Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
divan

Για να μπορώ να έχω κάμερες ναυαρχίδας που αντικειμενικά είναι καλύτερες από τις μεσαίας κατηγορίας πρέπει να αγοράσω κινητό του 2018 στην τιμή των 300 ευρώ. Το mi9t υπάρχει στην ελληνική αγορά με 290 ευρώ(64GB/6GB) και 334 ευρώ (128GB/6GB) σήμερα και είναι κινητό του 2019. To huawei p20 pro έχει τα ίδια χρήματα και είναι του 2018. Το ένα είναι κινητό μεσαίας και το άλλο κορυφαίας κατηγορίας και μάλιστα στη φωτογραφία που εμένα με ενδιαφέρει είναι ανάμεσα στα κορυφαία και οι φωτογραφίες που είδα από τα σάιτ ήταν εκπληκτικές. Το dxomark έχει επίσης κορυφαίο φωτογραφικά το xiaomi mi 9 που φυσικά δεν είναι το ίδιο τηλέφωνο, αφού η τιμή του βρίσκεται στα 550 ευρώ και το mi9t pro ακόμα ακριβότερο. Το p20 pro θα πάρει android 10. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί πρέπει να αγοράσω ένα κατώτερο τηλέφωνο λόγω του ότι είναι ένα χρόνο νεώτερο. Το mi 8 την εποχή του θεωρούνταν ναυαρχίδα της xiaomi, αν θυμάμαι καλά.

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

varavass

Το dxomark δεν λέει πάντα την αλήθεια. Όταν λες ότι αναφέρει το Mi9 στα κορυφαία, που το βράδυ το θεωρώ κάτω του μετρίου, ενώ το Mi8 ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα.
Πάντως ξεκαθάρισε μέσα σου τι θες. Αν θες μόνο φωτογραφίες πάρε μία Mirrorless ή DSLR κάμερα στο εύρος των 300€
Αν θες να έχεις και κινητό μαζί, τότε ναι βρες ένα Mi8 και θα είσαι καλυμμένος σ αυτό το κομμάτι και μόνο σ αυτό.

2 Σχόλια

divan

δηλαδή στην ποιότητα των κλήσεων ως τηλέφωνο, στην περιήγηση στο ίντερνετ, στη συνδεσιμότητα στο wifi δε θα με καλύψει σε βάθος χρόνου, λόγω λιγότερων αναβαθμίσεων; Για να καταλάβω γιατί δεν πρέπει να αγοράσω κινητό του 2018. Πολλοί λένε ότι μετά από αναβαθμίσεις το τηλέφωνο έχει διάφορα προβλήματα, αφού υπερφορτώνεται και υπάρχουν αστοχίες. Ισχύει κάτι τέτοιο;

varavass

Καλησπέρα, το κυριότερο πρόβλημα σε ένα παλιό τηλέφωνο είναι ότι σταματάει να παίρνει αναβαθμίσεις ασφαλείας

Όνομα χρήστη
soa008

Για να μπορεις να εχεις καμερες ναυαρχιδας παιρνεις μια ναυαρχιδα , οχι μια ναυαρχιδα του 18. Ο λογος ?? Ρε φιλε ειναι παλια κινητα , κακην κακως το κινητο δεν ειναι απλα μια καμερα , ειναι και πολλα αλλα που σε αυτα παιζει μεγαλο ρολο η χρονολογια. Για το p20 pro δεν το συζηταω καν ειναι γελοιες οι φωτογραφιες, χειροτερες απο τα samsung Που κανουν το oversaturation. ( τον λογο τον ειπαμε ) Για το Mi 8 ναι ρε φιλε τρομερη καμερα , αλλα android 11 δεν θα παρει ( το πιο πιθανο δηλαδη , η xiaomi Κανει 2 χρονια αναβαθμισεις στο android os ) , και εχει αρκετα μικρη μπαταρια που ηταν ζητημα απο τοτε. Tο mi 9T στο προτεινα γιατι ειναι φθινο και θα παρει android 11 δηλαδη υποστηριξει μεχρι το 2021 ( εαν κοιταγες λιγο τιμουλες πριν 4-5 μηνες θα εβρισκες mi 9 κατω απο 300 ευρω και Mi 9T pro στα 340 , ολα αυτα απο σκρουτζ και οχι κινα , ). Εν τελη πηγαινε στο Nova 5T που βγαζει και αυτο παρα πολυ καλες φωτογραφιες ( με το μειονεκτημα του να ειναι η οθονη ). Το dxo εχει καλυτερες βαθμολογιες στο P30 και στο mi note 10 Που αυτη την στιγμη ειναι σε πολυ καλες τιμες και βγαζουν πολυ καλυτερες φωτογραφιες απο καθε mi 8 και P20 ( ++ το δευτερο εχει ενα 6 μηνο που εχει βγει ).

