Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Katerina_Triantafyllopoulou

Καλησπέρα σας! Αγόρασα την gaggia classic 2018/19 μαζί με τον graef 702 κ προσπαθώ να βρω το κόψιμο. Στο 1-5 που διάβασα στα forum βγαίνει σαν πούδρα , σχεδόν δε βγαίνει τίποτα δηλαδή. Από το 10-15 δεν εκχυλιζει τον καφέ καθόλου στο portafilter. Μου τον εκχυλιζει στο 17 με 18,2 γραμμάρια καφέ με χρόνο εκχύλισης 25-27´´. Καλός σε γεύση αλλά Μου φαίνεται κάπως πικρός. Να πω ότι χρησιμοποιώ το κλασσικο portafilter (όχι bottomless) με το non pressurised καλαθάκι κ lavazza tierra σπυρί. Επίσης, έχω μεταλλικό tamper & leveler. Έχετε κάποια άλλη συμβουλή από την εμπειρία σας με τον μύλο ή την μηχανή;

Σας ευχαριστώ!

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

@_adam_pap_

Το "σωστό" grind setting είναι κάτι που εξαρτάται τόσο από τον καφέ που θα χρησιμοποιηθεί και από το καβούρντισμά του, όσο και από το πως προτιμάει να πίνει ο καθένας τον εσπρέσσο του. Ένας γενικός μπούσουλας είναι ο εξής: Για μια μερίδα περίπου 18 γραμμαρίων καφέ να βγαίνουν περίπου 40 γραμμάρια υγρού σε όχι περισσότερα απο 25-30 δευτερόλεπτα. Αυτό θεωρείται doppio ristretto ή αλλιως κάτι ανάμεσα σε διπλό και μονό εσπρέσσο.

Έχω τον ίδιο μύλο και μπορώ να πω πως δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, καθώς πέρα από το γεγονός ότι κρατάει μέσα αρκετό καφέ, περνάει και "κρίσεις" μετά το καθάρισμα που αλλάζει τελείως το αποτέλεσμα που μου δίνει και χρειάζεται "πειράματα" από την αρχή.

Τέλος να σημειωθεί πως ο μπούσουλας που ανέφερα πριν είναι για πιο σκούρους καφέδες, οι πιο ανοιχτόχρωμοι, δηλαδή οι λιγότερο καβουρντισμένοι, είναι άλλη ιστορία.

1 Σχόλιο

Katerina_Triantafyllopoulou

Ναι δυστυχώς και εγώ το ίδιο θέμα αντιμετωπίζω. Μου κατακρατά αρκετή ποσότητα καφέ, όπως επίσης μέρα με μέρα ενώ είναι σταθερά ρυθμισμένος αλλάζει τον τρόπο που θα κόψει τον καφέ, με αποτέλεσμα να θέλει εκ νέου ρύθμιση ?

Όνομα χρήστη