Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
BLANK213

Γεια σας το συκγεκρημένο Router and moden μπορεί να αντικαταστίση το router που μου δινεί ο πάροχος μου?

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

keysmith

ναι αλλά δεν έχει voip client δλδ δεν κάνει για OTE και για τους άλλους ΑΝ στην περιοχή σου και αυτοί δίνουν VOIP τηλεφωνία. Που θα πει για να λειτουργήσει το τηλέφωνό σου σε voip θα πρέπει να συνδέσεις έξτρα συσκευή voip (πχ ένα ATA ή την συσκευή του παρόχου σε non modem λειτουργία με κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις) το οποίο θα πει επιπλέον έξοδα και να ξέρεις τον κωδικό SIP. Δλδ να στον δώσει ο OTE που πολλά ακούγονται αν τον δίνει (κάνει νερά, θέλει πίεση) και αν αυτός είναι σταθερός (αν το αλλάζουν πρέπει και εσύ να τον ξανα-αλλάξεις). Γίνεται πάντως αλλά αν ρωτάς εδώ μάλλον δεν θες να μπλέξεις.

2 Σχόλια

keysmith

Για να μην σε απογοητεύσω, για όλους τους άλλους παρόχους (forhnet, voda, wind) εκτός του ΟΤΕ και για τις περισσότερες περιπτώσεις, και προς το παρόν κάνει όπως είναι αυτό το ρουτερ και είναι από ότι διαβάζω εξαιρετικός αντικαταστάτης (έχει και Wifi 802.11ac 5ghz που είναι γρήγορο αν το υποστηρίζουν και οι συσκευές σου αλλά και στο κοινό 802.11n είναι καλύτερος λόγω πολλαπλών κεραιών που έχουν τον λόγο τους να μην το αναλύουμε εδώ).

Για τον cosmoΟΤΕ που έχει Voip πιο συχνά από ότι όχι, αλλά και για voda, wind κτλ που έχουν αρχίσει και αυτές σε VDSL να δίνουν VOIP τηλεφωνία και όχι συμβατική πρέπει κάτι ακόμα να κάνεις. Σε ΟΤΕ που (τελικά) δίνει στον πελάτη τους κωδικούς VOIP μπορείς α) να αγοράσεις κάτι από εδώ (ΑΤΑ λέγονται) και να το βάλεις στο LAN https://www.skroutz.gr/c/708/VoIP-adapters-gateways.html αρα εξτρα κόστος 50Ε ή β) να βάλεις το εξοπλισμό του ΟΤΕ σε άλλο mode να υπάρχει και αυτός μόνο για την τηλεφωνία όμως (είναι όμως λίγο ογκώδης λύση) και γ) να πάρεις μεγαλύτερο μοντέλο με VOIP δυνατότητες πχ αυτόν https://www.skroutz.gr/s/10001431/Asus-DSL-AC87VG.html που όμως δεν έχεις το έξτρα κόστος του ΑΤΑ.

Η voda (δεν ξέρω για wind, forthnet) αν είσαι από τις περιπτώσεις που σου δίνουν τηλεφωνία σε VOIP προς το παρόν δεν δίνει κωδικούς VOIP στο χρήστη οπότε ίσως υπάρχει λύση με συνδυασμό του δικού της εξοπλισμού (για τηλεφωνία) και αυτού (για ιντερνετ). Όμως θέλει δουλειά η λύση αυτή.

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!

Όνομα χρήστη