το mount είναι μεταλλικό τελικά ή πλαστικό?? Κάποιο λένε ότι είναι πλαστικό...και σε μια από τις φωτό που έχει εδώ στο skroutz, φαίνεται να είναι μεταλλικό...
See in detail the terms of use for the Product Questions
το mount είναι μεταλλικό τελικά ή πλαστικό?? Κάποιο λένε ότι είναι πλαστικό...και σε μια από τις φωτό που έχει εδώ στο skroutz, φαίνεται να είναι μεταλλικό...
1 Reply
Είναι πλαστικό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο φακοί 70-300 af-p, ο ένας είναι f5.6 με μεταλλικό και ο άλλος f6.3 με πλαστικό. Αν δεις πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες του skroutz μπορείς να διακρίνεις από τα κίτρινα γράμματα ποιος είναι ποιος. Ο af-p 70-300 f4.5-5.6 κάνει και σε full frame ενώ ο f6.3 είναι μόνο για crop frame.
2 Comments
o af-p σε εμένα που έχω την z30(που είναι κροπ με Ζ mount) θα δουλεύει κανονικά χωρίς να αλλάξει η ανάλυση στην εικόνα ή οτιδήποτε αλλο?? (έχω και τον ανταπτωρα ftz II)
εάν γνωρίζετε σίγουρα, απαντήστε μου παρακαλώ!
Ναι θα δουλεύει με όλους τους φακούς Nikon af-p, af-i και af-s κανονικά με όλες τις λειτουργίες τους. Δεν θα αλλάξει τίποτα στην ανάλυση ή στο μέγεθος του κάδρου. Οι φακοί ai, ais, af και af-d δουλεύουν επίσης αλλά χωρίς AutoFocus.
Πιο αναλυτικές πληροφορίες στο παρακάτω link από τον Nikon guru Ken Rockwell (Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά)
https://www.kenrockwell.com/nikon/mirrorless/lenses/ftz.htm