Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Velpu

Λοιπόν ξέρω ότι είναι πάρα πολύ καλός επεξεργαστής για gaming αλλά θα ήθελα να ρωτήσω πως τα πηγαίνει στο Rendering/Editing κομμάτι του! -Θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσε κάποιος ευχαριστώ!

Όνομα χρήστη

4 Απαντήσεις

mental

Συγκρινοντάς τον με i7-9700K overclocked

Είναι πίσω σχεδόν σε όλα τα games από 5 fps μέχρι 25-30.

Σε Cinebench R20 (Rendering) είναι 3730 vs 3881 (Intel)

Σε SVT-AV1 v0.5 (Encoding) είναι 22,6 fps vs 30,07 (Intel). Βέβαια αυτό είναι φτιαγμένο για Intel

Σε 7-Zip (Compression) είναι 52311 vs 50308 (Intel)

Συμπέρασμα, στην τιμή που είναι Intel είναι καλύτερος σχεδόν στα πάντα για 30 ευρώ περισσότερο. Αν το συγκρίναμε με τον ι5-9600k που είναι κανονικά η κατηγορία του θα ήταν λίγο καλύτερος ο AMD αν και 60 ευρώ ακριβότερος.

Οπότε έχει σημασία αν σε νοιάζει η πλατφόρμα (Intel vs AMD) και ίσως το PCI 4 που έχει ο AMD και δεν έχει ο Intel.

Όνομα χρήστη
socz190

Ποιο προγραμμα? Εγω το χω για AfterFX και Premiere Pro ... και γενικοτερα φυσσαει ... αλλα να ξερεις οτι σ αυτες τις εφαρμογες παιζει μεγαλο ρολο, το ποσο RAM εχεις. Αυτο το λεει και η ιδια η Adobe, οτι διαφορα θα δεις απο 16gb και ανω.

Όνομα χρήστη
Maria_Panou55

Για editing καλύτερα να πάρεις 2700χ. Για gaming 3600x. Άμα θες και τα δύο . 2700χ γιατί είναι πιο φτηνός. Αλλά εγώ που κάνω edit κάποιος φωτογραφίες μου πήρα 3600χ γιατί θέλω πιο καλές επιδόσεις στο gaming

Όνομα χρήστη
petsol_1

Καλησπερα.. Επειδη εχω τον συγκεκριμενο αλλα δεν ξερω και πολλα απ αυτα που εννοεις..θες να μου δωσεις ενα παραδειγμα? επισης δεν παιζει ρολο και τι καρτα γραφικων εχεις η κ καποια αλλα ακομα στοιχεια? οπως μνημη κλπ?

2 Σχόλια

Velpu

Κοίτα φίλε το Rendering/Editing βασίζετε πιο πολύ στον CPU! Αλλά αν θες να μάθεις έχω μια GTX 1660 Super και 8X2Gb Ram DDR4 και έναν Ryzen 3 1200 που και είναι ένας από τους λόγους που θέλω να πάρω αυτόν τον επεξεργαστή δηλαδή, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο Rendering/Recording είναι ότι τα videos δεν είναι καλά σε fps δηλαδή dropparoun και αυτό που ήθελα να μάθω είναι αν αυτός ο επεξεργαστής αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα (αν και πιστεύω πως όχι) αυτό! -Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

petsol_1

Εγω προς το παρον δεν εχω κανενα θεμα.. λογικα βοηθαει ομως κ τα 16gb ram .. θα στον συνιστουσα παντως

Όνομα χρήστη