What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Vasilis_N8

Καλησπερα, εχω την μηχανή 3 χρόνια. Την δούλευα πάντα με το στοκ portafilter. Αγόρασα non pressurised 18 γραμμαρίων και έκτοτε ξεκίνησαν τα βάσανα. Αφου εχω δοκιμάσει αρκετά κοψίματα έξω , καθώς δεν εχω δικο μου μύλο άλεσης κατέληξα να μου κόβει καφέ γνωστή αλυσίδα, στο 2,5 από οτι με ενημέρωσαν. Βέβαια φαντάζομαι το 2,5 αλλάζει από μύλο σε μύλο. Ωστόσο στα 16 gr καφέ που βάζω υπάρχει μεν ροή αλλα δεν υπάρχει καϊμακι ούτε για πλάκα. Θα ηθελα την γνώμη κάποιου έμπειρου μέλους, δηλαδη:
α)ποσα γραμμάρια καφέ να βάζω στο basket
β)πόση ώρα να ειναι η εκχύλιση στη 2πλη δόση και ποσα ml καφέ πρέπει να βγαίνουν ανάλογα με gr καφέ που εχω βάλει στο basket.

Να προσθέσω οτι εχω πατητήρι της DeLonghi. Ειλικρινά δεν ξερω τι να κανω για να βγάλω καϊμάκι έστω και στην μόνη δόση.

Ευχαριστω

Username

1 Reply

Stratakisn

Καλησπέρα...

Όταν αλλάζει το κλείστρο χρειάζεται να κόψεις πιο ψιλά τον καφέ...μπορείς να δοκιμάσεις (εφόσον δεν έχεις μύλο) να σου κόψουν το ίδιο είδος καφέ σε διαφορετικά κοψίματα μέχρι να βρεις το κατάλληλο.
Θυμάμαι ότι κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με το που άλλαξα portafilter και πριν πάρω μύλο τους είπα να κοπεί ο καφές πιο ψιλά...
Για την ποικιλία του καφέ που χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο...βάζω 17 γραμμάρια καφέ και περιμένω να εξαχθούν 40 με 45 γραμμάρια υγρού καφέ σε 25-35 δευτερόλεπτα...αλλά αυτό που ισχυρίζομαι δεν είναι απόλυτο.. μπορείς να προσαρμόσεις τον καφέ στα δικά σου γούστα αλλάζοντας τον χρόνο εκχύλισης ή την ποσότητα του καφέ στο portafilter...

Ελπίζω να βοήθησα ...καλή συνέχεια

Username