Urono ή mercury για έναν αρχάριο χρήστη...?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
1 Απάντηση
Επειδή έτυχε να χρησιμοποιήσω και τις δυο θα σου πω κάποια πράματα και για τις δυο . Η ουρονο έχει ως βασικό χαρακτηριστικό το «μυτερό» και ανασηκωμένο ρόκερ (μύτη) . Στη χρήση της στη θάλασσα καταλαβαίνεις ποσό χρήσιμο είναι καθώς «σκίζει» τα κύματα με τεράστια ευκολία . Είναι πολύ σταθερή , εύκολη σε μεγάλες αποστάσεις αλλά λίγο δύσκολη λόγω μεγέθους στις γρήγορες μανούβρες , κάτι όμως που με εξάσκηση επιτυγχάνεται και δεν πρέπει να σε προβληματίζει . Η μερκουρι από την άλλη είναι ένα all around sup . Προορίζεται για χρήση και στη θάλασσα και σε λίμνη και σε ποτάμι . Τα κάνει όλα δηλαδή , απλώς σε κανένα δεν είναι «τέλεια». Στη χρήση της στη θάλασσα παρατήρησα μεγάλη διαφορά , λόγω ότι δεν έχει ανασηκωμένο ρόκερ όπως η ουρονο . Δυσκολευόταν αισθητά σε θάλασσα με κύματα ωστόσο σε καταστάσεις ήρεμης θάλασσα ήταν πιο «παιχνιδιάρα» , ελαφρώς πιο γρήγορη και εύκολη στις μανούβρες . Θα έλεγα ότι η απόφαση σου πρέπει να γίνει με βάση το που θες να κανείς σαπ . Αν η χρήση θα είναι αποκλειστικά στη θάλασσα η ουρονο είναι μονόδρομος λόγω του ρόκερ , γιατί 8/10 φορές που θα κανείς η θάλασσα δεν θα είναι σε απόλυτη ηρεμία . Αν πάλι θέλεις κάτι πιο εύκολο σε απότομες μανούβρες και θες να το χρησιμοποιείς και σε λίμνη και σε ποτάμι θα πας στη μερκουρι ( εννοείται ότι και η ουρονο μπορεί να μπει σε λίμνες και ποτάμια αλλά η μερκουρι θα ανταπεξέλθει καλύτερα) . Σημαντικό επίσης να αναφέρω ότι και οι δυο σανίδες προορίζονται κυρίως για άντρες 1.80+ και 80kg + . Αν δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία θα δυσκολευτείς αρκετά και με τις δυο και θα πρέπει να επιλέξεις κάτι μικρότερο όπως η nova ή η lunar .
2 Σχόλια
Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση στις 2 σανίδες.. με προβλημάτισε όμως αυτό που είπες για το ύψος και τα κιλά.. είμαι 1.70 με βάρος 64kg γιατί θα με δυσκολέψει μια μεγαλύτερη σανίδα..? Θέλει μεγάλη δύναμη για έλξη..? Μι μεγαλύτερη σανίδα δεν θ είναι και πιο εύκολη στην πλεύση? Ευχαριστώ και συγνώμη αν σε κούρασα
Όλες οι κινήσεις πάνω στο σαπ γίνονται με ένα συνδυασμό έλξης του κουπιού και τοποθέτησης του σώματος σου. Σιγουρα μια μεγαλύτερη σανίδα θα είναι είναι πιο σταθερή στην πλεύση αλλά από τη στιγμή που έχεις αυτές τις αναλογίες μια μικρότερη σε μήκος και σε πλάτος σανίδα , θα ήταν πρακτικά πολύ πιο διαχειρίσιμη και ευχάριστη στη χρήση για εσένα , τόσο σε πορεία όσο και στις μανούβρες που σου είπα . Φίλοι μου στο 1.75 που την δοκίμασαν δυσκολεύτηκαν παραπάνω από ότι με μικρές σανίδες , επίσης εγώ όταν δοκίμασα τις μικρότερες κατάλαβα ποσό πιο εύκολες και γρήγορες είναι , έχοντας συνηθίσει με την ουρονο. Θα σου πρότεινα αν σου άρεσε η αζτρον σαν εταιρεία , να μπεις στο επίσημο σάιτ , να πας στην κατηγορία των φουσκωτών σαπ και θα δεις πως μπορείς να καταχωρήσεις ύψος και κιλά , βγάζοντας σου τις ιδανικές σανίδες για τις αναλογίες σου . Αν θυμάμαι καλά για σένα είναι η nova , lunar και terra . Αν ήμουν στη θέση σου και ήθελα χρήση αποκλειστικά για θάλασσα θα πήγαινα στην Terra , η οποία είναι μια πιο μικρή urono.