Βλέπω πως στα oneplus, αν και είναι ταχύτατα κτλ, παρουσιάζουν πολλά bugs, είτε στο λειτουργικό τους, είτε στις εφαρμογές. Με αποτέλεσμα να βγαζουν συνεχώς updates βασιζόμενοι στα παράπονα των πελατών τους.
Προσωπικά, η απροβλημάτιστη λειτουργία του κινητού αλλά και των εφαρμογών είναι το σημαντικότερο κριτήριο μου για ένα κινητό. Το κινητό το χρησιμοποιώ και κατα 20% επαγγελαμτικά, κυριως επεξεργασία, αποθηκευση και αποστολή αρχειων, excel, cloud, mail.
Αξίζει να παω στην oneplus, ή θα ειμαι πιο σίγουρος με ένα samsung???
2 Comments
Με τις ενημερώσεις, ναι, βγάζει συνεχώς, αλλά τις κανει γιατί οι χρήστες βρίσκουν bugs στο software. Πήγαινα καρφί για το 6t, εκανα account στο site τους και περίμενα την ημερομηνία που θα μπορούσαν να το στείλουν στην Ελλάδα. Περιμένοντας, μπηκα στο community της oneplus οπου υπάρχει αμεση επαφή της εταιρίας με τους χρηστές. Ε, λοιπόν, είναι απίστευτο τί bugs αναφέρουν οι χρήστες (πχ. οταν κατεβάζεις απ'το playstore δεν υπάρχει ενημέρωση της διαδικασίας, battery draining, κομμενες φωτο επαφών κατά τις κλήσεις, προβλημα στα notification απο ορισμένες εφαρμογές κτλ.) Μόλις κυκλοφόρησε και έχουν βγάλει 5 ενημερώσεις και υπάρχουν αναφορές οτι η 5η laggarei σε animations (μιλάμε για 6gb ram και έχει lag σε μερικά animation). Καπως έτσι φαίνεται το μικρό μέγεθος της εταιρίας. Τέτοια μαζικά bugs στο S9+, δεν υπάρχουν. Οπως είπα στην αρχή εμένα με νοιαζει η απροβλημάτιστη λειτουργία του κινητού και αγοράζω μ'αυτό το κριτήριο. Ναι, πολλοί αγοράζουν samsung για τη μοστρα, αυτό δε σημαίνει πως η samsung δεν κανει και καλά κινητά. Πιστεύω πως το s9+ είναι απ΄τα πιο ολοκληρομένα και καλά κινητά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Γι'αυτό και ρωτάω εδώ, καποιον που έχει εμπειρία χρήσης στα oneplus, αν οι προβληματισμοί μου είναι βάσιμοι ή όχι.
Υ.Γ. Συμφωνώ για lg, μακάρι να ξαναβρεί το παλιό της εαυτό, όπως και η sony βέβαια.
Μετά απο πολύ ψάξιμο έχω αλλάξει την γνωμη μου για την OnePlus... δυστυχώς...
Επιστρέφω ξανά το ενδιαφέρον μου στην LG... Κάτοχος Lg εδώ και 4 χρόνια. Το V40 είναι κατά 95% το καλύτερο κινητό της αγοράς (οι selfie κάμερες ακόμα να αλλάξουν)... Φοβάμαι όμως ότι θα ξεκινήσει με μια αρκετά υψηλή πρώτη τιμή... Αλλά άπαξ και πάει στις τιμές τις OnePlus, τότε δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης... To V30+ βέβαια είναι σε καλύτερη τιμή και μακράν καλύτερο απο το OnePlus 6t... Αν τώρα το S9+ 128gb πάει στην τιμή που το αξίζει (κάτω απο 500, μη πω κάτω απο 400 ευρώ), τότε καλώς να ορίσει και αυτή στο τραπέζι μου...