What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
RadyMan

Ψάχνοντας και διαβάζοντας βρίσκεις νέα πράγματα που δεν είχες ιδέα. Έτσι μιας και έχω λίγο χρόνο να σας γράψω μερικά πράγματα για να ξέρετε τι αγοράζετε στις LG.
Τα panel εκτος από IPS και VΑ που έχουν οι τηλεοράσεις πλεον χωρίζονται και σε RGB και RGBW. Το καλο panel είναι το RGB το RGBW το ονομάζουν pseudo 4K και faux 4K. Διαβάστε τα παραπάνω links στα αγγλικά http://bit.ly/2AL1I1l και http://bit.ly/2AFwadi

Εάν δεν τα πάτε καλά με τα αγγλικά θα σας το γράψω όπως το βρήκα στα ελληνικά. Tα μισά sub-pixel έχουν 8bit τρανζίστορ οδήγησης. Τα άλλα μισά, παίζουν με 1 bit οδήγηση, κοινή ανά τριάδα και ουσιαστικά στην πράξη συμπεριφερόνται σαν λευκά pixel. Το αποτέλεσμα είναι, τα συγκεκριμένα πάνελ να έχουν 3840x2160 ανάλυση μόνο για το άσπρο-μαύρο, αλλά σε χρώμα συμπεριφέρονται σαν 1920x2160.

Αυτή η πραχτική υπάρχει και στα φετινά και στα περσινά και στην νέα γενιά LG από ότι ακούγεται και διαβάζοντας υπάρχει παράμοια πραχτική και σε VΑ panel !!!.

Για τις LG του 2018 τώρα.
Από την σειρά SK9500 μέχρι και την SK8000 είναι IPS (RGB) true 4K UHD,όπως και η UK7550 & η UK6750.
Από την σειρά SK7900 μέχρι και την UK6100,(με εξαίρεση την UK7550 & UK6750) τα πάνελ IPS είναι RGB+W - pseudo 4K - faux 4K, panel M+ , εκτός των κωδικών σε μέγεθος 50" και 70" που είναι VA (RGB) και δεν είναι από LG Display .
True Motion 200Hz = 100/120Ηz με MCFI (ρυθμιστικό TruMotion και De-Blur και De-Judder)
True Motion 100Hz = 50/60Ηz (μόνο ρυθμιστικό De-Judder)
σημείωση: η 49SK8100/49SK8000 είναι 50/60Hz panel,
και η 86UK6500 : 100/120Hz με MCFI

Εν ολίγης για τις 43 ιτζές μονο η LG 43UK6750 (43UK6750 = 43UK6950 είναι η ίδια TV απλά με το smart TVcontrol MR18 της LG) ειναι RGB και το μοναδικό μοντέλο που έχει local dimming και ultra luminance που θα βοηθήσουν να μειωθεί το γνωστό πρόβλημα του IPS glow.
Συνοπτικά όλη την σειρά της LG για το 2018 θα τα δείτε εδώ http://bit.ly/2AJUMSi

Τελειώνοντας θα πω ότι δυστυχώς πλέον θέλει προσοχή για να πάρεις μια καλή budget TV ανεξάρτητου μάρκας γιατί κρύβονται παγίδες.

Username

5 Replies

Username
vasilis_hinoporos

καλησπερα φιλε μου.Ψαχνω πολυ καιρο τωρα και δεν μπορω να καταληξω ποια 4κ tv θα ειναι καλυτερη για το Ps4 pro.Μηπως μπορεις να με βοηθησεις?Με αυτη θα ειμαι κομπλε?Μπορω να διαθεσω μεχρι 500

1 Comment

Username

4 Comments

RadyMan

Φαίνεται πλήρης TV με όλα τα σύγχρονα καλούδια και το καλο IPS RGB panel, απλά εάν θες διάβασε παραπάνω για λεπτομέρειες αγοράζεις extra είτε από ελλάδα είτε από ευρωπαϊκό amazon είτε από ebay το καλο smart tvcontrol της LG MR18 για φωνητικές εντολες και pointer στην TV.

