Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
tsaris

Ηθελα να ρωτήσω εάν είναι 1600 η 2400 w. Επιπλέον , μπορεί να ψήσει μπριζόλες κτλ σχετικά γρήγορα ή αργεί?

Όνομα χρήστη

3 Απαντήσεις

kostas_colt

Παιδιά χθεσινή δοκιμή με τεραστια ποσότητα κρεατικών. Από κοντοσούβλια μικρά, σεφταλιες, κεμπάπ, προβατίνα, μπριζόλες κ.α. πολλά... Με έβγαλε ασπροπροσωπο και πραγματικά δε την αλλάζω με καμία στην κατηγορία της. Το μόνο ελάττωμα ότι φεύγει η επίστρωση αν την τρίψεις με σύρμα. Καυτό νερό θέλει μόνο και καθαρίζει στο λεπτό.

1 Σχόλιο

Andreas_Giannakopoulos2063

ΤΙ γινεται οταν ανοιγεις το καπακι; Υπαρχει απωλεια θερμοτητας. Ο θερμοστατης σβηνει οταν φτασει σε συγκεκριμμενη θερμοκρασια. Πως καταφερες να ψησεις;;

Όνομα χρήστη
zeppos

Αυτή που αγόρασα εγώ ακριβώς πριν 2 χρόνια είναι 1600w, αφού το γράφει και στο βιβλιαράκι "Technical Data: 220-240V, 50-60Hz, 1400-1600W", μοντέλο FA-5350-1. Λογικά από τότε η First Austria έχει αναβαθμίσει το μοντέλο και πλέον το διαθέτει με τον ίδιο ακριβώς κωδικό στα 2400w, όπως φαίνεται και στο επίσημο site της εταιρείας https://www.firstaustria.de/product/005350-1

Στα 1600w μπορεί να ψήσει μπριζόλες αλλά συνήθως χρειάζεται λίγο παραπάνω από τα 15-20 λεπτά που αναφέρει ως χρόνο στο manual. Στα 2400w πιστεύω σε ένα τεταρτάκι θα είναι ΟΚ.

2 Σχόλια

Andreas_Giannakopoulos2063

ΤΙ γινεται οταν ανοιγεις το καπακι; Υπαρχει απωλεια θερμοτητας. Ο θερμοστατης σβηνει οταν φτασει σε συγκεκριμμενη θερμοκρασια. Πως καταφερες να ψησεις;;

zeppos

Ναι, θα έλεγα ότι στο μοντέλο 1600w υπάρχει αρκετά μεγάλη απώλεια θερμότητας, γι' αυτό και γρήγορα έμαθα να μην το ανοίγω κάθε 2-3' να δω τι γίνεται. Στις περιπτώσεις που αναγκαζόμουν να το κάνω για διάφορους λόγους, ο χρόνος ψησίματος αυξανόταν αρκετά σε σχέση με αυτά που έλεγε το manual (πχ. μπριζόλες/μπιφτέκια/κοτόπουλα/κλπ αντί για 15-18 λεπτά έκαναν πάνω από 23-25). Λογικά στο παρόν μοντέλο των 2400w το πρόβλημα θα είναι μικρότερο.

Ο θερμοστάτης σβήνει όταν φτάσει στη μέγιστη θερμοκρασία, αλλά ανάβει ξανά μετά από 1-2' οπότε γενικά είναι στο μέγιστο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του ψησίματος. Το οποίο είναι και λογικό μιας και η ψησταριά δεν έχει κάποια σοβαρή μόνωση, οπότε όσο και να ζεσταθεί η ηλεκτρική πλάκα υπάρχουν διαρκώς απώλειες από όλες τις κατευθύνσεις.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά της (ειδικά η 2400w) αν και πλέον το έχω γυρίσει αποκλειστικά σε κάρβουνο και έχω πάνω από χρόνο να τη χρησιμοποιήσω.

Όνομα χρήστη
Όνομα χρήστη