Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
vagman_tech

Καλησπέρα @Manos_fotiadis πολύ περίεργο αυτό που σου συνέβη. Το QVL της μητρικής σου το διάβασε μήπως είναι θέμα imcompatibility με motherboard αντι για CPU ?

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

Manolerios

Οι ram που ειχα πριν απο αυτές ήταν οι F4-3200C16S-8GIS σε 2 στικ. Οι οποίες δεν ήταν στο support list της μητρικής μου(link). Με αυτές δεν είχα τέτοια θέματα. Διαβάζοντας όμως και μερικά articles για το QVL και για το πόσο παίζει ρόλο, τα bsod και τα κρασαρίσματα στο άνοιγμα του υπολογιστή είναι υπερβολικό σενάριο. Οι περισσότεροι τις τρέχουν χωρίς προβλήματα ακόμα και αν δεν ειναι στην λίστα. Εαν τις τρέχω στα 3000mhz, που όσο τις είχα δεν ειχα προβλήματα, σε συνδιασμό με το CL18 θα είναι πολύ αργές. Αυτες που έχω τώρα είναι 3200 CL16 και κάνουν 40€ πιο κάτω.

https://download.gigabyte.com/FileList/Memory/mb_memory_b450-aorus_m_matisse_190828.pdf

2 Σχόλια

vagman_tech

Πωω κατάλαβα...Μπορεις να πειραματιστείς με το cl και να δοκιμαζεις κάτι του στυλ: CL 12 στα 2993MHz, να δεις ότι όντως είναι stable και να το κρατήσεις εκεί. Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα στην θέση σου και με δοκιμές να δω αν έχω αυτό το extra performance που χάνω.

Manolerios

Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για την συμβουλή σου. Βλέποντας την κατάσταση μάλλον για κάτι τέτοιο με βλέπω αν θέλω να αναβαθμίσω. Ειδάλλως αλλαγή μητρικής

Όνομα χρήστη