Θα μου ήταν χρήσιμο να έχω κάμποσες απόψεις για τα τοπ 5 Brand στα κλιματιστικα (για 18.000 BTU) τουλάχιστον μια κατάταξη των τοπ 3 θα ήταν ακόμα πιο χρήσιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

Η ερώτηση κεντρίζει πιο πολύ στην αγορά των κλιματιστικών για να έχω μια γενικότερη άποψη για το ποιοι είναι οι τίμιοι και ποιοι οι μεγάλοι πάικτες σε αυτόν τον χώρο.
Για παράδειγμα έμαθα / άκουσα ότι η Mitsubishi Heavy Industries είναι τοπ η Daikin ναυαρχίδα...

49 Απαντήσεις

• Λοιπόν αρχικά είμαι ψυκτικός.γνωμη μου δεν υπάρχει λόγος για να πάρεις το ποίο ακριβό.παρα πολύ καλά μιχανηματα είναι τα Inventor και είναι και σχετικά αθόρυβα επίσης και τα AUX-SENDO είναι δύο διαφορετικές εταιρίες πολύ καλές όχι τόσο ποιοτικά όπως τα Inventor αλλά είναι τίμια μηχανήματα.το πρόβλημα όμως είναι ποίο ότι μηχάνημα και να αγοράσεις πρέπει ανάλογα την χρήση να κάνεις και τα service όταν τα δουλεύεις χειμώνα καλοκαίρι πρέπει κάθε 6 μήνες να κάνεις service τι εννοούμε service να έρθει ένας ψυκτικός να το λύσει όλο να του κάνει χημικό καθαρισμό και ένα τσεκαρισμα στα υγρά αλλά γενικά πρέπει να γίνει σωστή εγκατάσταση τα περισσότερα προβλήματα ξεκινάνε από την εγκατάσταση θέλει μελέτη δεν μπορείς να βάζεις το μηχάνημα όπου βρεις θέλει να μπορεί να αναπνέει το εξωτερικό μηχάνημα και το εσωτερικό να έχει τουλάχιστον 15 εκατοστά από το ταβάνι μην κοιτάτε γενικά το φθηνό γιατι τελικά καταλήγει να είναι ακριβώ... εννοώ την εγκατάσταση

• EFI_AZAKA

Για τα MIDEA τι γνώμη έχετε?

• liakjim78

Ποια Inventor από όλα; Τα φασόν midea ή τα φασόν haier ή τα φασόν gree ή τα φασόν aux; Όποιος θέλει κλιματιστικό για αποκλειστική χρήση ψύξη να πάρει midea, fujitsu, mitsubishi. Όποιος θέλει για αποκλειστική χρήση θέρμανση, να πάρει toshiba , fujitsu και daikin και να αποφύγει δια ροπάλου όλα τα φασόν midea (τα περισσότερα inventor) και όλα τα gree (όλα τα toyotomi).

• Dimitris_Kondylis

Άμα χαλάσει το midea η το fujitsu άντε να βγάλεις άκρη με την fg europe

• fragelico

Sendo δηλαδή εγκρίνεις θέλω να πάρω ένα 9αρι

• gounaropoulosp

Inventor tcl

• Savvas_Roubanis
      liakjim78, Γιατι λετε οτι MIDEA δεν ειναι καλά στη θερμανση;
    • panoskre1524

Είχα μια βλάβη σε ένα Fujitsu που ήταν ακόμα στην εγγύηση και μόλις τους πήρα τηλ αμέσως ήρθαν την επόμενη μέρα με όλα τα ανταλλακτικά μαζί τους μέσα στο κατακαλόκαιρο που είναι φουλ σεζόν γι αυτούς και το έφτιαξαν. Αυτή ήταν η δίκη μου εμπειρία από την αντιπροσωπεία fg Europe

• alexgolemi20

Γνώμη για τρέλα η Πίτσος;

• akalest0s

Toytotomi Akira (αγορασμένο προ 10ετίας περίπου) καρατούμπανο, το έχω δουλέψει πολύ, κυρίως ψύξη, σκυλί. Έτυχε; δεν ξέρω. Δουλεύει ακόμη άψογα, πολύ καλή απόδοση.

• Mike_Androulakakis

Εχω toyotomi Akira 14 χρόνια. Δουλεύει άψογα. έβαλα φέτος inventor corona plus και δεν κοιμάμαι. Τραγική ποιότητα κατασκευής. Θα πιέσω για επιστροφή χρημάτων.

