Καλησπέρα, ξέρει κάποιος πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό να τρέξει για μια δόση καφέ? είχα διαβάσει στο ίντερνετ κάπου στα 20 αλλα μου φαίνεται πολύ όταν το δοκιμάζω. Καφέ παίρνω τον lavazza crema e gusto από σούπερ μάρκετ
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Καλησπέρα, ξέρει κάποιος πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό να τρέξει για μια δόση καφέ? είχα διαβάσει στο ίντερνετ κάπου στα 20 αλλα μου φαίνεται πολύ όταν το δοκιμάζω. Καφέ παίρνω τον lavazza crema e gusto από σούπερ μάρκετ
3 Απαντήσεις
αναλογως τα γραμμαρια του αλεσμενου που βαζεις στο καλαθακι του porta filter . πχ στα 15 γραμμαρια καφε , μια εκχυλιση 20 δευτερολεπτα ειναι καλη για φρεντο εσπρεσσο . δεν παιρνει αλλωστε το κλειστρο περισσοτερα γραμμαρια (δοκιμασα να βαλω 16 και μπουκωνε η εκχυλιση)
3 Σχόλια
ευχαριστώ, απ' ότι κατάλαβα έπαιζε πολύ ρόλο και ο καφές που μάλλον ήταν πολύ χοντροκομμένος, πήρα απο coffee island με το κόψιμο που κάνουν για μηχανές με bar 15> (2.2 όπως το μετράνε εκεί νομίζω)
και είχε τεράστια διαφορά. επίσης εγώ έβαλα 17 γρ. και πατώντας το και πανω στον πάγκο δεν είχα κανένα θέμα με την εκχύλιση, και στο καλαθάκι έφτανε στο max που γράφει στο πλάι αλλά δεν το προσπερνούσε