Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Matagani

Κάποιοι κάνουν αρνητικά σχόλια για τους ryzen.σε όποιον δν αρέσουν μπορούν να πάνε να πάρουν ίντελ με 1000 ευρώ κ να μν ξαναμηλησουν.επισης αν πιστεύετε ότι δν βγάζουν καλά σκορ στα benchmark φροντίστε πρώτα να αναφέρεται το όλο το build σας γτ άμα πας κ βάλεις 600 ευρώ cpu με 100 ευρώ μητρική κ ότι άλλη φτινουμπα λογικό να μν έχεις καλά σκορ επίσης ακόμα όσο πιο μεγάλο συγχρονισμό έχουν οι ράμφος τόσο πιο γρήγορος γίνεται ο cpu.αμα δν σας αρέσει δώστε τα λεφτουδακια σας στην ίντελ για 10% παραπάνω απόδοση το χρόνο κ αν ενώ μπορούν να βγάλουν κτ πολύ καλύτερο.

Όνομα χρήστη

3 Απαντήσεις

ogr

Μην είμαστε αφελείς. Το ολιγοπώλιο Intel/AMD δουλεύει μια χαρά και η αντιστοιχία με Ιntel είναι η εξής:

Ryzen 1N00=Intel 7N00
Ryzen 1N00X=Intel 7N00K

Η AMD ήθελε ίδια τιμή (εκεί θα πάει και στην ελλάδα κάποια στιγμή), λίγο καλύτερες επιδόσεις όταν χρησιμοποιούνται όλα τα threads και λίγο χειρότερες όταν δε χρησιμοποιούνται. Ανταγωνισμός μηδέν.

i5 7600k και ryzen 1600Χ
245 ευρώ και οι δύο
+30% πιο γρήγορος ο Intel σε λίγα threads.
-25% πιο αργός σε 3d και ότι έχει άφθονα threads.

i7 7700 και ryzen 1700, 330 ευρώ, +20% και -30% αντίστοιχα.
ι5 7400 και Ryzen 1400, 185 ευρώ, +15% και -15% αντίστοιχα
κλπ

Mόνη εξαίρεση ο 1800Χ που ήθελε κάτι πάνω από 7700Κ, πχ τα μεγάλύτερα i7 που κανείς λογικός άνθρωπος δεν αγοράζει γιατί παίρνεις Xeon με τα ίδια περίπου χρήματα (με έναν ή δύο επεξεργαστές σωστά διαλεγμένους, ΕCC, κλπ).

Με λίγα λόγια, αν το δεύτερο νούμερα του μοντέλου Intel και AMD είναι το ίδιο, o Intel είναι λίγο πιο γρήγορος στην καθημερινότητα και τα παιχνίδια και λίγο πιο αργός σε rendering με πολλά threads.

Τουλάχιστον να τον έλεγαν 7600 πχ τον Ryzen αντί για 1600, να ξέρουμε τι παίζεται.

Όνομα χρήστη
mavridisgi13

Σωστός φίλε! Εγώ αγόρασα έναν 1800x με AORUS Gaming 5 μητρική. Αν σου πω οτι το μηχάνημα σκοτώνει θα σου πω λίγο πραγματικά... Παίζω σε 4κ παιχνίδια και πάνω από 15% δεν ανεβαίνει ο επεξεργαστής που με τον προηγούμενο επεξεργαστή μου (Phenom II x6) έπαιζα με 70-90% CPU. Οι ταχύτητες που δίνει ο RYZEN είναι ασύληπτες για την εποχή. Όλα τα μοντέλα RYZEN το καθένα για την κατηγορία το είναι φαινόμενα για την εποχή μας τουλάχιστον.

Όνομα χρήστη
Όνομα χρήστη