Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
KostasKavvadiasPhoto

Καλησπέρα, έχω αρχίζει να χτίζω pc και έχω τα εξής:
Κουτί: ΝΖΧΤ Η400
Μητρική: AsRock z370m Pro4
Τροφοδοτικό: Corsair RM650X 650W
Επεξεργαστή: i7-8700 (Δεν τον έχω αγοράσει ακόμα, αλλά έχω καταλήξει)
Δίσκο: Samsung evo 860 500gb

Τι μνήμη ram και ψύξη προτείνεται?!
Το pc θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για photo και video editing.

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

Siba_Smith

Αν επιτρεπεται με ποιο κριτηριο κατεληξες στον 8700? Μιλαμε για αγορα νεου ή μετ/νου?
Για το video editing απο προσωπικη μου εμπειρια θα σου πω πως αν θες να μονταρεις 4Κ τα κλασικα 16GB δεν επαρκουν, εγω ειχα θεματα συχνα ιδιως στο Premiere με 2χ8GB. Ωστοοσο μολις εβαλα συμπληρωματικα και ενα κιτ 2χ4GB ανεβαινοντας στα 24GB, ο υπολογιστης εστρωσε και στο μονταζ αλλα και στο gaming (με ανοιχτο browser me 25-30 tabs μονιμα ανοιχτα). Αν μπορεις να πας και στα 32GB ακομα καλυτερα.
Στα επιμερους χαρακτηριστικα θα προτεινα latency (CAS) οχι κατω απο 15 (ιδεατα 14) και συχνοτητα οχι κατω απο 3000Mhz (ιδεατα 3200Mhz).
Ο συνδιασμος που χρησιμοποιω εγω ειναι G.Skill TridentZ 16GB DDR4-3000MHz (F4-3000C15D-16GTZB) δηλαδη 3000Mhz και C15 (CAS)
σε διαταξη 2χ8GB και ακριβως τις ιδιες σε 2χ4GB (που βρηκα μετ/νες και αγορασα σε δευτερη φαση). Αν αγοραζα τωρα που οι τιμες ειναι αρκετα χαμηλοτερες απο οτι τα τελευταια χρονια, θα πηγαινα κατευθειαν εδω G.Skill TridentZ 32GB DDR4-3000MHz (F4-3000C15D-32GTZ) ή για λιγο πιο οικονομικα με τα ιδια χαρακτηριστικα Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4-3000MHz (CMK32GX4M2B3000C15) που βγαινουν και σε λευκο αν εχει παρεις το λευκο Η400.

3 Σχόλια

KostasKavvadiasPhoto

Κατέληξα στον 8700 με βάση διάφορα άρθρα από site video και φωτογραφίας. Αφού την έχουν ποιο πάνω από την i5-9600.

Αρχικά θα βάλω 16gb μιας και δουλεύω 1080p. Θα βάλω 2 modules των 8gb ώστε αργότερα να την αναβαθμίσω.

Branquiazul

Φιλε καλησπερα. Επειδη βλεπω οτι γνωριζεις αρκετα πραγματα. Θα ηθελα αν εχεις λιγο χρονο να σε ρωτησω τη γνωμη σου για το συστημα που σκεφτομαι να χτισω. Η χρηση ειναι photoshop, και προγραμματα σχεδιου, gaming και γενικη καθημερινη χρηση.

I7 8700
Asus prime z390 a
Ram corsair vengeance 32gb
Vga asus turbo rtx2060 6gb

Siba_Smith

Κανε ενα καινουργιο δικο σου θεμα και απαντησε σε μου στα παρακατω: Τι προγραμματα σχεδιου? Τι ειδους gaming? Vengeance ειναι πολλες, ποιες συγκεκριμενα κοιτας? Τι αναλυση εχεις στην οθονη(ες) σου? Την RTX2060 με ποιο κριτηριο την επελεξες?

Όνομα χρήστη