Username
Than_Pap64

Εχω την 6950 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Χτες τα crazy εχουν την 6470 σε πολυ χαμηλη τιμη και την παρηγγειλα (την 6950 την εχουν 120 ευρω παραπανω)
Στην ιστοσελιδα της Lg https://www.lg.com/gr/lgcompf4/compare/compare.lg?category=/gr/televisions δεν αναφερει τιποτε απο πανελ RGB και RGBW .
Αν καταλαβα καλα η διαφορα ειναι στις ταινιες 4Κ ή διαφερουν και στις αλλες αναλυσεις;

21 Comments

RadyMan

Αδελφέ μην περιμένεις τέτοια πράγματα ειδικά όταν δεν είναι στα υπέρ αλλα στα κατά να στο γραφει η εταιρία. Το άλλο το ρώτησε και άλλος φιλος... δε ξέρω αλλα ρε παιδιά ότι πηγή video υπάρχει στην TV (πχ 480p 1080p κτλ) αυτη 8α το κάνει upscale σε 4K για μας το δείξει εκτος πηγής 4Κ ενοιτε. Οποτε θέλοντας και μη εμείς 4k βλέπουμε, εσύ με την 6950 έχεις RGB αλλα η 6470 που παρηγγειλες εχει RGBW panel.

Φιλε μου λύσε μας μια απορία η 6950 ... έχεις βρει το local dimming στα settings της για να μειώσεις το IPS glow ???

Than_Pap64

Οχι πουθενα δεν εχει ρυθμιση για local dimming , εχει ενα σκασμο αλλες ρυθμισεις τετοια δεν εχει. Παντως εδω δειχνει
https://www.displayspecifications.com/en/model/70ce11d2
οτι και η 6950 εχει RGBW panel αλλα οντως εχει local dimming , αλλα στις ρυθμισεις δεν φαινεται τιποτε τετοιο. Αληθεια το local dimming τι ακριβως κανει;

RadyMan

Aυτο κανει https://youtu.be/nflXbc9tIy4 οποτε ισχύει το σχεδιάγραμμα http://bit.ly/2AJUMSi δεν έχει καμια 43 ιτζων LG local dimming
Λογικά φιλε αφου είναι RGB η 6750 και η 6950 πρέπει να είναι RGB ίδια TV είναι απλά έχει το MR18 control και DTS ήχο αλλα όντως όρκο δε περνώ έχω χάσει την μπάλα με τόσες TV και όπως τα χει η LG και για την 6950 δεν διάβασα με σιγουριά ότι έχει RGB.

tommyalien

καλησπερα φιλε οταν παραλαβεις την 6470 μπορεις να μας γραψεις αν εχει μεγαλη διαφορα (σε ποιοτητα και φωτεινοτητα) γιατι δεν βρισκω μαγαζι να τις δω Live για συγκριση απο την 6950 γιατι ειμαι αναμεσα στις 2 αλλα εχουχ 150€ διαφορα.. επισης dts ηχο νομιζω γραφουν και οι 2 οτι εχουν γιατι θελω να συνδεαω οιποια παρω απο τις 2 με οπτικη ινα με τα logitech z5500 Που εχω που ειναι Dts . και να βλεπω ταινιες 1080 dts απο Usb.

Than_Pap64

Το displayspecifications δεν λεει αν η 6750 exei RGB για την 6950 λεει οτι εχει RGBW. DTS ηχο εχει ολη η σειρα 6 απο οτι ξερω
Στο σχεδιαγραμμα που ανεβασες που λεει για RGB? Παντως εγω απο την εικονα της 6950 ειμαι ευχαριστημενος αλλα κυριως ειμαι απο την συνδεσιμοτητα της. Τωρα με προβληματησες και λεω να ακυρωσω την αγορα της 6470

RadyMan

http://prntscr.com/m6zf9r η 6950 γραφει DTS μονο και μέχρι στιγμής αυτό ότι γραφει έχει πέσει μέσα ακόμα και για το local dimming που λέει ότι οι 43 δεν έχουν ενώ το displayspecifications λεγε πως έχουν.
Η 6750 έχει σίγουρα RGB το χω τσεκάρει σε 2 forums της κοιτάνε με μικροσκόπιο για να δουν την διάταξη των pixels !!! εκεί φτάσαμε.

