What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
alex ts/1

Έχω αγοράσει κι εγώ το συγκεκριμένο τηγάνι και θα σας πληροφορήσω τ' ακόλουθα:
Το τηγάνι είναι υαλωμένο και ως εκ τούτου η επιφάνειά του είναι ανώμαλη και κολλάει το φαγητό. Εγώ προσωπικά αναγκάστηκα και έτριψα με ψιλό γυαλόχαρτο την εσωτερική
επιφάνεια (μόνο τον πάτο εσωτερικά) και περιόρισα κατά πολύ το κόλλημα.
Τι άλλο χρειάζεται για να αποφύγετε το κόλλημα:
1) Να κάψει πολύ καλά το τηγάνι.
2) Αφού κάψει καλά ρίχνετε λίγο λάδι και το απλώνετε (αλείφετε) σε όλη την επιφάνεια ψησίματος.
3) Είτε το τρίψετε με γυαλόχαρτο, είτε όχι, αγοράστε και χρησιμοποιήστε κατά το αναποδογύρισμα μια λεπτή μεταλλική σπάτουλα πλάτους λάμας 6-8 εκατ. (να έχει σχεδόν κόψη μαχαιριού) για το ψήσιμο της μπριζόλας κρέατος ή μπιφτεκιού ή οτιδήποτε άλλο ψήνετε.
Γενικά πριν ψήσετε κρέας ή μπιφτέκι, αλείφτε τα με λίγο λάδι.
Αν το συνηθίσετε να το χρησιμοποιείτε δε νομίζω να χρησιμοποιήσετε άλλο τηγάνι και θα το έχετε
για όλη σας τη ζωή.
Να θυμάστε πάντα μετά το πλύσιμο να χρησιμοποιείτε μερικές σταγόνες λάδι φαγητού για να το αλείφετε ελαφρά
(ειδικά την τριμμένη επιφάνεια) για να μη σκουριάσει.

Username

1 Reply

UnHaCkAbLe

Έχεις περιγράψει ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος τη διαδικασία του seasoning! Το τηγάνι πρέπει να καλυφθεί με λάδι και ΜΕΤΑ να μπει στο φούρνο για μια ώρα και σε υψηλή θερμοκρασία για να φτιάξει το στρώμα που το κάνει αντικολλητικό. Επίσης, αυτή τη διαδικασία δεν μπορείς να την κάνεις με οποιοδήποτε λάδι αλλά με λάδι που αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, όπως το λινέλαιο. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχω δει να περιγράφεται τρίψιμο μαντεμένιου τηγανιού με γυαλόχαρτο! Αποτέλεσμα .. και τη δουλειά σου σωστά δεν κάνεις και κυρίως, παραπληροφορείς όλον τον κόσμο!

2 Comments

alex ts/1

Αγαπητέ (ή) UnHaCkAbLe.
Το συγκεκριμένο τηγάνι το έχω 5 περίπου χρόνια. Έχω ασχοληθεί μαζί του πάρα πολύ. Δεν ανέφερα όλη τη διαδικασία που ακολούθησα για να επιτύχω αυτό που τελικά πέτυχα και εξηγούμαι: Όταν το αγόρασα διαπίστωσα ότι κόλλαγε υπερβολικά και δικαιολογημένα αφού η επιφάνεια ψησίματος είναι πάρα πολύ άγρια και όχι λεία λόγω της υάλωσης που έχει υποστεί στη διαδικασία του εργοστασιακού seasoning. Διάβασα πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα και προσπάθησα να τις εφαρμόσω (4-5 συνεχόμενες φορές ψήσιμο σε φούρνο ανεστραμμένο για περίπου 1-2 ώρες σε 250-300 βαθμούς C με ελάχιστη επικάλυψη λινελαίου, παραμονή στο φούρνο μέχρι να κρυώσει κλπ), πλην όμως η προσπάθειά μου δε στέφθηκε από επιτυχία. Από πειραματισμό και μόνο προέβην στην ενέργεια τριψίματος, δεδομένου ότι, έτσι ή άλλως, δεν μου ήταν και τόσο χρήσιμο όσο ανέμενα. Αυτή τη στιγμή το χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μέρα και έχω πετάξει όλα τα παλιά "αντικολλητικά" τηγάνια 5-10 χρήσεων (τόσο διαρκεί η αντικολλητική τους ιδιότητα) με τις βλαβερές για την υγεία μας επιπτώσεις.
Πώς το χρησιμοποιώ; Όταν θέλω να ψήσω κάτι, το βάζω στο μάτι να κάψει καλά και ρίχνω ελάχιστο λάδι. Όταν ατμίσει το λάδι βάζω αυτό που θέλω να ψήσω (μπριζόλα, μπιφτέκι κλπ), χρησιμοποιώντας παράλληλα τη μεταλλική σπάτουλα που προανέφερα.
Όταν τελειώσω το ψήσιμο, με τη μεταλλική σπάτουλα καθαρίζω τα τυχόν υπολείμματα και με μπόλικο βρεγμένο χαρτί κουζίνας όπως είναι ακόμη καυτό επάνω στο μάτι της κουζίνας το περνάω 2-3 φορές για να καθαρίσει καλά. Το αφήνω στο ζεστό μάτι να στεγνώσει και στη συνέχεια ρίχνω 3-4 σταγόνες ελαιόλαδου και το σκουπίζω ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια το αποσύρω για την επόμενη χρήση (δεν το πλένω καθόλου γιατί είναι ήδη καλά καθαρισμένο με τη τελευταία διαδικασία).
Υ.Γ. Δεν προτείνω σε κανέναν να εφαρμόσει αυτά που εγώ εφάρμοσα.
Απλώς είδα το σχόλιο ενός δυσαρεστημένου αγοραστή (όπως ήμουν κι' εγώ αρχικά) και ενδεχομένως η ενημέρωσή μου αυτή, σε συνδυασμό με την εμπειρία και ενασχόλησή μου με το αντικείμενο, ίσως σε κάποιους φανεί χρήσιμη.

Username