What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Dimitris.1798

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση αναπαραγωγής αρχείου ταινίας από usb φλασακι/hdd αν ο ελληνικός υπότιτλος εμφανίζει το κεφαλαίο Α όταν τονίζεται (Ά). Ρωτάω γιατί είχα αγοράσει τηλεόραση Sony (55'' 8196) πριν 2 χρόνια και μου κάνει αυτό το πρόβλημα, δηλ. δεν εμφανίζει το Ά. Έχει να κάνει με την γραμματοσειρά μάλλον. Ο υπάλληλος της Sony δεν το γνώριζε είπε αλλά πιθανολογεί να γίνεται το ίδιο γιατί η εταιρεία το ίδιο σύστημα έχει.

Username

1 Reply

Cymepa

Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μόνο όταν ο υπότιτλος (.srt) είναι σε κωδικοποίηση Greek ISO-8859-7, ενώ το player (ή η τηλεόραση) θα ήθελε να είναι σε Greek Windows-1253. Με ένα δωρεάν πρόγραμμα όπως το Notepad++ μπορείς να "μετατρέψεις" τον υπότιτλο από την μια κωδικοποίηση στην άλλη.

3 Comments

Dimitris.1798

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το encode του notepad για το srt μπορεί να είναι ANSI, UTF8, UTF8 WITH BOM, UTF16LE, UTF16BE. Τα έχω δοκιμάσει όλα αλλά κανένα δεν εμφανίζει το Ά. Κάποια από αυτά ούτε καν τα διαβάζει.
Κατέβασα το notepad++ που έγραψες και το έσωσα ως Greek Windows-1253 αλλά όταν το ανοίγω επανέρχεται ως ISO-8859-7 με ANSI. Κάτι δε γίνεται σωστά μάλλον. Εν πάση περιπτώσει, ακόμα κι αν το πετύχαινα, είναι πολλά τα srt και δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο να τα αλλάξω όλα. Οπότε αφού έχει τέτοιο θέμα και το player για μένα απορρίπτεται η αγορά. Ευχαριστώ και πάλι

Cymepa

Καταλαβαίνω, από θέμα χρόνου, είμαστε όλοι πνιγμένοι! Πάντως, για δοκιμή, αν ανοίξεις τον υπότιτλο με τα "χαλασμένα Ά" με το Notepad++, κάτω δεξιά θα πρέπει να εμφανίζει την τρέχουσα κωδικοποίηση (π.χ. ANSI). Αν πας στο μενού Encoding -> Character Sets -> Greek -> Windows-1253, θα δεις ότι, αφού μετατρέψει τον υπότιτλο, κάτω δεξιά θα εμφανίσει τη νέα κωδικοποίηση. Και μετά φυσικά πρέπει να τον σώσεις (File->Save). Εσύ λες ότι όταν το ξανα-ανοίγεις δείχνει πάλι την παλιά κωδικοποίηση; Περίεργο...

Dimitris.1798

Ναι, αυτό συμβαίνει στη περίπτωσή μου. Θα το σβήσω και θα το ξανακατεβάσω κάποια στιγμή το Notepad++ μήπως και αλλάξει κάτι. Προς το παρόν, μάλλον στοχεύω σε αγορά του LG UBK90 που δεν έχει θέμα με το Ά και έχει όλα τα πλεονεκτήματα του Sony.

Username