Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

qbrain

η ερώτηση είναι πολύ γενική, και με γυμνό ματι μπορείς να παρατηρήσεις πλανήτες και άστρα. Αν ξέρεις που να κοιτάξεις, με αυτό το ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο θα τα φέρεις λίγο ποιο κοντά μην περιμένεις εικόνες ΝΑΣΑ.

Όνομα χρήστη
mihail.neroutsopoulos

Με τα κατάλληλα προσοφθάλμια, μπορεί να δεις κάπως οκ τον Δία και οριακά Κρόνο και Άρη. Η Αφροδίτη εάν και μεγαλύτερη από τον Άρη δεν έχει επιφανειακά χαρακτηριστικά που να την κάνουν ενδιαφέρουσα σαν παρατήρηση. Φυσικά μπορεί να δεις πολύ καλά το φεγγάρι. Ποσειδώνας και Ουρανός ουσιαστικά θα μοιάζουν με άστρα όχι με πλανήτες και ενδεχομένως τον Ποσειδώνα να μην μπορείς καν να τον δεις λόγω φωτεινότητας και απόστασης που έχει από τη γη.
Ενδεχομένως σε μέρος που δεν έχει φώτα που να 'σβήνουν' τον ουρανό να είναι εντυπωσιακή η παρατήρηση οποιουδήποτε σημείου του στερεώματος με αυτό.
Το θέμα είναι ότι αποκλειστικά χειροκίνητα τηλεσκόπια δυσκολεύουν πολύ τον εντοπισμό και την παρακολούθηση / παρατήρηση γαλαξιακών αντικειμένων ιδίως για κάποιον αρχάριο. Τα πραγματικά καλά ρομποτικά τηλεσκόπια είναι πολύ ακριβά.

Όνομα χρήστη