• filice100

Είχα midea inverter κλιματιστικό 20 χρόνια .Πάρα πολύ ευχαριστημένη!!!

• Elma_Giza

Ειχα παρει δύο midea, για δύο δωμάτια στο εξοχικο, και χάλασαν μέσα σε ένα χρόνο και τα δύο, με ελάχιστη χρήση και δεν μπορούσαν να επισκευαστούν. Έχω ένα mitsubishi electric εδω και 30 χρόνια και δουλευει σαν καινουργιο.

• manolis9

Γνώμη για sendo cronus & ikaros 9 αρι και 12 αρι για ψύξη

• yiannis asproulis

Inventor Omnia Eco ....έτοιμο για απογείωση ...μακρυά.

• nchris73

No

• c.parissis

liakjim78 μπερδεύεις τα Inverter (τεχνολογία) με το Inventor (μάρκα)

• theopan73

c.parissis δεν μπερδεύει τίποτα! Όλα -ανεξαιρέτως- τα κλιματιστικά που κυκλοφορούν σήμερα είναι ούτως ή άλλως "τεχνολογίας inverter". "Συμβατικά" "On-off" δεν υπάρχουν πια. Στη μάρκα Inventor αναφέρεται της οποίας τα μοντέλα όχι ότι δεν θερμαίνουν αλλά δεν συνιστώνται για θέρμανση λόγω του ότι είναι λιγότερο οικονομικά (θέμα κατανάλωσης και μόνο δηλαδή).

• ioannis.binas

Fujitsu απίστευτα σαράβαλα, αν δε λυπόμασταν τα λεφτά που δώσαμε θα κοιτούσαμε να μην περνάει κανείς και θα τα πετούσαμε από το μπαλκόνι.

• theofanopouloumaria

Περίεργο.Εχω δύο από το από το 1995 και λειτουργούν ακόμη άψογα.

• Panoulis..

Παρομοίως έχω 4 Fujitsu τα οποία λειτουργούν χειμώνα καλοκαίρι ακατάπαυστα χωρίς κανένα πρόβλημα .. και κακώς βέβαια και χωρίς σέρβις, μόνο καθαρισμό από εμένα..!!

• ioannis.binas

Μάλλον είχαν άλλη ποιότητα παλιά. Μόλις τελείωσαν οι εγγυήσεις χάλασαν ανεμιστήρες, πορτάκια, πλακέτες. Και τα δύο, δεν έτυχε δηλαδή στο ένα. Σκεπτόμενοι την ακριβή τιμή αγοράς, τα φτιάχναμε κάθε φορά. Έχουν καλή απόδοση αλλά λειτουργούν με θέματα. Στο επόμενο πρόβλημα, δρόμο.

• Constantin_Vardakis

Έχω 2 Panasonic CS-91 EKH Nads Micom control 7000 BTU στα 2 υπνοδωμάτια, αγορασμένα το 1988, 180,000 Δρχ έκαστο. Σέρβις κάθε χρόνο από την ίδια εταιρεία στο Βόλο που μου τα πούλησε πριν 36 χρόνια.
      Λειτουργούν ρολοϊ, Mercedes του κλιματισμού.

• Geoegia_Petraki

Tcl miracle iii-09chsd υπαρχει καποια γνωμη- γνωση? Ευχαριστω

• Geoegia_Petraki

Τι ειναι η τεχνολογια inverter?

• Γιαννακαρης Γιωργος

Τόσο ο ανεμιστήρας της μονάδας, οσο και ο συμπιεστής της, έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν κλιμακωτά. Δηλαδή να μην δουλεύουν "φουλ" , αλλά τόσο όσο χρειάζεται.

• ntinos2014

Το να είναι κανείς ψυκτικός και να λέει δεν χρειάζεται να δίνεις λεφτά σε μηχανήματα και να συστήνει inventor μάλλον κάτι δεν πάει καλά ....

