Αν δεν εκτυπώσεις για κάποιες μέρες ή βδομάδες υπάρχει κίνδυνος? είμαι εκπαιδευτικός και σκέφτομαι να πάψω πια να εκτυπώνω στα συχνά χαλασμένα και ταλαιπωρημένα φωτοτυπικά των σχολείων, βάζοντας και λίγο χρώμα επιτέλους στην καθημερινή φωτοτυπία. Το κόστος φαίνεται, από αυτά που λέτε, ως και αμελητέο. Το χαρτί το φέρνουν οι μαθητές πάντα στα σχολεία. Το καλοκαίρι όμως δε θα χρησιμοποιείται για δύο μήνες. Θα δημιουργεί πρόβλημα αυτό?
3 Σχόλια
Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τον πάρω για το σπίτι μου και απλά θα εκτυπώνω για τους μαθητές της τάξης μου κυρίως από αυτόν (οπότε ποτέ δε θα μείνει δυο μήνες). Εκτός από την ταχύτητα εκτύπωσης, ο L6170 έχει να προσφέρει κάτι άλλο που να αξίζει κατά τη γνώμη σου;
Τα πλεονεκτήματα του L6170 (έναντι του L6160) είναι η ταχύτητα εκτύπωσης και ο επιπλέον αυτόματος τροφοδότης χαρτιών (ADF) στο scanner. Οπότε, αναλόγως τις ανάγκες, αξίζει ή όχι. Η ποιότητα εκτύπωσης είναι η ίδια. Η ποιότητα κατασκευής, είναι η ίδια.
Από τη στιγμή που θα τον πάρεις για το σπίτι σου, ίσως πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τη ποιότητα του χαρτιού:
Η πρακτική του "κάθε μαθητής φέρνει το χαρτί του", που σημαίνει ότι θα φτάνει στον εκτυπωτή η φθηνότερη ποιότητα χαρτιού που υπάρχει, θα ταλαιπωρήσει αρκετά τα εσωτερικά στοιχεία όποιου εκτυπωτή κι αν επιλέξεις (τα φωτοτυπικά είναι λίγο πιο χοντροκομμένα και λίγο πιο ανθεκτικά στα είδη χαρτιού). Η ποιότητα χαρτιού είναι η συνήθης αιτία του μασήματος χαρτιών (paperjam), εκτύπωση κενών σελίδων και κάποιες φορές της φθοράς ακόμη και των κεφαλών εκτύπωσης.
Προτιμότερο να οργανωθεί μια μαζική παραγγελία χαρτιού Navigator 80gsm (μακράν το ποιοτικότερο) και να επιμεριστεί το κόστος στον κάθε μαθητή.
Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες. Αυτό με το χαρτί θα το λάβω υπόψη μου. Δεν το ήξερα και δε θυμάμαι να μας το λέει κάποιος από τους τεχνικούς που έρχονται για επισκευές στα φωτοτυπικά κάθε τόσο. Απλά ζητάμε χαρτί 80 gsm, κάτι που δεν το τηρούν όμως συχνά οι γονείς που αγοράζουν το χαρτί. Η ταχύτητα μάλλον δε με απασχολεί τόσο, ούτε και το σκάνερ. Το κόστος εκτύπωσης είναι βασικό κριτήριο για εμένα και με επηρεάζει η εντυπωσιακή βαθμολογία που έχει εδώ ο συγκεκριμένος εκτυπωτής.