Καλησπέρα παιδιά, μπορεί κάποιος να μου πει γιατί σε κάποιες φωτογραφίες μου βγάζει το μήνυμα "Η μορφή αρχείου δεν υποστηρίζεται ή τα αρχεία έχουν αλλοιωθεί"; Τράβηξα μια σειρά φωτογραφιών, όλες μαζί, την ίδια ώρα, και κάποιες μου τις εμφανίζει κανονικά ενώ σε άλλες μου βγάζει αυτό το μήνυμα.
Ευχαριστώ!
3 Comments
Με αυτό! Χθες το βράδυ τις έβλεπα κανονικά και σήμερα το πρωί οι μισές έβγαζαν αυτό το πρόβλημα και οι υπόλοιπες (από αυτές τις συγκεκριμένες, όχι οι παλιότερες) παρουσιάζουν αδυναμία αποθήκευσης αν πας να τις επεξεργαστείς
Το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι ίσως φταίει, είναι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κωδικοποίηση αυτών των φωτογραφιών. Αν θες δοκίμασε να τις ανεβάσεις σε κάποιο cloud ( google drive ή dropbox ) και απο εκει να τις κατεβάσεις στον υπολογιστή ή σε μια άλλη συσκευή (tablet ή άλλο κινητό - κατά προτίμηση οχι xiaomi).
-Αν δεν ανοίγουν ούτε εκεί οι φωτογραφίες, τότε είναι θέμα κωδικοποίησης. Δηλαδή ο επεξεργαστής ή η κάμερα λογάριασαν λάθος κάποια δεδομένα όταν βγήκε η φωτογραφία. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν υπάρχουν bugs στο λογισμικό της κάμερας (ή οταν υπάρχει πολύ χρώμα και πάνω σε αυτό έρχεται και δένει το HDR ή όταν βγαίνει φωτογραφία με φλάς χωρις να ειναι σταθερή η κάμερα). Λογικά με μια αναβάθμιση στο λογισμικό θα επιδιορθωθεί (ειδικά αν έχουν αναφέρει και άλλοι χρήστες το ίδιο πρόβλημα η εταιρία θα δουλέψει πάνω σε αυτό).
-Αν σε υπολογιστή ή σε κάποια άλλη συσκευή ανοίγουν κανονικά, τότε ειναι λογικά πάλι κάποιο bug στο λογισμικό, αλλά αυτή τη φορά στην εφαρμογή "φωτογραφίες" ή "έκθεση" ή όπως αλλιώς λέγεται. Σε αυτή την περίπτωση πάλι περιμένεις να θυμηθεί η εταιρία να βγάλει καινούργια έκδοση λογισμικού και ελέγχεις πάλι.
Ωστόσο, αφού λες οτι στην αρχή μπορούσες να δεις τις φωτογραφίες και το πρόβλημα ήταν όταν πήγες να τις ανοίξεις 2η (ή 3η) φορά, δίνω περισσότερη βάση οτι ειναι θέμα της εφαρμογής "φωτογραφίες".
Θα δοκιμάσω και βλέπουμε...
Ευχαριστώ πολύ πάντως!