Κάνει και για πόνο στο γόνατο από αρθρίτιδα
See in detail the terms of use for the Product Questions
1 Reply
Όλα αυτά τα προϊόντα ΔΕΝ είναι φαρμακευτικά (=χημικά), αλλά φυτικά, και αυτό σημαίνει ότι δεν θεραπεύουν (αλλά "ανακουφίζουν" πρόσκαιρα και "αργά-αργά"). Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για συγκεντρώσεις ουσιών πολύ χαμηλές σε σχέση με ένα "τούμπανο" φαρμακευτικό. Τα επιλέγεις εάν έχεις λόγο να μην θέλεις χημικά πάνω σου/μέσα σου κτλ, και εάν το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο. Είναι όπως όταν πίνεις ένα χαμομήλι για τον πονοκέφαλο, αντί να πάρεις παυσίπονο...
Κατά τ' άλλα το έχω δοκιμάσει παλιότερα, στην αρχή είχα την εντύπωση ότι "κάνει δουλειά", αλλά μετά κατάλαβα ότι πιο ανακουφιστική ήταν πχ μια αλοιφή με δικλοφαινάκη (Voltarol). Κι όταν μιλάμε για ζόρικες "μυοσκελετικές" καταστάσεις, πχ η αρθρίτιδα που λες, πρακτικά ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να σε "γιατρέψει", ή ακόμη και να σε "ξεπονέσει" - παρά μόνο να σε ανακουφίσει...Και φυσικά εξαρτάται από τον ακθένα και την κάθε περίπτωση, το πόσο καλό θα δει. Αν δεν το έχεις πάρει, παρ' το, "αξίζει" τα λεφτά του (εκεί που έχουν πάει οι φαρμακευτικές αλοιφές), για να το δοκιμάσεις στην πράξη (στη χειρότερη θα το ξοδέψεις πιο γρήγορα, βάζοντας πιο συχνά και πιο πολύ). ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πάντως πως είναι για την κατηγορία του (λόγω "Νυχιού Του Διαβόλου"), ό,τι καλύτερο, μετά τις φαρμακευτικές, κρίνοντας τα όσα έχω διαβάσει/μου έχουν πει φαρμακοποιοί. Εναλλακτικά, Algofren Cream 10% (γύρω στα 6-7€ με παραγγελία πολλών κομματιών από online φαρμακεία, ώστε να "συμφέρει" αναφορικά με τα μεταφορικά = 2-3€) μιας και έχουν εξαφανιστεί από την αγορά οι διάφορες γενόσημες της Voltarol που είχαν 4-5€.
Και πάνω απ' όλα, κατανάλωση βοδινού πλούσιου σε κολλαγόνο (πχ κότσι ή ποντίκι), που βοηθάει στην ανάπλαση του χόνδρου των αρθρώσεων (το πόσιμο κολλαγόνο και ακριβό είναι, και δεν έχει την ίδια απορρόφηση του βρώσιμου, από τον οργανισμό...). Που κι αυτό πρόσκαιρο ημίμετρο είναι, γιατί όταν αρχίζει αρθρίτιδα, η τελική "σωτηρία" είναι μόνο η αρθροπλαστική.....