Έχω την Nikon D5600 και ασχολούμαι με νυχτερινή δρόμου. Πώς τώρα έπαιζα με τον 35άρη, και σκέφτομαι για τον 50άρη για να ανεβάσω τα χρώματα και την οξύτητα στις εικόνες μου. Να τον εκλάβω ως αναβάθμιση;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Έχω την Nikon D5600 και ασχολούμαι με νυχτερινή δρόμου. Πώς τώρα έπαιζα με τον 35άρη, και σκέφτομαι για τον 50άρη για να ανεβάσω τα χρώματα και την οξύτητα στις εικόνες μου. Να τον εκλάβω ως αναβάθμιση;
1 Απάντηση
3 Σχόλια
Στόν 35άρη παίζω με f/2.8 για οξύτητα. Εδώ μπορώ να ανέβω και στο 1,8? Με ενδιαφέρει η φωτεινότητα για τη νυχτερινή φωτογραφία
Αν αυτό είναι το ερώτημα τότε ναι έχεις πολύ καλύτερη οξύτητα στις γωνιές καθώς είναι fx φακός. Θα έλεγα f/2 αντιστοιχία με το f2.8 του 35αρι. Αν η οξύτητα στο κέντρο είναι το ζητούμενο τότε η διαφορά είναι μη ορατή. Αντίστοιχα f2.5 από το f2.8 του 35αρι (διάφορα 1/3 μπορεί και καθόλου). Τώρα χρωματικά θα έλεγα ότι κάνεις αναβάθμιση μόνο στο contrast και όχι και τόσο στο saturation και την πιστότητα.
Γενικά δεν θα το έβλεπα σαν αναβάθμιση αλλά σαν ένα ακόμα εργαλείο στην φωτογραφική μου τσάντα και προσωπικά δεν θα τους σύγκρινα μεταξύ τους, απλά θα αγόραζα και τον 50αρι. Αν παρ' όλα αυτά θέλεις αναβάθμιση στην οξύτητα και είναι το μόνο που σε νοιάζει, τότε σώσε λίγα χρήματα ακόμα και κάνε ένα μεγάλο βήμα για τον sigma art 35 f1.4, για να κάνεις δουλειά από το f1.8 ή Nikon 35 f1.4 για να κάνεις δουλειά από το f1.4. Αν θέλεις αναβάθμιση στα χρώματα, που για μένα έχει περισσότερη σημασία τότε δώσε τα λεφτά αυτής της αγοράς σε ένα screen calibration tool και δες τα να απογειώνονται στο editing (έχοντας δεδομένο ότι ήδη έχεις μια καλή οθόνη με τουλάχιστον 99% srgb gamut).
Ευχαριστώ πολύ! Με κάλυψες απόλυτα!