Έχω φτιάξει έναpc με
I5 8400
Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2400MHz (CMK8GX4M1A2400C16R)
Armor Rx570 8 gb oc
Motherboard: gigabyte z370D3
Οθόνη lg 29
Υπάρχει τρόπος να ανεβάσω τον επεξεργαστή η την ram γιατι εχω λίγα fps στο fortnite 40, η δεν παίζει ρόλο αυτό και πρέπει να βάλω παραπάνω ραμ η κάτι άλλο.
Ευχαριστώ
12 Comments
@stavroskyritsis50 λες εεε θέλει άλλη αν κάνω άλλη μια ίδια σε crossfire θα δω πιστεύεις κάποια διαφορά ουσιώδες η μόνο 5 με 10fps???
@Γιώργος123456 διάβασα ότι είναι καλοι για παιχνίδια ήθελα 8600k αλλά ήταν ποιο ακριβοί
Η κάρτα είναι στα επίπεδα της GTX 1060, μια σχετικά μέτρια κάρτα δηλαδή. Μην δίνεις άλλα λεφτά για crossfire. Δεν δουλεύει σε όλα τα παιχνίδια αλλά ακόμα και αν δουλέψει στο fornite δεν ξέρουμε πόσο θα κερδίσεις. Η γνώμη μου, είναι να κατεβάσεις τα γραφικά στο παιχνίδι, μέχρι να πιάσεις τα 60 fps που θεωρούνται αποδεκτά.
Αργότερα πάρε μία πιο δυνατή κάρτα γραφικών (1070ti και πάνω). Αν μπορέσεις να πουλήσεις τώρα ή αργότερα και αυτή που έχεις ακόμα καλύτερα.
stavroskyritsis50 οκ σε ευχαριστώ για την βοήθεια θα το κοιτάξω
Στο fortnite συγκεκριμενα αποκλείεται να πιάνεις 40 fps σε ultra. Έγω έχω i5 8400 και gtx 1060 6GB και πάει 100+ . Πιθανότατα να μην έχει ρυθμιστεί σωστά το παιχνίδι (το οποιο δεν είναι και κανενα απαιτητικό) . Πριν κάνεις οτιδήποτε τσέκαρε τα εξής :
1) Η κάρτα γραφικών και ο επεξεργστής δεν υπερθερμαίνονται.
2) Δοκίμασε μια διαφορετική ανάλυση ( αν και θεωρητικά η 570 δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα με την τρέχουσα )
3) Απενεργοποίησε το Radeon chill το οποιο περιορίζει τα fps
@PrimusSpectrum η κάρτα γραφικών δεν ανεβάζει θερμοκρασία την έκανα και overclock με το δικό τις πρόγραμμα και ανέβασα τα fan η θερμοκρασία είναι 60 -70 βαθμούς max μπας και δω διάφορα με χίλια ζόρια έφτασε στα 50fps ότι ανάλυση και να βάλω η διαφορά είναι 10fps maximum, στην αρχική οθόνη του παιχνιδιού παίζει στα 180 με 250fps ο επεξεργαστής δεν γνωρίζω αν ανεβάζει θερμοκρασία θα το δω σήμερα, εγώ έκλεισα το frame rate target μετά το έβαλα στα 150 τπτ το radeon chill δεν το ήξερα. Ένα βιντεάκι στο ίντερνετ που είδα με την ίδια κάρτα στα epic έχει 80 ένα στα χαμηλά πάνω από 140, θα δοκιμάσω σήμερα και θα ενημερωσω. Ευχαριστώ για την βοήθεια
@PrimusSpectrum το radeon chill ήταν απενεργοποιημένο το άνοιξα πάλι τα ίδια κλειστό πάλι τα ίδια θερμοκρασία επεξεργαστή 52max , δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν πάει καλά άλλος με την ίδια κάρτα έχει πολλή περισσότερα από εμένα το μόνο που έμεινε είναι να βάλω άλλη μια ram μήπως και αλλάξει κατι, το πρόβλημα είναι ότι και τέρμα χαμηλά να τα βάλω τα γραφικά η διαφορά είναι πολύ μικρή έως μηδενική το ποιο πολύ στιγμιαία είναι 50 σταθερά 30 με 40, όταν πατήσω auto μου τα βάζει όλα epic.
