Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
xristopoulosp1

εχω την d5500 ποιος φακος ειναι καλυτερος ο 50αρης f/1.8g η' ο 35αρης f/1.8g?

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

nickos_ks

Θα ελεγα 50αρης κυριως γιατι ειναι full frame ενω ο 35αρης οχι, με λιγα λογια εαν εχεις σκοπο να πας καποτε σε full frame body ο 35αρης θα χασει την αξια του σε αντιθεση με τον 50αρη. Περα απο αυτο δε νομιζω οτι εχουν ιδιαιτερα μεγαλες διαφορες περα απο το οτι ο 50αρης θα γινει 75mm σε crop body οπως η D5500, o 35αρης παραμενει 35αρης οποτε αναλογα με το τι θες να ασχοληθεις, διαλεγεις.

2 Σχόλια

Carved Stone

Το ότι ο 50άρης είναι Full Frame ενώ ο 35άρης όχι, δε σημαίνει ότι σε crop σώμα ο 50άρης θα γίνει 75mm ενώ ο 35άρης θα παραμείνει όπως είναι. Στην πραγματικότητα, ναι μεν ο 50άρης θα ισοδυναμεί ως προς το κάδρο με 75mm σε Full Frame αλλά ο 35άρης θα δίνει το ίδιο κάδρο που θα έδινε ένας 52,5mm σε Full Frame, αν βέβαια υπήρχε.
Αν αμφιβάλεις γι' αυτό, κάνε το εξής πείραμα. Κούμπωσε τον 18-55mm AF-P VR που δεν είναι full frame και τράβηξε μια φωτογραφία στα 50mm εστιακή απόσταση. Θα διαπιστώσεις ότι το κάδρο του είναι ακριβώς ίδιο με τα 50mm του Full Frame 50άρη 1.8G πάνω στο ίδιο DX σώμα. Τόσο ο ένας, όσο και ο άλλος, θα δίνουν κάδρο ισοδύναμο με 75mm σε Full Frame παρόλο που ο ένας είναι Full Frame και ο άλλος όχι.
Το ποιός είναι καλύτερος φακός, εξαρτάται από το είδος της φωτογραφίας που κάνει κανείς. Για φωτογραφία πορτραίτου, ο 50άρης είναι καλύτερος. Για street φωτογραφία ο 35άρης είναι καλύτερος.

Kostas_Maggolas

Φίλε ισχύει αυτό που είπες για το πείραμα , το δοκίμασα και εγώ και διαπίστωσα ότι ισχύει

Όνομα χρήστη