Η nvidia πλέον υποστηρίζει Freesync (μόνο όμως μέσω Display Port). Πολλές φορές όμως υπάρχουν προβλήματα με κάποιες οθόνες και τελικά καταλήγουν να εμφανίζουν θέματα με Freesync ON και nvidia gpu και έτσι απλά το κλείνουμε για να μην πάθουν τίποτα τα μάτια μας από το stuttering :P
@petrucci μιας και την έχει παίζει να δοκιμάσεις να δεις αν τελικά σου δουλεύει το Freesync; Θέλω να την αγοράσω αυτές τις μέρες μιας και οι μεγάλες αλυσίδες την έχουν σε προσφορά και δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο review να λέει πως είναι το freesync σε nvidia gpu.
Αν θυμάμαι καλά -αφού την συνδέσεις με DP- πας στο nvidia control panel και ενεργοποιείς το Gsync.
Μάλιστα η συγκεκριμένη έχω ακούσει μπορεί να πάρει και OC από 75hz στα 85-95hz.
Τη σύνδεσα με DP και επιβεβαιώνω ότι μπόρεσα να ενεργοποιήσω το Freesync (G-Sync για Nvidia) και όντως είχε διαφορά στο gaming αφού δεν είχα πλεον flickering με V-Sync OFF.
Επίσης, όπως είπα παραπάνω, αν ποτέ θέλεις περισσότερα Hz απ' ό,τι έχω δει η οθόνη μπορεί να φτάσει τα 80-90hz εύκολα με OC (πάλι μέσα από Nvidia panel).
Γενικά δεν είμαι πολύ γνώστης των OC, αλλά όταν έρθει η οθόνη επειδή η διαδικασία είναι απλή ίσως καθίσω να το κοιτάξω και αν είναι θα ενημερώσω και εδώ.
καλησπερα @petrucci ενδιαφερομαι για την οθονη σαν 2η πκαθαρα για χρηση multimedia ταινιες κλπ.. αντιμετωπισες καποιο προβλημα με το va panel? h καποιο ghosting problem? σε ευχαριστω!
9 Σχόλια
Σχετικά με τα 50hz που αναφέρεις διαβάζοντας γύρω γύρω λένε σε display port ή μπορεί και στο ένα hdmi (2.0ver) ότι βγάζει 75 με freesync ενεργοποιημένο και δέχεται και overclocking αν θελήσεις. Βέβαια εσύ την έχεις εσύ ξέρεις καλύτερα.
Απλά δες εδώ https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/a22lg7/is_samsung_s34j550_a_good_uw_monitor/
Δοκίμασες με display port;
H αλήθεια είναι ότι με HDMI τη δουλεύω για την ώρα, ήθελα να δοκιμάσω με D-Port και θα επανέλθω. Για Freesync πρέπει να έχεις και AMD...me NOT :)
H μια απο τις 2 HDMI μονο ανεβαινει στα 60+ ΗΖ
Η nvidia πλέον υποστηρίζει Freesync (μόνο όμως μέσω Display Port). Πολλές φορές όμως υπάρχουν προβλήματα με κάποιες οθόνες και τελικά καταλήγουν να εμφανίζουν θέματα με Freesync ON και nvidia gpu και έτσι απλά το κλείνουμε για να μην πάθουν τίποτα τα μάτια μας από το stuttering :P
@petrucci μιας και την έχει παίζει να δοκιμάσεις να δεις αν τελικά σου δουλεύει το Freesync; Θέλω να την αγοράσω αυτές τις μέρες μιας και οι μεγάλες αλυσίδες την έχουν σε προσφορά και δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο review να λέει πως είναι το freesync σε nvidia gpu.
Αν θυμάμαι καλά -αφού την συνδέσεις με DP- πας στο nvidia control panel και ενεργοποιείς το Gsync.
Μάλιστα η συγκεκριμένη έχω ακούσει μπορεί να πάρει και OC από 75hz στα 85-95hz.
Will do
Τη σύνδεσα με DP και επιβεβαιώνω ότι μπόρεσα να ενεργοποιήσω το Freesync (G-Sync για Nvidia) και όντως είχε διαφορά στο gaming αφού δεν είχα πλεον flickering με V-Sync OFF.
Χαίρομαι γιατί από Σ/Κ θα την έχω και εγώ :P
Επίσης, όπως είπα παραπάνω, αν ποτέ θέλεις περισσότερα Hz απ' ό,τι έχω δει η οθόνη μπορεί να φτάσει τα 80-90hz εύκολα με OC (πάλι μέσα από Nvidia panel). Γενικά δεν είμαι πολύ γνώστης των OC, αλλά όταν έρθει η οθόνη επειδή η διαδικασία είναι απλή ίσως καθίσω να το κοιτάξω και αν είναι θα ενημερώσω και εδώ.
Σ'ευχαριστώ που κοίταξες για το g-sync!
No prob...Προσωπικά να σου πω την αλήθεια φοβάμαι να κάνω OC την οθόνη... Δεν είναι CPU/GPU και κοστίζει... :)
Καλορίζικη...
καλησπερα @petrucci ενδιαφερομαι για την οθονη σαν 2η πκαθαρα για χρηση multimedia ταινιες κλπ.. αντιμετωπισες καποιο προβλημα με το va panel? h καποιο ghosting problem? σε ευχαριστω!