Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
nsotir256

παιδια καλησπερα και απο εμενα!!!
Θελω να κανω και γω καποιες ερωτησεις σχετικα με τα μηχανηματα της synology γιατι θελω να μπω σε διδαδικασια αγορας nas και δισκου.

Προσφατως αγορασα μια lg tv ( https://www.skroutz.gr/s/18480986/LG-55SM9010.html ) και με χαρα διαπιστωσα οτι εχει μεσα το plex.ειχα χρονια να το χρησιμοποιησω και ειπα να το κανω με τον σωστο τροπο,δηλαδη χωρις ανοιχτα pc.
Εχω διαβασει τα καλυτερα για τους nas της synology και θα ηθελα να μπω στην διαδικασια αγορας ενος τετοιου δικτυακου server αλλα σε μια νορμαλ τιμη( π.χ. η τιμη του Synology DS218play ειναι το ταβανι μου).Η απαιτηση μου ειναι μια και ερωτησεις που εχω ειναι πολλες.Σε οσες μπορεσετε απαντατε μηπως βγαλω καμια ακρη :)

Aπαιτηση:
Θελω να μπορω να δουλευω το plex απροβληματιστα ακομα και εαν θελω να δω κατι σε 4k αναλυση.

Ερωτησεις: 1)Μπορω, εαν ο nas που θα προτεινετε εχει δυο slot για αρχη να βαλω εναν δισκο λογω ελλειψης budget???
2)Τι δισκο μου προτεινετε? 4tb θα ηθελα 3)επειδη δεν εχω ιδεα ,τι καταλωση μπορει να εχει εαν ειναι ανοιχτο 24/7.

Ευχαριστω παρα πολυ !!! :D

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

GRE_GOR

Καλησπέρα,

Έχω το Synology DS218play στο οποίο τρέχω Plex Media Server και αντίστοιχα το Plex app στην Smart TV (Samsung 4k).

1. Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και κάνω streaming ταινίες και σειρές σε πολύ καλή ποιότητα χωρίς διακοπές (και μάλιστα over wifi). Το quality που έχω φτάσει είναι μέχρι Full HD (1080p) μόνο και μόνο επειδή δεν κατεβάζώ ταινίες σε 4Κ. To bandwidth που σηκώνει όταν βλέπεις 1080p είναι περίπου 2-3 MBPS οπότε πιστυεύω δεν θα έχεις θέμα σε actual 4K.
  2. Δεν έχω χρησιμοποιήσεις ποτέ 1 hard disk σε 2-bay μηχάνημα. Θεωρώ πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα και ο controller θα σου φορμάρει απλά ένα volume σε RAID 0 με το capacity του δίσκου.
  3. Προσωπικά έχω 2 δίσκους "Red" της "Western Digital", 2 ΤΒ ο καθένας και τους έχω σε RAID1 άρα συνολικό capacity 2TB mirror. Ανάλογα τις ανάγκες επιλέγεις και το storage που θες. Το disk usage μετά από 2 χρόνια έχει φτάσει περίπου στο 68%.

2 Σχόλια

nsotir256

Πολυ χρησιμες οι συμβουλες σου φιλε μου.
Ξεκινησα αγοραζοντας εναν δισκο "Red" της "Western Digital" και το μηχανημα θα αγοραστει τις επομενες ημερες .Θα σε ενημερωσω για το εαν μπορει να κανει streaming σε 4κ για να γνωριζεις

GRE_GOR

Άψογος. Λογικά δεν θα έχεις θέμα με το 4Κ. Το αναφέρει και στα specs ότι το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει transcoding 4K (maximum resolution: 4K (4096 x 2160);)

Όνομα χρήστη