Η αλήθεια είναι οτι σε ραμ θα σε συνέφερε να πας σε 2666Mhz και άνω ,όμως αυτό έχει ελάχιστη επίδραση στην απόδοση. Τώρα το τελευταίο που μπορώ να σκεφτώ είναι είτε οτι το παιχνίδι χρησιμοποιεί τα γραφικά του επεξεργαστή (πράγμα απίθανο επειδή οι μητρικές ανιχνεύουν αυτόματα αν έχεις συνδέσει gpu) είτε ότι έχεις κάποιο πρόγραμμα / ρύθμιση που αυτόματα περιορίζει τα fps . Κατα πάσα πιθανότητα ένα έξτρα στικ μνήμης δεν θα αντισταθμίσει την απόδοση (που θα έπρεπε ξαναλέω να έχει η κάρτα) και ακόμα χειρότερα μπορεί να μην τρέχει καν σε dual channel μιας και δεν θα είναι σετ με το τωρινό στικ. Τέλος δοκίμασε να μεταφέρεις την κάρτα σε άλλον υπολογιστή ,αν σου είναι εύκολο ,μιας και έχει και μια διαδικασία ,διαφορετικά τρέξε κανένα διαγνωστικό να δεις αν αποδίδει όπως πρέπει ,τόσο αυτή ,όσο και ο επεξεργαστής.
ΥΓ : Ο επεξεργαστής σε light εργασίες πρέπει να τρέχει γύρω στα 3,3 - 3,9 GHz ,τουλάχιστον απ'ότι δείχνει σε εμένα το HWMonitor ( προφανώς με ένα μικρό περιθώριο λάθους) .
@PrimusSpectrum άνοιξα σήμερα το παιχνίδι μαζί με το task manager ο επεξεργαστής δουλεύει τέρμα από 90 μέχρι και 100% η κάρτα γραφικών όσο παίζω στο 50 με 60 % κανονικά δεν θα έπρεπε να δουλέψει τέρμα για να δώσει τα γραφικά η ραμ χαλαρά
Χμμ , ναι δεν φαίνεται να πηγαίνει κάτι λάθος . Αρα μένει μόνο να κοιτάξεις λίγο παραπάνω σε ρυθμίσεις ,επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου εχει ξεφυγει . Και κάτι τελευταίο ,η κάρτα ειναι σίγουρα συνδεδεμένη σε pcie x16 ετσι? Σε πολλες μητρικές μόνο η μια θυρα ειναι x16 και οι υπόλοιπες είναι συνήθως x4 ή x8 ( Που και πάλι θα έπρεπε να είναι αρκετό θεωρητικά)
@PrimusSpectrum Υποστηρίζει Εσωτερικές Συνδέσεις
PCI Express x16 2.0 -
PCI Express x16 3.0 3 Slot
Θα απενεργοποιήσω και από το bios την κάρτα τις motherboard σήμερα τελευταία προσπάθεια
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω αν βρω άλλο pc θα την βάλω εκεί Επίσης αυτό που παρατήρησα είναι ότι στο msi afterburner είναι κολλημένο στα 300mhz δεν αλλάζει καθολου κάπου διάβασα ότι έχει μπει σε safe mode και ότι πρέπει να βάλω bios αν είναι κάτι τέτοιο δεν ξέρω πως πρέπει να γίνει
Απ'οτι διαβασα ειναι συχνό το πρόβλημα με το afterburner και τις κάρτες της AMD ,αν και δεν πιστεύω το δικο σου να οφείλεται σε προβληματικούς drivers ,μιας και θα ειχε διορθωθεί (ενδεχομένως) ως τωρα . Κάπου ανέφερε επίσης πως το πρόβλημα εμφανίζεται μετα απο διαρκές oc της κάρτας . Πέραν αυτού ,δες εδω https://community.amd.com/thread/218898 Και σε παρομοια site (Tomshardware ,LTT )για λυση