What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Mr_Jujukos

Γεια σας, λοιπόν ψάχνω να χτίσω ένα νέο υπολογιστή, αλλά είμαι πραγματικά μπερδεμένος για το από πού να ξεκινήσω. Αυτό που θέλω να πω είναι, σε ποια cpu πρέπει να πάω. Κοιτάζω γύρω από 400 (ευρώ) cpus. Ο νέος υπολογιστής μου θα χρησιμοποιείται για παιχνίδια, εγγραφή (ενώ παίζω παιχνίδια ), streaming (ενώ παίζω παιχνίδια ) και επεξεργασία (video ή μπορεί και κάτι πιο απαιτητικό. Από την πλευρά της Amds είμαι ανάμεσα στον ryzen 7 5800x και στον ryzen 9 3900x και δεν ξέρω ποιος είναι καλύτερος για τη χρήσει που θα κάνω. Από την πλευρά της Intels νομίζω 10900κ ή 11700κ. Έκανα πολλή έρευνα πριν , αλλά δεν μπόρεσα να βρω ένα συμπέρασμα. Θα το εκτιμούσα αν κάποιος βοηθούσε έστω και λίγο στην κατάστασή μου. (Θέλω να ακούσω την καλύτερη δυνατή επιλογή και από τις δύο πλευρές (amd και intel) αν είναι δυνατόν thx). :P (ή πρέπει να πάω σε πιο hight-end cpu?).

Username

1 Reply

RrrrrrrXXX

Γεια σου φίλε. Αρχικά πιστεύω ότι θα πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες και για τα υπόλοιπα κομμάτια του PC. Όχι τόσο για την συμβατότητα (αυτό θεωρώ ότι το ξέρεις ήδη), αλλά για την σωστή κατανομή του budget. Κάνω ακριβώς τα ίδια πράγματα με σένα και έχω τον 3900Χ. Πέρα από τα benchmarks, δεν έχω καταφέρει ακόμα να τον τερματίσω. Είμαι λίγο κολλημένος με την ταχύτητα και τους επεξεργαστές γενικότερα, αλλά αν θα ήθελα να ήμουν ειλικρινής, ο 3900Χ είναι overkill για τέτοιες χρήσεις.

Από τις 2 επιλογές που δίνεις, θα διάλεγα τον 3900 έναντι του 5800 λόγω κατηγορίας. Αλλά θεωρώ ότι ο 3700Χ θα ήταν μια πιο λογική λύση (αναλογία επιδόσεων-τιμής), αλλά και πάλι αυτό εξαρτάται από σένα, τις απαιτήσεις σου και το budget που μπορείς να διαθέσεις. Πάντως αν δεν έχεις ήδη κάρτα γραφικών και επειδή τώρα οι τιμές είναι στο θεό, θα σου πρότεινα να επενδύσεις περισσότερα εκεί μιας και όλα πλέον (OBS, premiere pro κτλ) πλέον εκμεταλλεύονται κυρίως την κάρτα γραφικών.
Συγκρίνοντας πάντως AMD με Intel, πλέον η AMD είναι μονόδρομος απ όλες τις απόψεις.

1 Comment

Mr_Jujukos

ευχαριστώ και καταλαβαίνω ότι έπρεπε να πω περισσότερες πληροφορίες, αλλά δεν ήμουν καν σίγουρος για το ποια CPU να πάpv έτσι ναι. νομίζω ότι μπορώ να βρω τα αλλα κομμάτια από τον υπολογιστή απλα ηθελα μια παραπανω γνώμη για τον cpu. Ξέρω επίσης ότι η κατάσταση με τον gpu είναι κακή :P και πάλι ευχαριστώ

Username