Έχω ήδη την ψύκτρα με τον ryzen 3600 πάνω,είναι ικανή για τον 5800x3d που θέλω να αναβαθμίσω? Ή θα έχω σοβαρό θέμα με τις θερμοκρασίες?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Έχω ήδη την ψύκτρα με τον ryzen 3600 πάνω,είναι ικανή για τον 5800x3d που θέλω να αναβαθμίσω? Ή θα έχω σοβαρό θέμα με τις θερμοκρασίες?
1 Απάντηση
Στον υπολογιστή μου έχω την συγκεκριμένη ψήκτρα με τον 5800x3d και τον χρησιμοποιώ κυρίως για Gaming, εχει πολύ ικανοποιητική ψύξη από 45 βαθμούς idle μέχρι και 60-70 στο gaming (πάνω από 80 δεν το έχω δει να πηγαίνει), προφανώς πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα ανεμιστηρακι πίσω στο κουτί και 2+ μπροστά για να έχεις αποδοτική ψύξη, πέρα από το Gaming αν θες τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και για βαριές εργασίες πχ rendering, mining, editing κτλ θα ζοριστεί πολύ η ψήκτρα... Πάντως αν θες τον επεξεργαστή κυρίως για gaming με την συγκεκριμένη ψήκτρα αγόρασε τον ανεπιφύλακτα
ΥΓ: προσωπικά έχω κάνει disable το PBO (Pression Boost Overdrive) για να έχω καλύτερες θερμοκρασίες και να έχω καλύτερη απόδοση στα games, το κάνεις disable από τα bios υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube που σου δείχνουν πως να το κάνεις