tommyalien

ειχα παει στον κωτσοβολο και ειδα την 6750 και ειχε και την 6300 ειχαν τεραστια διαφορα στην φωτεινοτητα και τις βαλαμε στην ιδια ρυθμιση στο ζωηρο το θεμα ειναι πως ειναι η 6470 σε σχεση με την 6750 η 6300 εχει 200 η 6470 εχει 250 και η 6750 εχει 280 : https://www.displayspecifications.com/en/comparison/4a906f90c

Than_Pap64

To DTS virtual X δεν μου άρεσε από τα ηχεία της. Ο ήχος της είναι καλύτερο ς χωρίς αυτή τη ρύθμιση. Δεν ξέρω τι γίνεται εάν συνδεθεί με εξωτερικα ηχεία. Εμένα με ενδιαφέρει να παίζει ταινία που έχει ήχο DTS. Μετά από τη συζήτηση ακύρωσα την 6470, θα πάρω την 6950 ξανα

RadyMan

Αυτό με το eshop και την 6750 κλαίω σου λέω το είδα ψάχνοντας όμως το καλοκαίρι δε έψαχνα για 4K TV. Black friday είχε το mediamarkt την 6950 όσο λες αλλα έκανα άλλες αγορές και δεν έμεινε ρευστό :p
Εγώ στο μάτι την 6750 έχω βάλει να σου πω την αλήθεια πρέπει να έχει την καλύτερη οθόνη, λογικά σε 1-2 μήνες θα βγει η 2019 σειρά της LG και ίσως δούμε ξεστοκαρισμα και καλές τιμές.
H 6950 και την ίδια οθόνη να έχει η όχι θέλει ψάξιμο η ουσιώδης διαφορα για εμενα είναι το MR18 smart tv control το οποιο το παίρνουμε και extra και από ebay αργότερα. Aσε που οι νομίζω οι φωνητικές εντολές ελλάδα δεν παίζουν δυστυχώς ας το επιβεβαίωση και ο φίλος που την έχει ποσο λειτουργικό είναι το LG MR18 που έχει.

Than_Pap64

Την 6950 την πήρα 419 ευρώ. Την έβγαλε το eshop ξανά στην ίδια τιμή την ξανά παρήγγειλα αλλά μου είπαν ότι δεν την έχει ο προμηθευτής τους. Λογικά δεν πρέπει να έχει χειρότερη οθόνη από την 6750. Το MR18 είναι όλα τα λεφτά. Και φωνητικές εντολές στα ελληνικά έχει αρκεί να το ρυθμίσεις από το μενού ελληνική γλώσσα. Εγώ δεν πολύ χρησιμοποιώντας τα ελληνικά πάντως. Στο eBay έχει 50 ευρώ περίπου

RadyMan

Ωραίος φιλε γιατί ούτε στο site το διευκρινίζει και κάτι filmware update που είδα δεν είχαν ελληνικά μέσα. Τι ακριβώς φωνητικές εντολές παίρνει στα ελληνικά ? ευτυχώς που χει chat εδώ και μαθαίνουμε πράγματα :p

tommyalien

και εγω μαλλον θα περιμενω μην ξαναφερει το e-shop καποια απο τις 2 ... το πρωι ημουν ετοιμος να παρω την samsung 7122 απο τον κωτσοβολο https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/185776-samsung-ue43nu7122-43 ειχε πιο καθαρη εικονα και χρωματα απο την 6750 μαλλον λογο va panel ετσι κ αλλιως την εχω πολλη χαμηλα να με ενδιαφερει το ips panel αλλα ειδα τα σχολια για την samsung και ηταν ολο προβληματα ....

RadyMan

Aπο Samsung μονο την UE43NU7400 έχω βάλει στα υπόψιν άμα βγει καμια καλή τιμή να αρχίσω το ψάξιμο και το διάβασμα. Από όσα διάβασα για τις πιο φτηνες Samsung και λόγο VΑ panel που δεν έχει καλές γωνιές θέασης αλλα και διαφορων προβλημάτων όπως ειπώθηκε ετσι έριξα άκυρο στις πιο φτηνές.

