Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Giannis_Mpountopoulos

Καλησπέρα σας , η ερώτηση Μ είναι η εξής παρέλαβα την μηχανή θα μπει σε λειτουργία σε λίγες μέρες που θα έχουμε έτοιμη την κουζίνα τι αξεσουάρ χρειάζομαι έξτρα , σε ένα βιντεάκι δείχνει έναν που έχει ζυγαριά μικρή , γυμνό portafilter , και Πατητήρι , οποίος μπορεί να Μ πει. ποια να πάρω για να έχω τη μέγιστη ποιότητα καφέ :) και στην ρύθμιση σκληρότητας του νερού αθηνα να βάλω την ποιο σκληρή ?από ρυθμίσεις έχω δει βιντεάκι

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

Όνομα χρήστη
george111

Ναι, μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά και θα βελτιώσουν την ποιότητα του αποτελέσματος. Η ρύθμιση της σκληρότητας του νερού δεν θα έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα. Δεν κάνει κάτι η μηχανή για το νερό. Υπολογίζει μόνο το χρονικό διάστημα που θα σας ζητήσει να κάνετε αφαλάτωση ώστε να (αυτό)προστατεύεται. Αν βάλετε για πιο σκληρό νερό από ότι χρειάζεται θα πετάτε απλά χρήματα για την αφαλάτωση (δείτε κόστος) και κάθε τρεις και λίγο θα κάνετε μια όχι τόσο απλή διαδικασία που πρέπει να είστε από πάνω της, με πιτσιλίσματα κλπ. χωρίς κάποιο όφελος. Προτείνω λογικά έξοδα σε αξεσουάρ, έχοντας κατά νου τις δυνατότητες της μηχανής και τους περιορισμούς της. Καλορίζικη….

9 Σχόλια

Giannis_Mpountopoulos

σε ευχαριστώ φίλε μου πάρα πολύ ... από αξεσουάρ τι χρειάζεται περίπου?

george111

Ένα πατητήρι σίγουρα... γιατί το πλαστικό που τη συνοδεύει, όπως βλέπεις, είναι της πλάκας. Επίσης το καλαθάκι που την συνοδεύει θεωρώ πώς είναι μικρό.
Πολλοί αντικαθιστούν και το στάνταρ κλείστρο (portafilter) με κομμένο και με καλαθάκι των 18 γρ. Κάθε κομμένο Portafilter των 51mm κάνει. Υπάρχουν πολλά, τελείως ενδεικτικά:
https://www.skroutz.gr/s/40071108/Portafilter-Kommeno-51mm-FGGPR51BC.html
https://www.skroutz.gr/s/42564842/Joe-Frex-Portafilter.html
ή επίσης για κομμένο χωρίς channeling & πιτσιλίσματα (το βρυσάκι είναι βιδωτό)
https://www.skroutz.gr/s/42465838/Joe-Frex-L80-CHeirolavi-gia-Kafetiera.html

Ζυγαριές και χρονόμετρα προσωπικά τα θεωρώ υπερβολές, κάθε καλαθάκι χωράει συγκεκριμένη ποσότητα και σε λίγο θα αποκτήσετε εμπειρία. Εξάλλου ποσότητα νερού, χρόνοι εκχύλισης κλπ προγραμματίζονται. Πρέπει να δείτε το manual. Άλλοι πάλι βλέπω προσθέτουν ηλεκτρονικούς μύλους κλπ κλπ. Καλά είναι όλα αυτά και βελτιώνουν, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει κάποιος σε ποια κατηγορία βρίσκεται η συγκριμένη μηχανή. Δεν βγάζει νόημα τα παρελκόμενα να κοστίζουν πολλαπλάσια από την ίδια μηχανή, πέραν του ότι τίθεται ζήτημα κόστους / οφέλους….

Giannis_Mpountopoulos

τέλεια σε υπέρ ευχαριστώ... δεν έχω λόγια με βοήθησες υπερβολικά πολύ !!!

george111

Με το νέο κλείστρο θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και πιο ψιλοκομμένους καφέδες που με το δικό της (παρά τις όποιες αλχημείες) την μπούκωναν. Έτσι και αλλιώς όμως θα δείτε ότι θα την χαρείτε την μηχανή....

Giannis_Mpountopoulos

σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές και τις προτάσεις σου εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές εσένα και την οικογένειά σου

Giannis_Mpountopoulos

τελικά την πήρα και την έβαλα για πώληση αν δεις στο scoop μαζί Με περιφερειακά τζάμπα... κάνει τρομερό καφέ αλλά δεν έχω χρόνο για όλη την διαδικασία.. παραγγειλα αυτόματη !! ελπίζω να την πάρει κάποιος να την χαρει !!

george111

Έχω γράψει σχετική αξιολόγηση για τη μηχανή στο σκρούτζ και για το που απευθύνεται....

Όνομα χρήστη