What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
sdancer75

Με όχι παραπάνω από 30-40 λήψεις και αποθηκευμένος μέσα σε πουγκί, το autofocus ξαφνικά άρχισε να κάνει νούμερα (κολλούσε και έβγαζε θόρυβο). Το άνοιξα για να τον καθαρίσω. Τίποτε μια απο τα ίδια. Την 2η φορά που τον άνοιξα παρέδωσε πνεύμα. Παρήγγειλα άλλο μοτερ από AliExpress και περιμένω να δω τι μέλλει γενεσθαι. Αν είναι οι φακοί της Nikon να χαλάνει γιατί κάθονται καταλαβαίνω τι με περιμένει.

Username

1 Reply

Geo_Ts

Φίλε θα μπορούσες να ενημερώσεις για το ποιο μοτέρ πήρες και αν δουλεύει σωστά; Ο δικός μου που αγοράστηκε μεταχειρισμένος και τον έχω συνολικά 3 χρόνια περίπου παρέδωσε πριν από λίγες μέρες. Τον άνοιξα την πρώτη φορά και για 1-2 λεπτά το μοτέρ δούλεψε αλλά αυτό ήταν. Δοκίμασα να τον ανοίξω μια δεύτερη φορά για να καθαρίσω καλύτερα αλλά δεν είχε αποτέλεσμα.
Σκέφτομαι λοιπόν να παραγγείλω μοτέρ για αρχή μιας και λυπάμαι να τα σκάσω στη Nikon πάλι. Ωστόσο επειδή τον χρησιμοποιώ με την D750 μου και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά ωραίο θα τον αγόραζα ξανά στη χειρότερη περίπτωση μιας και για τα λεφτά του είναι μοναδική επιλογή..

3 Comments

sdancer75

Συγκεκριμένα αγόρασα αυτό

https://www.aliexpress.com/item/32961779729.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.65564c4dXXrnyo

ΑΛΛΑ παρότι ο τίτλος έγραφε ακριβώς το μοντέλο, ο μηχανισμός ΔΕΝ ταιριαζει. Αφού το είχα ανοίξει ούτως η άλλως, αποφάσισα να αλλάξω μόνον το μοτέρ και όχι όλο το σύστημα με τα γρανάζια. Με προσοχή λοιπόν το αντικατέστησα. Όταν το τοποθέτησα πίσω, παρατήρησα ότι ο κεντρικός άξονας του μοτέρ (αυτό το μοτέρ δουλεύει με παλμούς εξού και το SWM αφού είναι πιεζοηλεκτρικό δλδ δεν έχει ρότορα και τα σχετικα), ακουμπούσε ίσα ίσα με την πλαστική βάση του φακού και με απογοήτευσε. Παρόλα αυτά δούλεψε ΑΨΟΓΑ με μηδενικό θόρυβο σε σημείο που στην αρχή νόμιζα ότι δεν λειτουργούσε καν. Το αρχικό μοτέρ ήταν όλο ασημί, αλλά το καινούργιο είχε λίγο πράσινο χρώμα σαν της φωτογραφίας παραπάνω.

Ψάξε στο aliexpress με τις λέξεις "SWM Silent Wave focus drive Motor parts for Nikon" θα το βρεις κοντά στα 12-13 ευρώ. Πάρα πολύ προσοχή στο άνοιγμα. Με κολλητήρι και με παααρα πολύ προσεκτικές κινήσεις, θα ξεκολλήσεις τα δυο καλώδια αυτού του μηχανισμού ώστε να μπορέσεις να αντικαταστήσεις το μοτέρ. Προσοχή επίσης στην κεφαλή που σέρνεται επάνω στον επιχρυσωμένο διάδρομο ένδειξης θέσης του φακού (πορτοκαλί επιχρυσωμένη καλωδιοταινία), γιατί γαντζώνει και αν στραβώσει λίγο, άντε να το συνεφέρεις. Εγώ την πάτησα αλλά το έφερα και το μέτρησα με πολύμετρο για να είμαι σίγουρος.

Καλή επιτυχία.

Geo_Ts

Φίλε καλησπέρα και πάλι, μετά από 2 μήνες αναμονής ήρθε επιτέλους το μοτεράκι και σήμερα έκανα την εγχείρηση.
Πήρα από Aliexpress σκέτο το μοτέρ χωρίς το μηχανισμό μιας και ήταν σχετικά απλό να γίνει η αλλαγή. Πρώτη εντύπωση μου έκανε ο ήχος μιας και σε σχέση με πριν θα έλεγα πως κάνει περισσότερο θόρυβο και κάποιες φορές ακούγεται ένα μικρό κλικ στο ξεκίνημα όταν προσπαθεί να εστιάσει. Επίσης η εστίαση είναι λίγο πιο αργή σε σχέση με πριν ωστόσο πάντα έχει ακρίβεια που είναι το σημαντικότερο.
Το μοναδικό πρόβλημα που έχω είναι πως δεν δουλεύει η εστίαση στο AF-C mode και η γενικά δεν δουλεύει η εστίαση όταν μπαίνεις σε live view. Ευτυχώς σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιώ αυτό το φακό για βίντεο οπότε δεν με πειράζει ωστόσο μου έκανε εντύπωση το συγκεκριμένο πρόβλημα. Μάλλον υπάρχουν διάφορες παρτίδες από ανταλλακτικά όπου κάποια λειτουργούν καλύτερα από άλλα αν κρίνω και από το δικό σου σχόλιο.
Συνολικά μπορεί να μην έμεινα όσο ικανοποιημένος θα ήθελα αλλά τουλάχιστον φτιάχτηκε ο φακός με ελάχιστα λεφτά και με καλύπτει στη χρήση που του κάνω παρά τα θεματάκια που έγραψα.

sdancer75

Χάρηκα που βοήθησα. Κρίμα να πάει άπατος.... ειδικά ο δικός μου δεν είχε δουλέψει σχεδόν καθόλου.

Username