παιδια καλησπερα στα τελη απριλιου με αρχες μαιου σκεφτομαι να ξεκινησω να φτιαχνω το καινουργιο μ pc αν μπορει να μου πει κανεις αν το συστημα που σκεφτομαι να φτιαξω ειναι κομπλε και αν θελει καποια αλλαγη
Μητρικη:Gigabyte Z370P D3 (rev. 1.0)
Cpu:Intel Core i7-8700 Box
Τροφοδοτικο:Corsair RMx Series 650X
Καρτες Μνημης:G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
Κουτι:CoolerMaster Masterbox Lite 5 RGB
SSD:Samsung 850 Evo 250GB
HDD:Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ
Καρτα γραφικων:Gigabyte GeForce GTX1060 6GB (GV-N1060WF2OC-6GD)
θελω επισης να επισυμανω οτι δεν εχω και δεν θελω να εχω καμια σχεση με overclocking και θελω να ρωτησω εαν οι διαστασεις γενικα σε ολα με περνουν εμενα μ φενετε οτι χωραν ολα μεσα στο κουτι βοηθειστε αν μπορειτε γτι εχω ξεμινει με ενα hp envy και οτι και να παω να παιξω με κλεινει το pc απο την ζεστη.......ΚΑΙ ΤΟ RAGE ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ :p
10 Σχόλια
κοιτα και εγω σκεφτηκα οτι η μητρικη ειναι ακυρη για τον επεξεργαστη δεν ηξερα οτι ειναι υπερβολικα πολυ καλος απλα πηγα στο καλυτερο που μπορο γιατι μια φορα θα φτιαξω θελω να κρατισει μερικα χρονακια επισης δεν εχω οθονη θα παρω και οθονη λογικα για 1080p με κοβω το μηχανημα το χρησιμοποιω για πολλα και για gaming αλλα δεν θα κανω πιος ξερει τι οπως video editing και τετοια απλα επειδη ειμαι μηχανικος πληροφορικης(λεμε τωρα ας παρουμε πτυχιο)ποτε δεν ξες τι θα τυχει οποτε δεν αποκλειω τπτ στο τι θα κανω πανω στο μηχανημα απλα ετσι πως ειναι η αγορα με της καρτες γραφικων δεν πιστευω να μπορω να παω σε κατι καλυτερο εγω παιζω κυριως αυτον τον καιρο world of tanks αλλα θελω να λιωσω τα καινουργια παιχνιδια θελω ultra setings ομως εχω επισης μια 43 samsung που θελω να την αξιοποιησω αλλα αν μπορουσες να μου παραθεσεις μια συνθεση μ λιγοτερα λεφτα θα που να ειναι αξιοπρεπης και να ειμαι σε ultra settings εγω δεν θα ελεγα οχι απλα πρωτη φορα φτιαχνω pc μονος μ και δεν ξερω χριστουλι
Σχετικα με την οθονη, η 1080p αναλυση ειναι λιγο παρωχημενη πλεον, κοιτα κατι σε 30-32" με το λιγοτερο 2560x1440 αναλυση. Το κακο ειναι οτι θα ξοριζει παραπανω την καρτα γραφικων στα παιχνιδια. Η υψηλοτερη αναλυση ομως θα κανει παραλληλα και τα παιχνιδια να δειχνουν αρκετα καλυτερα ακομα και με χαμηλοτερες ρυθμισεις. Χαρακτηριστικο παραδειγμα πως 4Κ@low-medium δειχνει κλασεις ανωτερο απο 1080p@Ultra. Οποτε ή κοιτας για ισχυροτερη καρτα γραφικων ή συμβιβαζεσαι με χαμηλοτερες ρυθμισεις που ειναι και αυτο που θα σου προτεινα. Επισης εαν πας για την 1060 κοιτα να βρεις την εκδοση με τα 6GB μνημης που ειναι μεν ακριβοτερη αλλα σε υψηλοτερες αναλυσεις θα τα χρειαστεις σιγουρα.
το θεμα ειναι πως δεν μπορω να δωσω για οθονη πολλα αλλα ενα διακοσαρι θα το δωσω γιαυτο δεν ξερω τι πρεπει να κανω παντω για την καρτα γραφικων ναι αυτην με τα 6gb θα επιλεξω αλλα στο θεμα της οθονης με προβληματισες πολυ
Για ψαξε λιγο αυτη AOC Q3279VWF.