• Maria_Antoniou6407

Για τα omnys τι γνώμη έχετε;

• Giorgos_Sakellariou

Το έχω τρία χρόνια 9αρι ευχαριστημένος και κρύο και ζέστη 18 τετραγωνικά παλιά μονοκατοικία

• Αν μπορείς να πληρώσεις Mitsubishi Heavy Industries, πηγαίνεις εκεί χωρίς δεύτερη κουβέντα, ειδικά αν βρεις made in Thailand.
    Απολαμβάνεις κορυφαία ποιότητα, απόδοση, οικονομία και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών (αν ποτέ χρειαστούν) μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
    Τα Fujitsu (τα made in Thailand) ένα σκαλί πιο κάτω σε ποιότητα και τιμή.
    Αν πάλι θέλεις κάτι value for money, κοιτάζεις σε Haier, που δεν είναι φασόν αλλά σοβαρός Κινέζος κατασκευαστής, ο οποίος χρησιμοποιεί συμπιεστές Mitsubishi, Panasonic και Hitachi στα περισσότερα μοντέλα του. Επιπλέον έχουν πολύ καλή εγγύηση και υποστήριξη από την μάλλον καλύτερη σε υποστήριξη Ελληνική Αντιπροσωπεία (που παρεπιπτόντως είναι η ίδια που εισάγει τα Inventor - μακριά όμως από τα κλιματιστικά Inventor!)
    Εναλλακτικά, πας σε Midea, Gree ή TCL, που είναι όλοι τους σοβαροί Κινέζοι κατασκευαστές, με πλήρη κάλυψη σε ανταλλακτικά.
    Όλα τα άλλα, Toyotomi, Inventor, Carrier κλπ είναι Κινέζικα φασόν, και χρησιμοποιούν εξαρτήματα από τους κύριους Κινέζους κατασκευαστές (συνήθως Midea ή Gree, αναλόγως γεννιάς ή μοντέλου), οπότε δεν είσαι σίγουρος για το τι παίρνεις κάθε φορά ούτε για το αν θα βρίσκεις ανταλλακτικά μετά από 5 χρόνια.
    Ξεχάστε τα παλιά Γιαπωνέζικα Toyotomi ή τα Αμερικάνικα Carrier, είναι πλέον όλα τους Κινέζικα φασόν εδώ και πολλά χρόνια.

Τέλος, ότι μηχάνημα και να πάρεις, η σωστή τοποθέτηση είναι το Α και το Ω!
    Αν ο εγκαταστάτης δεν δημιουργήσει "κενό" για τουλάχιστον 20 λεπτά με την ειδική αντλία, και το μήκος των σωληνώσεων δεν είναι τουλάχιστον 2,5 μέτρα, τότε ακόμα και το καλύτερο μηχάνημα του κόσμου δεν θα έχει ποτέ καλή απόδοση, θα κάνει θόρυβο, και ο συμπιεστής του θα παραδώσει το πνεύμα πολύ πριν την ώρα του.
    Και πίστεψέ με, οι περισσότεροι εγκαταστάτες ΔΕΝ κάνουν τίποτα από τα δύο, παρόλο που αναγράφεται ως απαραίτητη προϋπόθεση σε όλα τα εγχειρίδια των κλιματιστικών! Ειδικά αν η τοποθέτηση είναι δωρεάν και το συνεργείο πρέπει να τελειώνει γρήγορα για να προλάβει όλα τα ραντεβού της ημέρας!
    Εκεί είναι που πρέπει να επιμένεις, μέχρι και να καυγαδίσεις, προκειμένου το όποιο μηχάνημα που αγόρασες να λειτουργεί όπως πρέπει και να αντέξει όσο πρέπει!
    Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι για το ίδιο ακριβώς κλιματιστικό, υπάρχουν χρήστες που πίνουν νερό στο όνομά του, ενώ την ίδια ώρα άλλοι μετανοιώνουν την ώρα και τη στιγμή που το επέλεξαν. Η διαφορά έγκειται στον εγκαταστάτη!

• alexis13

εννοειται , γιατι 20 λεπτα κενο?

• Dog_Dog

Λάθος. Τα toshiba πατάνε κάτω τα MHI. Έτσι πάει: Daikin Ururu Sarara > Toshiba > MHI >Panasonic> ME> Daikin > Toyotomi=Midea=Gree > TCL> όλα τα υπόλοιπα

• stamatakoufarmakeio

τα eurolamp είναι καλά?

• Αυτός που ανακάλυψε την τεχνολογία inverter το 1984 λείπει από τη λίστα. Φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για tesla και όχι για την πρωτοπόρα TOSHIBA.

• liakjim78

Μαζί σου, τα toshiba έχουν κορυφαία ηλεκτρονικά , πολύ καλή εγγύηση 7 ετών με μέτρια όμως υποστήριξη στην Ελλάδα αλλά υπόψη φοράνε συμπιεστές gmcc (midea).

