγκεκριμένη LG κυρίως για gaming και λίγο εργασία ? Το θέμα είναι οτι δεν έχω την δυνατότητα να την δω απο κοντά για να συγκρίνω διαφορές και απο αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ ανησυχώ λιγάκι για το αν θα μου κάτσει καλό πανελ χωρίς Blacklight bleeding και αν τα μάυρα της είναι τόσο χάλια οσο λένε.... παρότι ειναι IPS αν έχει αρκετό blacklight bleed τοτε η ακρίβεια χρωμάτων στην ips χάνει το νόημα...

Όνομα χρήστη

4 Απαντήσεις

tasos_sidir

εμενα ειχε πολυ πολυ λιγο bleeding αλλα απο χρωματα παιδια απιστευτη

Όνομα χρήστη
Naxx

Γενικά το συγκεκριμένο panel έχει καλό Q&A αρα δύσκολα να σου τύχει κάποιο με bad pixel και τρελό bleed (όπως τα περισότερα budget μοντέλα που έχουν απο μετριο ως κακό Q&A και το παίζεις κορόνα γρλαμματα), το δικό μου έχει ελάχιστο κάτω αριστερά, αλλα αυτά είναι διαφορετικά απο μονάδα σε μονάδα. Το μαύρο θα είναι καλύτερο απο το TN σου αλλά ελάχιστα. To άλλο είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πολύ καλό tuning, το default overdrive κάνει για όλα τα refresh rates και εν αντιθέσει με λιγο πολύ όλα τα άλλα μονιτορ στην αγορά δε χρειάζεται να αλλάζεις overdrive ανάλογα με το game/framerate/console/pc κλπ για να μην έχεις errors overshoot smearing κλπ.. (πχ το ViewSonic Elite XG270QG με το ίδιο πάνελ έχει το πρόβλημα καθώς δεν έχει οσο καλό tuning έχει κάνει η LG στο firmware και πρέπει να αλλάζεις συνέχεια ανάλογα). Επίσης αλλάζεις απο sRGB σε wide gamut, θα θέλεις λίγο συνήθεια στην αλλαγή αυτή, εμένα στο πρώτο μου WG μου πήρε κανένα μήνα να σταματήσω να τα βλέπω όλα ως περίεργα χρωματικά, αλλα το συνηθίζεις και δε βλέπεις τη διαφορά μετα απο λιγο καιρο.

1 Σχόλιο

sdraym

καλησπέρα φίλε naxx . Τελικά παρέλαβα το μονιτορ και έχεις δικιο δεν ειχα σκεφτει καν το wide gamut και τα χρώματα οταν ειμαι στο gamer1 προφιλ μου φαίνονται περίεργα. Κυριώς το κόκκινο. σε εικόνες η πχ σε γκειμς που υπάρχει κοκκινο ειναι ΠΟΛΥ κοκκινο και χτυπαει πολύ έντονα. έχω ψάξει στο ίντερνετ αλλά δεν μπορώ να βρώ ακρη. Φυσικά το μόνιτορ έχει και Mode που ειναι ας πουμε precalibrated να προσομοιώνει sRGB αλλά σε εκείνο το Mode δεν με αφήνει να αλλάξω τίποτα άλλο παραμόνο την φωτεινότητα... Υπάρχει τρόπος κάπως να μειώσω αυτή την ένταση του κόκκινου στο gamer1? Επίσης καπου στο ιντερνετ διαβασα οτι αυτό οφείλεται στο σήμα που δίνει στην οθόνη η κάρτα κλπ διότι ας πουμε οι περισσοτερες εφαρμογες κλπ παλιοτερα ηταν σχεδιασμενες για srgb μονιτορ και οταν δινει πχ το ιδιο κοκκινο σε widegamut ειναι πολυ πιο δυνατό οπτικά το αποτέλεσμα... το θέμα ειναι πως το διορθώνω αυτό?? αν δεν εχω καποια calibration συσκευη εξωτερική... Αν έχεις να προτείνεις οτιδήποτε μπορει να βοηθήσει για το calibration θα ήμουν ευγνόμων διοτι να έχεις και wide gamut Και να την τρέχεις σε srgb mode ειναι λίγο σαν να χαραμίζεται Η οθόνη.

Όνομα χρήστη
tasos_sidir

εαν εχει πολυ πολυ bleed θα σου αλαξουν πανελ ... και εγω ετσι σκεφτομουν αλλα ειναι μερα με την νυχτα χανεις πολλα που δεν εισαι σε ips

1 Σχόλιο

doukas640

την αγωρασα προσφατα αψογη οθονη ειχε λιγο black light κατω αριστερα τιποτα το σπουδαιο το αναφερα στην lg και σε 4 μερες μου ειχαν αντικαταστισει το panel τωρα δεν εχει πουενα black light σε καμια γωνια ειναι καλη ωθονη και εχει αψογο service

Όνομα χρήστη

3 Σχόλια

sdraym

ναι για το blb είναι ενα ρίσκο που ειμαι διατεθειμένος να πάρω μιας και ολα τα ips έχουν αλλά αξίζει η μετάβαση απο την προηγούμενη οθόνη σε αυτή ? θα είναι μεγάλη η διαφορά στο οπτικό αποτέλεσμα για 530 ευρώ ? αυτό σκέφτομαι...Δυστυχώς δεν έχω και κανένα κατάστημα στην περιοχή μου για να την δώ απο κοντά

ICE-T

ναι είναι μεγάλη έχω το συγκεκριμένο μόνιτορ και έχει IPS glow κάτω αριστερά και κάτω δεξιά και IPS bleed πολύ λίγο κάτω δεξιά που φαίνεται μόνο σε black image και όλα τα φώτα κλειστά,σαν μέτρο σύγκρισης επειδή έχω και το Dell s2417dg tn 165hz στα χρώματα είναι μέρα με την νύχτα

sdraym

Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες αν καταφέρω και πουλήσω την alienware θα την πάρω

Όνομα χρήστη