3 Σχόλια

gi0rg00sk17589

Χαζευα στα σχολια και ειδα και αυτο... Και εχω την περιεργεια.... Σε τι θεωρειται γελοιο το p20 pro στις φωτογραφιες? Που το χαν αποθεωσει ολοι οταν βγήκε? Τυχαιο ειναι? Επισης... Θεωρειται γελοιο αυτο ενω το mi8 σε συγκριση μεταξυ τους εχει τρομερη καμερα? Υποψην δν γνωριζω για το p20 pro γιατι δν το ειχα ποτε αν κ εχω δει φωτογραφίες απο αλλους που το εχουν και μ φάνηκαν εξαιρετικες... Κυριως οι βραδυνες. Το mi8 τ χει φιλος μ με περασμενη gcam.... Και σε συγκριση με p30 pro που εχω εγω... Απλα δν τα συγκρίνεις.... Τ εχει παραδεχτει και ο ιδιος. Ειδικα σε βραδυνες παλι. Την ημερα κ τα δυο μια χαρα hdr εχουν και αναλυση και ολα. (δεν μιλαω για τηλεφακους κλπ γιατι εκει παυει να υφισταται καν συγκριση). Ποση διαφορα να εχει το p20 pro και να ειναι γελοιο...Εκτος αν ειναι και το p30 pro γελοιο που εκει νταξει...δν χρειαζεται να συζηταμε. Σημειωση... Δν ειμαι fanboy. Κ samsung ειχα (s9+, s10+).. Και xiaomi (note 5 pro).. Honor (20 pro) και τωρα huawei p30 pro. Απλα ειδα το χαρακτηρισμό γελοιο στο p20 pro και μ ρθε η απορία

soa008

Το P20 pro ειχε πολυ καλη καμερα , αλλα οι χρωματικες αποδοσεις , το skin tone , το HDR , το saturation Και πολλες αλλες ρυθμισεις που ειχε κανει η Huawei εκαναν τις φωτογραφιες πολυ ψευτικες και μακρια απο το πραγματικο πλανο. Λογικο γιατι τοτε η Huawei πουλαγε πολυ στην κινεζικη αγορα και τα κινεζικα προτυπα ειναι διαφορετικα απο αυτα που εχουμε " εμεις" . Οπως και να εχει , δες φωτογραφιες τωρα του p40 pro Και δεν θα αναφερθω σε λεπτομερειες και σε αναλυση , αλλα στο ποσο καλυτερο ειναι στην φυσικη αποδοση των χρωματων , του χρωματος του δερματος και πολλων αλλων ρυθμισεων που αλλαξε η huawei. ΣΗμαντικο επισης το p20 pro εκανε υπερβολικο beautify , ακομα και εαν το καταργουσες εντελως παλι εκανε by default. Ξανα λεω κινεζικα προτυπα. Εξου και ο χαρακτηρισμος γελοια.ΣΗμαντικο για την gcam Που ειπες. Το οτι κατεβαζεις την Gcam δεν σημαινει πως θα τραβας φωτογραφιες με την πρωτη και ολα καλα. Η gcam ειναι χρησιμης γιατι προσφερει πολλες δυνατοτητες και ρυθμισεις. Σε πολλα κινητα το default gcam ειναι αθλιο , μεχρι να πας να ενεργοποιησεις ρυθμισεις και να το κανεις οπως σου αρεσει εσενα. Επισης στην gcam παιζει ρολο και ο ανθρωπος που την εφτιαξε καθως βγαινουν πολλες εκδοσεις gcam απο διαφορετικους modders !!!

gi0rg00sk17589

Δεν ετυχε να χρησιμοποιήσω το p30 pro π εχω με android 9...εξαρχης με το 10 το είχα που εχει αλλαξει αρκετα η καμερα απο τα διαφορα φορουμ που διαβαζα με τα update... Απο xiaomi π ειχα ναι οκ... Το beautify απενεργοποιημενο παλι ηταν λες κ σε πειραζε να πας γ μοντελο. Gcam εχει φιλος μου σε xiaomi mi 8 και ασχολειται γενικα με αυτα οποτε λογικα ειναι σωστα ρυθμισμενη. Και παλι ακομα κ ετσι δν τιθεται θεμα συγκρισης με το p30 pro μιλώντας παντα για βασικη καμερα κ. Ειδικα νυχτα. Για τις αλλες καμερες ας τ αφησουμε. Τωρα για το p20 pro μονο απο γνωστους μ κ απο reviews ξερω τι παιζει. Αν οντως τα κανε τοσο ψευτικα.. Που το εχω ξανακουσει... Ενταξει ειναι κ θεμα γουστου. Νομιζω αν καποιος θελει ν φωτογραφιζει αυτο π βλεπει οπως τ βλεπει καλυτερα να παρει μια καμερα... Παρα να τραβαει με κινητό. Ολα πειράζουν τα χρωματα αλλα πολυ (σαμσουνγκ οσα ειχα) αλλα λιγο οπως τ p30 pro με emui 10 π το εχω τωρα (δν το ανεβαζω σε 10.1...disable τον updater).. Αλλα καλως η κακως ολοι με το κινητο τραβαμε πλεον.. Γ αυτο κ τα night mode και portrait mode κλπ... Οποτε δν ειναι κ γελοιο λιγο... Φτιαξιμο (οχι για το πορτρετο παντως)... Απλα οκ σε λογικά πλαισια... Δν ξερω τι εκανε το p20 pro. Πάντως δεν με χαλαει να βγαζω σε πίσσα σκοταδι κ να βγαινει φωτο σαν να ειναι φωτισμενα ολα. Οκ δν ειναι φυσικο.. Αλλα. Σιγουρα ειναι εντυπωσιακο.

Όνομα χρήστη