• fotis_parisis

Gmcc δεν είναι 100 mιdea είναι και η τοσιμπα μαζί... Η τοσιμπα κάνη συμπιέστεs Ταϊλάνδη μαζί με Fujitsu 51 μετοχές τοσιμπα 49 Fujitsu.. Κάνη συμπιέστεs και Japan 100 τοσιμπα... Αυτά..

• Ανδρέας Τ.

Η τοσιμπα έχει συμπιεστες carrier...

• Γιάννης Ρουσακάκης

για να ξεκαθαρισω,η gmcc ειναι της toshiba και μιασ και η midea ειναι μια απο τις μεγαλυτερες εταιριες κλιματισμου στον κοσμο,συνεργαζονται με την toshiba και τους δινει συμπιεστες.Aλλα,δεν ειναι μονο η midea που "παιρνει" συμπιεστες toshiba...υπαρχουν κι αλλες πολλες κυριως κινεζικες οπως η tcl η aux η changhong-chiq κλπ.

• testapp78

@Ανδρέας Τ. , δεν υπάρχουν συμπιεστές carrier. Τα carrier είναι πλέον φασόν midea.

• Teo_Brousalis

πήγα σε φορολογικό κ με εκπληξη είδα πόσο δροσερά ήταν με ένα GREE ...τόσο καλά δε το περίμενα....

• tasos_Tinos

οταν χρειαστεί την βοήθεια του εισαγωγέα να δεις γελιο ομως .που ψαχνω καπακι 3 χρόνια τωρα με κυνήγι και τίποτα.

• καλημέρα παιδιά. Eίμαι ανάμεσα σε Mitsubishi Heavy Premium Series SRK/SRC-50ZS-W (18αρι) και στο Toshiba Edge B16G3KVSG-E/16J2AVSG-E1 (16αρι). Μπορείτε να μου πείτε γνώμες?

• Sotos_Papakon

Ποιο διάλεξες τελικά; Ευχαριστημένος; Ενδιαφέρομαι για το mitsubishi

• Stahab

Ελπίζω να διάλεξες Mitsubishi Heavy Industries, μιας και είναι κορυφή στα λεφτά τους!
      Αγόρασα 4 SRK/SRC πριν από 7 χρόνια και δουλεύουν ακατάπαυστα χειμώνα-καλοκαίρι!
      Οικονομικά, αθόρυβα και πολύ ισχυρά μηχανήματα, αξίζουν κάθε ευρώ που κοστίζουν!

• tsaf10

Το "κενό" που γράφει ο φίλος είναι για να αποβάλλει ότι υγρασία έχει μαζέψει μέσα το κύκλωμα.Να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας.

• pasxpol

Καλησπερα σε ολους θα ηθελα μια γνωμη αναμεσα σε sendo ικαρος 12btu και στο sendo ecopro 12btu. Ευχαριστω πολυ

• Δώσε βάση και στην εξυπηρέτηση της αντιπροσωπείας. Εμένα η αντιπροσωπεία της Inventor, αντικατέστησε το κλιματιστικό άμεσα λόγω θορύβου.

• vgon

Τα Inventor έχουν πολύ καλό σέρβις. Επιβεβαιώνω !!! Προσωπικά έχω 3 Inventor και 3 TCL. Τα περισσότερα πάνω από 2 χρόνια. Η εξ. μονάδα των TCL είναι πιο θορυβώδης. Για τα Inventor δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό. Ποιοτικές κατασκευές και με εύχρηστο κοντρόλ.

• gtse.gt

σε μένα ακριβως το αντιθετο με την συγκεκριμενη αντιπροσωπεια αποφευγω πλεον οποιαδηποτε προιον που να κανει support

• CaDeme Δήμητρα Καρατζά

Ποτέ δεν θα επιλέξω ξανά Inventor. Στην κριτική μου για δύο μοντέλα Dark (εδώ στο Skroutz) περιγράφω με χρονολογική σειρά όσα διαδραματίστηκαν.

• Stahab

Η inventor είναι ίσως η καλύτερη σε υποστήριξη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα Inventor είναι τα καλύτερα μηχανήματα!
      Γι αυτό και είναι καλύτερη ιδέα το να αγοράζουμε κλιματιστικά Haier, τα οποία εισάγονται (και αυτά) από την αντιπροσωπεία της Inventor, και που σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλύτερα κλιματιστικά από τα φασόν Inventor!

