What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
dinos.kan

Καλησπέρα.
Είμαι στην αναζήτηση αγοράς μητρικής για το συγκεκριμένο cpu. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα και απόψεις αλλά θα ήθελα και τη δική σας, αν έχετε αντίστοιχη εμπειρία. Είμαι σε δίλημμα για το chipset (μεταξύ b450 και x570).
Χρήση gaming θα γίνει, χωρίς όμως να έχω τις πιο τρελές απαιτήσεις στο συγκεκριμένο θέμα (gpu: sapphire radeon rx550 4gb).
Ram: Corsair Vengeance LPX-16GB-DDR4-3000MHz-CMK16GX4M2B3000C15
Μητρική με chipset x570 πιστεύετε θα με καλύψει και σε μελλοντικό upgrade CPU, μιας και είναι νεότερο release; Ή θεωρείται υπερβολή; Μπάτζετ για μητρική μέχρι ~150 ευρώ. Αν υπάρχει και κάτι σε λίγο παραπάνω που να αξίζει, το συζητάω.

Username

2 Replies

georgetananis

Άμα έχεις για GPU Rx 550 δν θα σου πρότεινα ένα τόσο καλό επεξεργαστή ... Εγώ με μια Rx 580 που τον έχω έχω ήδη λίγο bottleneck...

Username
Μπόκε

αν δεν εχεις αγορασει ακομα επεξεργαστη σου προτεινω τον ryzen 5 3600 ,ο ryzen 7 2700 επιλεγεται συνηθως απο ατομα που κανουν επαγγελματικες εργασιες λογο πολυπυρηνης αποδοσης ,τωρα για το chipset δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο γιατι και οι μητρικες Β450 υποστηριζουν (οχι ολες!) ryzen 3ης γενιας ,αν παρεις τωρα μια μητρικη Χ570 πιθανοτατα οταν βγουν ryzen 4ης γενιας να χρειαστει bios update οπως και οι Β450 για να δεχθει τους νεους επεξεργαστες οποτε σου προτεινω ανεξαρτητως chipset να παρεις την καλυτερη σε ποιοτητα μητρικη με βαση τα λεφτα που θες να δωσεις ειτε ειναι Β450 ειτε Χ570 ,στις μητρικες Β450 μονο ελεγξε στο σαιτ του κατασκευαστη οτι υποστηριζει ryzen σειρας 3000

2 Comments

dinos.kan

Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω ήδη αγοράσει τον 2700. Καταλαβαίνω γιατί προτείνεις τον 3600 και πιστεύω έχεις δίκιο. Απλά δεν είναι τρανταχτή η διαφορά και έτσι προτίμησα τους παραπάνω πυρηνες σε περίπτωση που τους χρειαστώ. Και ας χάσω λίγο σε gaming.
Ίσως ο μόνος λόγος για το Χ570 είναι (ίσως) η υποστήριξη σε επόμενες γενιές χωρίς βέβαια να ξέρουμε για πόσο ακόμα. Γιατί σε τιμή χάνουν κατακράτως από τους Β450.
Ενιγουει. Θενκς και πάλι!

Username