Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
MaLaMaTiNaS

Έχουμε κανένα νέο όσον αφορά την συμβατότητα με r7 3gen? Γενικά αξίζει σε αυτήν την τιμή η καλύτερα μια x570?

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

Ioannis_Vintzi

Όσον αφορά τη συμβατότητα με Ryzen 3ης γενιάς, είναι συμβατή αλλά όχι out of the box, δηλαδή δεν μπορείς να βάλεις κατευθείαν Ryzen 3rd gen πάνω της. Πρέπει να κάνεις update το Bios που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλον συμβατό επεξεργαστή. Αν δεν έχεις υπάρχουν κάποιες επιλογές, όπως να σου στείλει δωρεάν η AMD έναν Am4 για να κάνεις update το Bios και μετά τον επιστρέφεις. Σε σχέση με το αν αξίζει ως προς την X570, είναι μπιρώ να πω λίγο υποκειμενικό. Θεωρητικά οι X570 είναι καλύτερες, έχουν PCIE GEN4 για κάρτες γραφικών και nvme ssds. Υποστηρίζουν κατευθείαν τρίτης γενιάς Ryzen, υψηλότερες συχνότητες ram. Ωστόσο, εγώ για παράδειγμα προτίμησα αυτή αντί για μια X570 γιατί σε αυτή τη τιμή (180-200€) οι X570 είναι χειρότερης ποιότητας, δηλαδή εννοώ όχι τόσο high-end, πιο budget ενώ αυτή είναι τοπ mid-range. Ανδεν ενδιαφέρεσαι για PCIE 4 που προς το παρόν είναι άχρηστο για κάρτες γραφικών και καλό για ssds που ήδη είναι τέλειοι (από 3,5gb/s σε 4-5gb/s). Επίσης, έχει να κάνει με το αν θες να αναβαθμίζεις στο μέλλον ή θες τώρα overclock κτλ.

1 Σχόλιο

MaLaMaTiNaS

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες αλλά την έχω πάρει ήδη την MB.

Όνομα χρήστη