σε ryzen συστημα πιο επεξεργαστη θα μου προτεινες και αν μπορεις να μ πεις πιος επεξεργαστησ πλισιαζει τον 8700 για να εχω μια καλη εικονα και για τους ryzen αν και ειδα οτι βγενουν καινουργιοι
Ryzen 7 2700. Δυο πυρηνες παραπάνω αλλα με ελαφρως χαμηλοτερη συχνότητα (ξεκλειδωτος). Αλλου καλύτερος αλλου χειροτερος ανάλογα τι κανεις (στα παιχνίδια υποδεεστερος στις περισσότερες περιπτώσεις). Οτι βγήκε στην αγορα, ολοκαινουργιος. Παρομοια τιμη με 8700.
λοιπον φιλε μ μετα απο πολυ καιρο μπορο να πω οτι κατεληξα καπου αναθεωρησα στο θεμα του επεξεργαστη ειχες απολυτο δικιο ειναι υπερβολικος
εχουμε και λεμε:
CASE COOLERMASTER MASTERBOX 5 PRO RGB
PSU CORSAIR VS SERIES VS650 - 650W
CPU INTEL CORE I5-8600 3.10GHZ LGA1151 - BOX
ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS H110-PLUS RETAIL
SSD SAMSUNG MZ-75E500B/EU 850 EVO SERIES 500GB 2.5'' SATA3
RAM G.SKILL F4-3000C16S-8GISB 8GB DDR4 3000MHZ AEGIS
VGA GIGABYTE GEFORCE GTX1070 G1 GAMING GV-N1070G1 GAMING-8GD 8GB GDDR5 PCI-E RETAIL
Απλα ηθελα να ρωτησω αν οντως το combo μητρικης επεξεργαστη και ram ειναι κομπλε γιατι ενας φιλος μου με τρομαξε λιγο αλλα εγω πιστευω οτι θα ειναι κομπλε με τον επεξεργαστη socket 1151 ειναι και τα δυο εκει που κολαω ειναι στην ram
Oλοι οι επεξεργαστες της 8ης γενιας 8xxx μπαινουν επισημα μονο σε μητρικες x3xx. (B360, Η370, Η310, Ζ370) Αρα η Η110 που διαλεξεις δεν κανει.
Δεν βρισκω ιδιαιτερο λογο γιατι να πας στον 8600 εναντι του 8400 και να χρεωθεις σχεδον 50€ παραπανω εφοσον εχεις στριμωγμενο μπατζετ. Ειναι πολυ προτιμοτερο να χαλασεις το 50αρικο για να πας σε 2x8GB ram απο 1x8GB. Την 1070 θα την αγορασεις καινουργια?
ναι την 1070 καινουργια το τσεκαρα μετα για την μητρικη και εβαλα αλλη
CASE COOLERMASTER MASTERBOX 5 PRO RGB
PSU CORSAIR VS SERIES VS650 - 650W
CPU INTEL CORE I5-8600 3.10GHZ LGA1151 - BOX
ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK H370 PRO4 RETAIL
SSD SAMSUNG MZ-75E500B/EU 850 EVO SERIES 500GB 2.5'' SATA3
RAM G.SKILL F4-3000C16S-8GISB 8GB DDR4 3000MHZ AEGIS
VGA GIGABYTE GEFORCE GTX1070 G1 GAMING GV-N1070G1 GAMING-8GD 8GB GDDR5 PCI-E RETAIL
για τον επεξεργαστη πιστευω οτι ειναι κομπλε δεν θελω να πεσω πιο κατω για ram θα παω σε 8gb και μετα αν δεν μου φτανουν βαζω και αλλη δεν κολλαω εκει παντως ετσι πιστευω ειμαι κομπλε καποια αλλη ασυμβατοτητα μηπως υπαρχει και να σου πω ενα ευχαριστω που με βοηθησες πολυ φιλε νασαι καλα
Να σε καλα και εσυ. Στη μητρικη εφοσον θα φτασεις το 100αρικο προτιμησε την Asrock Z370 Pro4 που εχει τα ιδια λεφτα και φοραει το Z370. Διαφορετικα κοιτα σε φτηνοτερη. (μεχρι 70€)