Than_Pap64

H samsung δεν εχει bluetooth, εμενα με βολευει πολυ. Στα ελληνικα τι φωνητικες σε ενδιαφερει να ψαξω; Δεν χρησιμοποιω ελληνικα απλα το δοκιμασα και ειδα οτι αλλαζει καναλια πχ

RadyMan

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα φιλε μου τι παίζει στις TV με τις φωνητικές εντολές για αυτό σε ρώτησα τι παίζει ακριβώς με Ελληνικές εντολές για να μας δώσεις τα φώτα σου :p Οποτε ότι έχεις όρεξη να το ψάξεις λίγο παραπάνω και πες μας να μάθουμε όλοι μας τι παίζει με το smart control της LG που μπορούμε να το πάρουμε όλοι μας σε extra.

Than_Pap64

Εψαξα τις φωνητικες εντολες. Λοιπον στα αγγλικα κανει μαλλον τα παντα, ακομα και στο ιντερνετ λες τις διευθυνσεις και τις γραφει. Πρεπει ναμαθεις απεξω τις εντολες ομως (τις εχει γραμμενες στην οθονη αν πατησεις το μικροφωνο μια φορα, αν πατησεις παρατεταμενα τοτε μιλας)
Εγω τις χρησιμοποιω λιγο ομως βολευει πιο πολυ το χειριστηριο που ειναι σαν ποντικι και οι αποθηκευμενες εντολες (τις βαζεις εσυ σε οποιο πληκτρο θες ).
ελληνικα τωρα, χλωμο(εκτος και αν δεν κανω κατι καλα. Αλλες φορες σε στελνει στο youtube για ψαξιμο και αλλες φορες υπακουει (ισως δεν δινω τις σωστες εντολες, στα ελληνικα με απλο πατημα του κουμπιου του μικροφωνου δεν βγαζει πινακα με τις εντολες οπως το κανει στα αγγλικα). Δεν ξερω γιατι σε ενδιαφερουν οι εντολες στα ελληνικα κανενας Η/Υ δεν δουλευει στα ελληνικα το ιδιο καλα οπως τα αγγλικα

RadyMan

Να σε καλά φιλε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες όπως σου είπα δεν έχω ιδέα απλά να ξέρουμε τι κάνει το MR18 και εάν αξίζει το 50 euro για οποιον έχει LG του 2018 και σκεφτόταν να το αγοράσει.
Εγώ κατι ακομα θέλω να ρωτήσω, επειδή όλες οι 4K κάνουν upscale ότι πηγή video υπάρχει στα 4K πως βλέπεις τα κανάλια της digea? Και τα περιφερειακά που είναι χαμηλής ανάλυσης 576p και τα HD εθνικής εμβέλειας που είναι 1080i ??? Μερικές 4K δε τα καταφέρνουν καλά, χιονάκια λίγη θολούρα μια παραμόρφωση. Όσο πιο χαμηλή είναι η ανάλυση τόσο χειρότερο είναι το αποτέλεσμα του upscale σε 4K.
Review κανεις πραγματικό λέμε οποτε το τελευταίο που μένει να μας πεις εάν η LG κάνει γρηγορη εναλλαγή καναλιών καθώς και το smart menu το WEBOS 4.0 εάν είναι ανάλαφρο γρήγορο εάν κολλάει τις εντυπώσεις σου δηλαδή.

tommyalien

τελικα πετυχα σε ενα μαγαζι και τις 2 6470 και 6750 εχουν αρκετη διαφορα σε φωτεινοτητα αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι οτι σε ολα τα μαγαζια η samsung UE43NU7122 εχει πολλη καλυτερη ευκρινεια ακομα και απο την 6750 ... αν δεν ειχα δει αρνητικα σχολια θα την επερνα οποτε περιμενω προσφορα μην βγει απο κανα e-shop η LG6750/6950 η SAMSUNG7402 ΜΑΛΛΟΝ!

RadyMan

Ακριβώς τα ίδια και εγώ φιλε μου, οι LG άμα καθίσεις διαβάσεις λίγο internet και μετά την ρυθμίσεις όπως διάβασες βελτιώνονται αρκετά στην εικόνα και σίγουρα χουν καλύτερα χρώματα από τις samsung με VΑ panel.

