Εμένα στο forecast μου δείχνει πάντα σύννεφα. Συμβαίνει και σε άλλους?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
3 Απαντήσεις
Απαντάω για τη λύση που βρήκα στο πρόβλημα. Το βαρόμετρο το air pressure είναι αυτό που επηρεάζει το forecast και από εκεί βγαίνει και η πρόβλεψη του καιρού. Υπάρχουν στο σταθμό στις advanced ρυθμίσεις όταν το ρυθμίζουμε και είναι σε AP mode, 2 values για το βαρόμετρο. Το absolute και το Relative air pressure. Ο σταθμός έρχεται με default τιμή στο relative air pressure με 1013. Θα πρέπει λοιπόν στη περιοχή που βρισκόμαστε να βρούμε την τρέχουσα τιμή του Relative air pressure. Ένα πάρα πολύ καλό site είναι το windy.com εκεί στο χάρτη θα βρείτε την τρέχουσα τιμή. Αν πχ. είναι 1018 θα βάλετε στο value Relative air pressure τη διαφορά 1018-1013=5 αν είναι 1010 θα βάλετε 1010-1013=-3. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε σωστά στοιχεία και σωστές προβλέψεις.
5 Σχόλια
Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας. Δηλαδή αυτή η τιμή του relative air pressure είναι σταθερή ανά περιοχή και δεν αλλάζει?
Όχι δεν είναι σταθερή, αλλάζει γιατί με βάση αυτό βγαίνει και η μεταβολή του καιρού. Απλά τη στιγμή που θα ξεκινήσεις με τον σταθμό, θα πρέπει να βρεις το air pressure την τρέχουσα στιγμή που θα το κάνεις. Μάλιστα σε email που έστειλα στην εταιρεία, μου είπανε ότι θέλει 14 ημέρες ο σταθμός για να σου βγάλει σωστά αποτελέσματα με το forecast, εφόσον κάνεις τις ρυθμίσεις που προανέφερα. Αν κάτι λέω λάθος και υπάρχουν ποιο έμπειροι, καλό είναι να με διορθώσουν για να μην ταλαιπωρούμαστε όλοι μας.
Δεν καταλαβαίνω, γιατί να βάζεις χειροκίνητα μια τιμή που αλλάζει για να σου κάνει σωστή πρόβλεψη. Τι νόημα έχει, δεν θα είναι valid μετά από λίγες μέρες. Ο σταθμός ανιχνεύει το barometric air pressure αλλά χρειάζεται το relative air pressure για να κάνει compare?
Στείλε μου το email σου να σου κάνω forward την απάντηση που έλαβα σήμερα από την εταιρεία και γράψε μου στο email τι κατάλαβες.
Καλημέρα. Στείλε εδώ αρχικά: [email protected] και θα σου απαντήσω από το κανονικό μου