Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
geog28395

Τι θερμοκρασία νερού σας βγάζει η μηχανή σε ρύθμιση στη τρίτη επιλογή - υψηλή θερμοκρασία;
Ή ιδανική από ότι διάβασα είναι 88 - 93 βαθμούς για τον εσπρέσο.. Στην δικιά dedica ec685 η θερμοκρασία νερού, ύστερα από προθέρμανση αρκετής ώρας της μηχανής και μετά από δύο τρια εκχυλίσματα χωρίς καφέ, έφτασε μετρημένη με ηλεκτρονικό θερμομετρο ως τους 78.5 βαθμούς Κελσίου.

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

Stratakisn

Έχω μετρήσει την θερμοκρασία στο boiler μετά από προθέρμανση μισής ώρας στην υψηλή θερμοκρασία στους 93 βαθμούς..
Έχω ανοίξει την μηχανή και την μέτρησα.
Η όποια μεταβολή στην θερμοκρασία στο portafilter οφείλεται στο ότι το group head της συσκευής δεν θερμαίνεται...

2 Σχόλια

geog28395

Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν άνοιξα την μηχανή για μέτρηση της θερμοκρασίας στο boiler, η μέτρηση έγινε στην εξαγωγή του νερού από το group head, σύμφωνα με όσα έγραψα παραπάνω. Να σημειώσω ότι τελικά είδα και υψηλότερη θερμοκρασία γύρω στους 82 βαθμούς που και πάλι είναι χαμηλή θερμοκρασία σε σχέση με την ζητούμενη. Η μηχανή μου βέβαια δεν είναι καινούρια και αφαλάτωση γίνεται συνήθως όταν ανάψει η ένδειξη, ίσως να παίζει κι αυτό τον ρόλο του.

Stratakisn

Αν επιθυμείτε τον καφέ σου σε πιο υψηλή θερμοκρασία... μπορείτε να κάνετε το εξής...πριν την εκχύλιση...πατάτε το κουμπί του ατμού ....και το αφήνετε να ανεβάζει θερμοκρασία για 5 δευτερόλεπτα ....μετά πατάτε οποιοδήποτε από τα δύο αλλά κουμπιά για να σταματήσει να αυξάνει τη θερμοκρασία...και αμέσως μετά ξεκινάτε την εκχύλιση

Όνομα χρήστη