Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
marapasaggelos13

Εαν αγορασω ενα σετακι 8 και 8 16 και αργοτερα παρω αλλο ενα να κανω αναβαθμιση σε 32 θα εχω τις ιδιες ταχυτητες απο ενα σετακι 4χ8 θα λειτουργουν κομπλε ?

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

vagman_tech

Καλησπέρα. Υπάρχει (μικρή) πιθανότητα να μην συνεργαστούν καθώς δεν κατασκευάστηκαν ούτε δοκιμάστικαν ως 4άδα αλλά ως ζευγάρια ξεχωριστά. Αν ψάξεις στο internet θα διαβάσεις περιπτώσεις ατόμων που το έκαναν και δούλεψε ο υπολογιστής αλλά δεν έπιασε ποτέ την διαφημιζόμενη ταχύτητα, στην περίπτωση σου 3600Mhz. Εγώ το έκανα το 2018 σε μια και πρόσθεσα ακριβώς την ίδια και κατά τύχη δούλεψε αλλά σε ζευγάρια οι πιθανότητες είναι λιγότερες να συνεργαστούν. Γνώμη μου, μην το ρισκάρεις πάρε κατευθείαν 4άδα και ησυχάζεις για αρκετά χρόνια.

4 Σχόλια

marapasaggelos13

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου θα ηθελα να σε ρωτησω 32γβ πιστευεις ειναι υπερβολη για εναν χειριστη οπως εγω απλο gaming και καθημερινη χρηση η να την κανω την αναβαθμιση

vagman_tech

Αν με ρώταγες πριν 2 χρόνια θα το θεωρούσα υπερβολή αλλά πλέον δεν είναι. Παρόλο που τα Windows 11 κάνουν καλή διαχείριση της RAM πάλι το 50% 2 x 8GB εμένα το χρησιμοποιούν χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα. Αν θες κάτι future-proof για τα επόμενα 5-6 χρόνια τα 32GB και 3200Mhz+ είναι μονόδρομος για gaming. Επίσης, μπορείς να δεις την διαφορά στο πόσα dimm θα βάλεις εδώ - αλλά και σε άλλα βίντεο καθώς υπάρχουν άπειρα: https://www.youtube.com/watch?v=7Z0s42YCcBQ τα 2 απο τα 4 dimm RAM, σε όλα τα παιχνίδια, έχουν διαφορά +3-5 FPS ενώ σε Ryzen CPU αυτό μπορεί να φτάσει τα +7-10 FPS.

Εγώ από 2 x 8 GB 2666Mhz (2017) σε ένα περίπου μηνα θα μου έρθουν 4 x 8 GB 3600Mhz και λίγο αργότερα μια φθηνή B550 για να μπορώ να υποστηρίξω τις ταχύτητες αυτές. Δεν θα μπορούσα να πάω σε AM5 λόγω του 3πλασιου budget προσωπικά που χρειάζεται μια τετοια αναβαθμιση οποτε ηταν πραγματι μονοδρομος.

• Οθόνη: LG 34" Ultrawide 2k
• Μητρικη: Asus Prime X370 PRO
• CPU: Ryzen 7 3700X
• Cooler: NZXT Kraken X63
• GPU: Palit RTX 2080
• RAM: Corsair Vengeance 2 x 8 GB 2666Mhz
• PSU: RM1000x

PUBG που παίζω κυρίως πιάνω 120-130 FPS με τα παραπάνω. Θα επανέλθω με αξιολόγηση σε ένα μήνα να ρίξω μερικούς αριθμούς αλλά υπολογίζω προσωπικά 150+ να πιάνω με την αναβάθμιση απο αυτά που έχω διαβάσει/δει online. Αν παίζεις πιο απαιτητικά παιχνίδια ή αγοράζεις γενικά καινούργιους τίτλους θα τα χρειαστείς σίγουρα σε καποιο μελλοντικο παιχνιδι. Αν παιζεις κανενα PUBG αντε στην χειροτερη κανενα Warzone κ.τλ. οπως εγω ισως και να ειναι υπερβολη, ναι.

marapasaggelos13

το δικο μου συστημα αυτη τη στιγμη ειναι
οθονη g7 oddysey 240hz 2k
Μητρικη msi gaming z490 CPU INTEL I9 10900F
COOLER NZXT KRAKEN X 62
GPU GIGABYTE 3060 TI
RAM TRIDENT SKILL 16 GB 3200MHZ PSU EVGA 750 G2 SUPERNOVA
Σαν αποτελεσμα θεωρεις θα ειναι καλυτερο να παω σε 4 dimm setaki 32 gb 3600mhz

vagman_tech

Αν κρίνω απο τις RAM που έχεις τώρα, διαφορά θα δεις +5 FPS (ή και λιγότερο) ανάλογα το παιχνίδι. https://www.youtube.com/watch?v=NLL0RDcS_kI Το θεμα είναι, αξίζει να δώσεις 120-130 ευρώ για αυτά τα 5 παραπάνω FPS ? Αν σκέφτεσαι να πας σε DDR5 πλατφόρμα σχετικά σύντομα (σε 1-2 χρόνια) τότε κοιτάς για Μητρική + CPU + RAM, σε DDR5, το 2024/2025 που θα έχουν αρχίσει να πέφτουν και οι τιμές τους οπότε και δεν τις παίρνεις τις συγκεκριμένες. Αν το πας όπως εγώ που θέλω η επόμενη αναβάθμιση μου να είναι μετά από 4-5 χρόνια (εκτός αν χαλάσει κάτι, άλλο αυτό) οπότε και θα τις κρατήσεις τις DDR4 για αρκετά χρόνια τότε αξίζει, ναι. Εγω κάπως έτσι το σκέφτομαι γιατί οι τιμές σε DDR5 RAM είναι ίδιες ή και φθηνότερες αν βάλεις και το extra performance που έχουν σε ταχύτητες. Υπάρχει πάντα και η λύση των μεταχειρισμένων που μπορείς να βρεις καλά deals εδώ, με λίγο ψάξιμο: https://www.insomnia.gr/

Όνομα χρήστη