Xiaomi Mi Mix 3 vs One Plus 6T τι λέτε;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
6 Απαντήσεις
6T.
To mix3 εχει απελπιστικά μικρη μπαταρία, γενικα υπαρχει η φήμη οτι η μπαταριες της xiaomi πεφτουν νωρις, ισως βαλουν κ καποια στιγμη διαφημίσεις στο UI, οπως κανουν κ στην Κίνα, εχουν λιγο πιο βαρυ λογισμικο κ bloatware κ η σημαντικη διαφορα στην μπαταρια θα εχει σαν αποτελεσμα ετσι κ αλλιως σε πιο συχνες επαναφορτισεις κ σταδιακη μειωση του κυκλου ζωης της μπαταριας. Ο slider μηχανισμος, οσο αξιοπιστος κ να αποδειχθει, καποια στιγμη θα χαλάσει κ η xiaomi δεν παρεχει εστω την ατυπη μικρη αδιαβροχοποιηση που εχει το 6Τ, εστω για να αντεχει στην υγρασια του περιβάλλοντος. Να μην θεσω το ιστορικο της xiaomi με τις αναβαθμισεις κ τι γινεται στα ελληνικά.
Κ βέβαια, μην ξεχνάτε ότι το 6Τ ειναι ηδη αμεσα διαθέσιμο απο το site της εταιρείας.
Το mix3 θα το περιμενουμε για global, θα δουμε ποσο θα το επηρεασει το τελωνείο κ ποσο θα κανει με τους ελληνικους φορους στα επισημα ελληνικα μαγαζια.
Εγω πιστευω οτι στην αρχη ειδικα δεν θα ειναι πιο φτηνο.
Μακροπρόθεσμα μπορει, επειδη τα xiaomi χανουν την αξια τους, πρακτικα τα παντρεύεσαι, ενω τα oneplus την διατηρουν κ οχι τυχαια άλλωστε, επειδη διατηρουν την απόδοσή τους τουλαχιστον τριετα κ η ιδια η εταιρεία σε διευκολύνει στην αγορα νεου, με επιστροφη ενος παλιου.
Αμα καποιον δεν τον ενδιαφερει καθολου το 500ευρω κ τον νοιαζει μονο ο εντυπωσιασμος για το επομενο 6μηνο, παιρνει κ το mi mix3, ειδάλλως, νομιζω απο αυτα τα δυο, το 6Τ ειναι μονόδρομος.
Εναλλακτικά εγώ θα πρότεινα Honor Magic 2
Έχω τον ίδιο προβληματισμό. Θεωρώ όμως ότι δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Σχεδόν καμία. Προσωπικά και εμφανισιακά μου αρέσει το xiaomi mi mix 3. Μου θυμίζει τα παλιά καλά Walkman της Sony Ericsson. Άσε που τα unboxing δείχνουν ότι έρχεται πακέτο με συσκευή ασύρματης φόρτισης. (Στην Ελλάδα όμως μπορεί να διαφέρει).
Από την άλλη όμως η One plus είναι εγγύηση για τις ενημερώσεις και το λογισμικό της. Απίστευτη εξυπηρέτηση ακόμα και στο Live Chat της σελίδας τους.
Το δακτυλικό αποτύπωμα έχει κολλήματα γενικώς και στις δύο περιπτώσεις.
ΤΟ μόνο που μένει είναι να ανακοινωθούν οι τιμές και να "τρέξουν" τα κινητά για κανα 2 εβδομάδες. Τότε όμως θα ξέρεις ότι θα πάρεις κινητό 3ετίας μεσ' το νερό.
2 Σχόλια
mix 3
+ (~100%) bos ratio.. ντάξει μεγαλη μαγκιά το όλο θέμα με τις κάμερες απο κάτω , χλεβάζει τα notch mobiles.
+ wireless charging...
+ design .. αντε γεια!
- δεν μπορώ να καταλογίσω κάποιο κακό . (ίσως η κάμερα στο mix 2 που είχα. )
Oneplus 6t
είχα το 3 είχα το 3Τ,πριν κάνω την μετάβαση στο mi mix 2
η ταχύτητα των oneplus απλα σκοτώνει τα πάντα... ειναι τοσο ελαφρύ και τοσο κοντά το oxygenOs στο pure android που το μηχανάκι απλα πυροβολάει. το 3Τ (με νορμαλ φόρτωμα σε εφαρμογες) πηγαινε πιο γρήγορα απο το mix2 καθαρό μόλις το είχα βγάλει απο το κουτί.
