What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Nik_Kormis

Έχω την RAM G.Skill Aegis 8GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16S-8GISB). Όταν την κουμπωσα πάνω στη μητρική πήγε αυτόματα στα 2133mhz. Δοκίμασα να την βάλω 3000 απλά δεν bootαρε ο υπολογιστής. Ανακάλυψα ότι πρέπει να κάνω overclock (OC) για να τρέξει 3000 αλλιώς χωρίς και με 2666. Δοκίμασα επίσης να την βάλω 2666 χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο. To PC bootαρε έως τα windows εικονίδιο και έπειτα μια μαύρη οθόνη συνέχεια. Έβαλα πάλι την ΡΑΜ πίσω στα 2133 και όλα κομπλέ.Πείτε μου τι μπορεί να φταίει! Ευχαριστώ.

Username

2 Replies

Fotis_Yerosimou

Eνεργοποιησες το XMP? η απλα εκανες μονος σου overclock? Πανω απο 2666mhz θεωρειται ετσι κι αλλιως overclock. εχει να κανει επισης και με τον επεξεργαστη σου. ο Ryzen 5 2600 που ειχα παρολο που οι μνημες μου ηταν στα 3200mhz δεν ετρεχε πανω απο 2933Mhz. Με το που αλλαξα τον επεξεργαστη και πηγα σε 3700x, χωρις να αλαλξω κατι αλλο οι μνημες πηγαν στα 3200mhz. Ισως να κανεις update τα bios της μητρικης σου

Username
vagman_tech

Σε πρωτη φαση σιγουρεψες οτι δεν χρειαζεσαι καποιο BIOS update ? Σε ενα φιλο ηταν αυτο το θεμα σε B450 (gigabyte υλοποιηση βεβαια)

2 Comments

vagman_tech

Υπόθεση 20 λεπτών είναι πάνω-κάτω και συνήθως λύνει προβλήματα χωρίς να το γνωρίζουμε. Τσεκαρε και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε!

Username