Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Sergio_Guri

Καλησπερα παιδια! Θελω να παρω αυτον τον cpu μαζι με :Asrock z370 extreme 4
Corsair RMx 550X
2X8 GB RipjawsV 3200MHz
και gpu θα περιμενω την καινουργια γενια(θα χρησιμοποιησω τα ενσωματωμενα γραφικα πρωσορινα)την 1160/2060.
Με αυτον το cpu θελω κυριως να παιζω παιχνιδια και να κανω λιγο photoshop και οταν παρω gpu θα ξεκινησω streams.Εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο?(επισης ειμαι λιγο i7 enthusiast οποτε μπορει να ειναι και λιγο υπεροβολη ο cpu)

*Θελω ο cpu να μεινει για αρκετα χρονια (4-5+)
**Δεν με ενδιαφερει το overclock

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

Siba_Smith

Ο 8700 για παιχνιδια μονο ειναι ουσιαστικα πεταμενα λεφτα αλλα για streaming θα αποδωσει αρκετα καλυτερα απο τους 8400/8500. Το τροφοδοτικο θεωρητικα ειναι καπως λιγο. Μπορει να αντεξει αλλα τα τροφοδοτικα εχουν την καλυτερη αποδοση οταν χρησιμοποιουνται περιπου στο 50% της ονομαατικη τους ισχυς. Ενα επωνυμο 650αρι ειναι θεωρω το ελαχιστο για ενα gaming-streaming υπολογιστη. Μνημες θα σου προτεινα να κοιταξεις την TridentZ σειρα της Gskill με οσο υψηλοτερη συχνοτητα μπορεις αλλα οχι με υψηλοτερο CAS απο 15 (ιδανικα 14). Εχε υποψη σου οτι οι μνημες με CL16 3200Mhz θα ειναι πιο αργες απο μνημες CL15 στα 3000Mhz.

2 Σχόλια

Sergio_Guri

ram: g.skill tridentZ rgb 16 gb ddr4 3000mhz cas 15 cpu: i5 8400
mobo: asrock z370 extreme 4
psu: seasonic focus plus 650 gold
Μηπως αυτα ειναι καλυτερα? Μπορει και να μην κανω streams τελικα

Siba_Smith

Ειναι πιο ισορροπημενα και πιο οικονομικα πλην της μητρικης. Δεν εχει κατι ουσιαστικο να σου προσφερει παραπανω απο μια πχ. Asrock Z370 Pro4 που ειναι και σχεδον 50€(!) φτηνοτερη. Ηδη απο επεξεργαστη και μητρικη εχεις εξοικονομησει περιπου 150€ και θα μπορεις να κανεις το 99% των πραγματων που θα εκανες με την αρχικη συνθεση. Μπορει να σου προτεινα κιολας με +20€ να πας στον 8500. Η διαφορα του εναντι του 8400 ειναι οτι ειναι κατα 200Mhz ταχυτερος. Μπορει να μην ακουγεται πολυ αλλα δεδομενου οτι ειναι κλειδωμενος και δεδομενου οτι ειναι μονο 20€ δεν ειναι και ασχημα.

Όνομα χρήστη