Than_Pap64

πουθενα δεν ειδα θολουρα παραμορφωση ή οτιδηποτε αλλο, η εναλλαγη καναλιων ειναι γρηγορη , εκτος και εαν εισαι στο ιντερνετ και ζητησεις να πας σε livetv αργει 1-2 δευτερα , αλλα νομιζω εχει να κανει με μια ρυθμιση που εβαλα (και η πλακα ειναι δεν θυμαμαι που ακριβως) να κλεινει την εφαρμογη οταν βγαινει. Αυτη την εβαλα κυριως για το ottplayer που χρησιμοποιω για να βλεπω ματσακια στο ιντερνετ
Δεν εχω δει διπλα samsung 7402 και την6950. Εχω αλλες δυο samsung. Την 5002 στις 32" και μια 24" για οθονη Η/Υ και τηλεοραση ταυτοχρονα. Νομιζω η samsung εχει πιο βαθυ μαυρο ενω η Lg πιο φωτεινα χρωματα (δεν ξερω αν εχει σχεση που ειναι 4Κ)
Τελικα radeon9700 ποσο σιγουρο ειναι οτι η 6750 εχει RGB ενω η 6950 RGBW θελω να παρω μια απο τις δυο και εαν ειναι ιδιες το ΜR18 απο μονο του δικαιολογει τη διαφορα τιμης
Υ.Γ. Δεν ξερω τι PVR εχουν οι samsung αλλα η 6950 εχει φοβερο. Εγγραφη ΚΑΙ σε εξωτερικο δισκο με οτι επιλογη θες (μονο που πρεπει μετα ναδεις τι εγραψες μονο σε αυτη) και πολυ καλο media player με μνημη εσωτερικη 1,5Gb νομιζω
Η samsung εκτος που δεν εχει bluetooth δεν ξερω αν εχει και PVR

RadyMan

Μεταφέρω ακριβώς τι διάβασα για το eshop για να ξέρετε και εσείς. "Προσοχή με τις εγγυήσεις από e-shop. Την έπαθα με LG στην οποία δεν μπορούσα να κάνω επέκταση εγγύησης σε 5 χρόνια, μιας και δεν ήταν επίσημης εισαγωγής LG Hellas, αλλά εισαγωγής e-shop. Αποτέλεσμα, 2 μήνες μετά την λήξη της εγγύησης των 2 χρόνων, γκαντεμιά με βλάβη στο panel (led strips)" Η 7402 βγαίνει και με VΑ και με IPS panel τώρα πως μπορείς να επιλέξεις τι και πως και τι κωδικούς δεν έχω ιδέα.
H 6950 δεν ξέρω φιλε μου διάβασε και μονος σου http://bit.ly/2SRbKoU
Κοίτα μια και αυτό https://youtu.be/Rssh8FqMI_8 κανε μια δοκιμη και εσύ με το κινητό σου σε άσπρο φόντο να δεις εαν μπορείς να κανεις το ίδιο και βλέποντας τα pixels θα ξέρεις σίγουρα αλλου διάβασα τα κοιτάνε με μεγενθυντικό φακό τα panel δοκίμασε και αυτό εάν χεις και οι πιο PRO τα κοιτάνε με μικροσκόπιο. Εάν όντως σου δουλεύει με του κινητού την camera το βλέπω να πηγαίνουμε στα μαγαζιά και να δοκιμάζουμε τα panels xaaxaxax.

Username
tommyalien

καλησπερα βασικα απο τον πινακα η 43UK6750 έχει local dimming και ultra luminance απο 55 ιντζες και πανω αν το προσεξεις , τωρα η διαφορα RGB ΚΑΙ RGBW στο πανελ αν βλεπεις full hd ταινιες θα χει μεγαλη διαφορα?

1 Comment

RadyMan

Αλλου έχω διαβάσει ότι έχουν και οι 43 ιτζές πάντως, και εδω δειχνει να χει https://www.displayspecifications.com/en/comparison/60f282218 . Δεν χω ιδέα για το άλλο που ρωτάς φιλε μου. Εγώ θέλω να πάρω μια 4k TV για να βλέπω 4K ταινίες να σου πω την αλήθεια και απλά ψάχνομαι να δω τι γίνετε.

Username