Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

sxtxexf

Το VA χαρακτηριζεται ως η λυση για εναν ο οποιος ειναι αναμεσα σε ΤΝ και IPS.
Aρχικα, το ΤΝ φημιζεται ως το panel για τα gaming monitors, καθως τα μονιτορς που φορανε TN panel εχουν χαμηλα response time, αλλα ξεθωριασμενα, ασχημα χρωματα.
Απο την αλλη πλευρα, το IPS σου παρεχει πανεμορφα χρωματα, ζωντανα, αλλα δεν προοριζεται για απαιτητικο gaming σε σχεση με το TN, καθως εχει υψηλοτερα response time (Αυτο ειναι σχετικο και το λεει η θεωρια). Κι εδω ερχεται το VA panel να σωσει την κατασταση σε αυτο το διλημμα. Εχοντας ηδη πανεμορφα χρωματα σχεδον σαν του IPS και ηδη χαμηλο response time, σαν του ΤΝ, κατακτα τη θεση του προτεινομενου panel για καποιον που κανει ενα σοβαρο gaming, αλλα παραλληλα εχει κι αλλες ασχολιες με το pc του.
Παραλληλα, το χαρακτηριστικο που απουσιαζει συνηθως απο τα δυο αλλα πανελ και παρουσιαζεται στα VA, ειναι το βαθυ και ομορφο μαυρο που εχουν. Προσωπικα, γι' αυτο προτιμω τα VA, γιατι ειναι κοντα σε ολα κι εχουν αυτο το επιπλεον χαρακτηριστικο που για εμενα μετραει πολυ.
Ωστοσο, και ενα IPS ειναι επισης πολυ καλο για gaming. Το ΤΝ απ' οπου κι αν το δω, ειναι ενα Χ απο μενα.
Οσο για εσενα που ρωτας, θα σου πω να αφησεις τις διακρισεις, ΑΛΛΑ να απορριψεις το ΤΝ πανελ, Δηλαδη, εαν βρεις καποιο monitor που εχει τα χαρακτηριστικα που θελεις και σου αρεσει, ειτε VA ειτε IPS, μην το πολυσκεφτεις. Αυτα απο εμενα, ελπιζω να βοηθησα.

1 Σχόλιο

K.Thodoris

@GrecoSenpai Σε ευχαριστώ πολύ ήξερα ότι τα TN είναι στην ουσία άχρηστα αλλά δεν ήξερα για τα VA

Όνομα χρήστη