Εχω την Canon 400d με τον 18-55mm φακο. Ποιον φακο θα συστηνατε για κλειστους χωρους χωρις φλας και τριποδο, και χωρις καλο φωτισμο? πχ σε χωρους μουσειων που απαγορευεται η χρηση φλας. Ευχαριστω.

2 Απαντήσεις

• Δεν έχω ιδιαίτερη εξοικείωση τα τελευταία χρόνια με canon, αλλά ρίξε μια ματιά στον ef-s 24mm 1/2,8.

Ο 50άρης (είναι παλιός φακός και τον έχω δουλέψει) που αναφέρει ο PanosKets αντιστοιχεί σε οπτικό πεδίο 80(+)mm στο δικό σου αισθητήρα, δηλαδή μικρός τηλεφακός. Σε κλειστούς χώρους απλά κάποιες φορές δε θα χωράει το πλάνο. Επιπλέον θέλει πολύ προσοχή πάνω σε φτηνό σώμα μηχανής, γιατί δίνει σημαντικό ποσοστό λάθος εστίασης. Βέβαια για στατικές λήψεις και πορτραίτα (ενηλίκων) αποτελεί κορυφαίο vfm.

• τον 50mm f1.8 της canon. πολυ οικονομικος, ελαφρυς και βγαζει καταπληκτικα αποτελεσματα

• mario_sorotos

Προσφατα, πηρα εναν τετοιο φακο. Οντως, πολυ καλος για εσωτερικο χωρο πχ μουσειου. Παντως, Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

• v.tserkezis

Tamron 17-50 2,8. Θυμάμαι έβγαινε κ με σταθεροποιητή εικόνας (vc). Εγώ είχα τον απλό, εξαιρετικός! Υπήρχε κ ο αντίστοιχος Sigma περίπου στο ίδιο εύρος. Έναν από αυτούς θα σου πρότεινα αν βρεις

• Vassilis_Kessissoglou

Canon 35mm f2 IS USM ή Sigma 18-35mm f1.8 USM, γύρω στα 300-450 ευρώ μεταχειρισμένοι σε πολύ καλή κατάσταση. Εξαιρετικοί φακοί.