το gaming πιο smooth, το alt tab πιο φαστ. Τα πάντα (προφανώς σε αμεληταίο βαθμό) πηγαίναν πιο γρήγορα. Η κάμερα άνοιγε πιο γρήγορα, επαιρνε πιο γρήγορα.
το δαχτυλικό ακαριαίο (δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν στα επόμενα 5-5τ-6-6τ αν ηταν ετσι στο 3τ).
η φόρτιση επίσης κωμικά γρήγορη.
πριν γυρίσω απο ios σε android όντως κομπλεξικός με τα κολλήματα των κινητών (κάτι που δεν έχει η apple αν παρεις συσκευή εώς και 2 γενιές πίσω) ήθελα κάτι που να μην κόλλάει.
Το λοιπόν την τόσο smooth αίσθηση που σου δίνει το ios δεν την είδα σε κανένα άλλο κινητό (samsung/xiaomi/lg/htc) περα απο της oneplus. (δεν έχω δουλέψει pure android , δηλαδή pixel)
Κάμερα ειναι καθαρά προσωπικό το θέμα, καμμια απο τις κινέζικες μάρκες δεν ειναι samsung/apple στις φωτό.
Αν και υστερούν απο λίγο εώς ελάχιστα ... η λεπτομέρια ειναι που κάνει την διαφορα.
Αυτά απο μένα .
πήγα σήμερα, πρώτη μερα κυκλοφορίας να αγοράσω το 6t απο το σιτε τους.η εθνική μέσω κάπιταλς μου το απορρίψανε (NBG). Oυτε με την κάρτα ούτε μεσω paypal.
προσπάθησα με Prepaid visa και όχι με πιστωτική κάρτα.
Εχουμε καμμια λύση περι αυτού??
Καλησπέρα.
Ποια capital controls? έχουν αλλάξει πλέον τα πράγματα...
Πρέπει να μιλήσεις απευθείας με την τράπεζα που έχει τον λογαριασμό σου για να δεις τα όρια σου... Αν πάλι υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να μιλήσεις με την OnePlus. Να σημειωθεί ότι στην αγορά του OnePlus 5, υπήρξαν έλληνες οι οποίοι είχαν περίεργες μεταφορές απο τον λογαριασμό τους. Συγκεκριμένα ξέρω φίλη που την έκαναν αναλήψεις 30 ευρώ σε 10 διαφορετικές συναλλαγές(hacking). 'Ηταν η ίδια η Εθνική που την ενημέρωσε χωρίς αυτή να το πάρει χαμπάρι. Μήπως έχει βάλει κάποιου είδους φραγής η Εθνική στις συναλλαγές με τον λογαριασμό της OnePlus... (?)
Όσο για το Mi mix 3 νομίζω ότι δε θα τα πάει καλά.
Η τιμή του One plus είναι ελκυστική, αλλά νομίζω ότι το 6 είναι κάπως καλύτερο...
Προσωπικά θέλω να δω σε τι τιμή θα έρθει στην Ελλάδα το LG V40 και αν έρθει σε "+".... Τότε θα έχω πλήρη εικόνα
περιμενε λιγο καιρο και θα δεις ποιος θα βγει καλυτερο απο τα reviews εγω θα πηγαινα σε mi mix 3 για το emui μιας και το oxygen μου φαινεται πολυ ασχημο + τα χιομι εχουν θεματα και μπορεις να αλλαξεις τα παντα ακομα και να το κανεις να φαινεται σαν oxygen :P
Δυσκολη απαντηση αλλα θα πω 6Τ. Το notch του 6τ ειναι απαισιο(αν και κρυβεται με software) αλλα το δαχτυλικο αποτυπωμα μεσα στην οθονη κερδιζει τις εντυπωσεις για εμενα. Επισης, εχει και μεγαλυτερη μπαταρια. Απο την αλλη μερια, το xiaomi εχει ιδιαιτερο design, wireless charging και λογικα θα ειναι ~100€ φθηνοτερο.