• προς όλους τους ψυκτικούς : από όταν κυκλοφόρησε το r410a σε inverter μηχανήματα είτε λειτουργεί σε ψύξη είτε σε θέρμανση πλέον δεν μπορείς να ξέρεις ούτε να εκτιμήσεις την πίεση λειτουργίας διότι το inverter μηχάνημα λειτουργεί συνέχεια σε μεταβαλλόμενη πίεση και πάντα σε άμεση συνάρτηση με την διπλή εντολή που δίνουν οι 2 αισθητήρες εσωτερικής κ εξωτερικής θερμοκρασίας που επεξεργάζεται ο εγκέφαλος - πλακέτα του μηχανήματος... τα νέα μηχανήματα από το 2010 κ μετά είναι πολύ εξελιγμένα κ κυρίως γεμάτα αισθητήρες που διαβάζουν τα πάντα... πλέον θέλουν μεγάλη προσοχή στην αρχική κ σωστή τοποθέτηση - κενό κ χειρισμός σε βάνες... τα σοβαρά μηχανήματα έχουν κάποια μυστικά απλά κ ουσιώδη για να αποδώσουν τα μέγιστα... έχω mitsubishi σπίτι μας κ βγάζει 55 βαθμούς Κελσίου σε θέρμανση... συμφωνώ απόλυτα κ είμαι κατά των αρκετά πανάκριβων μηχανημάτων..

• THeodora_Kotzamani

Θα ήθελα να σας ρωτήσω μήπως γνωρίζετε κάποιες εταιρείες που η εξωτερική μονάδα σε 9αρακι να είναι από πλαστικό ?

• Samsung_Papasouzas

το θέμα κλιματιστικό έχει κάποια σημαντικά κ απλά λογικά μυστικά ώστε να αποδώσει το μέγιστο.. πλεον στα κλιματιστικά από το 2015 περίπου κ μετά λόγω αυστηρών εντολών παγκοσμίως για μείωση κατανάλωσης ενέργειας όλα λειτουργούν βάσει αλγόριθμων... ξεχάστε τη φλόγα - ψύχος που έβγαζαν τα παλιά μηχανήματα... απλός κανόνας : χωρίς φαΐ έργο δε παράγεις.. μηχάνημα που τρώει ελάχιστο παράγει ελάχιστο κ δε μένει...

• Under_Undersec

55 βαθμούς Κελσίου σε θέρμανση????κατι δεν μας λες καλα

• Samsung_Papasouzas

Ένα σοβαρό μηχάνημα για να ξέρεις την μέγιστη απόδοση έστω κ βάσει αλγορίθμων όπως είναι όλα τα καινούργια της τελευταίας περίπου 5 - 7 ετίας λειτουργούν με πιο αυστηρό κλειδωμένο πρόγραμμα για ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας..
      1 αρχή: χωρίς καύσιμο έργο δε παράγεις..
      2 αρχή : με ελάχιστο καύσιμο να παράγεις το μέγιστο έργο...
      Μόνιμο ζητούμενο...
      3 αρχή : για να πετύχεις το μέγιστο έργο με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας χρειάζεται ποιότητα υλικών κ μελέτη με προδιαγραφές κ πιστοποίηση απόδοσης που σημαίνει: επώνυμο προϊόν κ στοχευμένο μοντέλο - σειρά ως προς το ζητούμενο είτε ψύξη είτε θέρμανση..

• Όλοι λένε daikin είναι η πρώτη στις πωλήσεις. Δεν βρίσκω λόγο να πας τόσο ψηλά γιαιτ δεν θα κερδίσεις κάτι. Γενικά δεν βρίσκω λόγο να πάρεις κάτι πιο ακριβό που κάνει το ίδιο με όλα τα αλλα κλιματιστικά. Πάρε κάποιο με 10 ετη εγγύηση και αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Έχω daikin, Fujitsu εδώ και 15 χρόνια δουλεύουν οκ. Τα άλλαξα επειδή έκαιγαν παρά πολύ ρεύμα με ινβερτερ tesla. 4 χρόνια έχω 9 κλιματιστικά tesla μέχρι και 2 24αρια τεσλα έχω. Κανένα θέμα και κάνανε κάτω απ τα μισα.

• Christos Bazios

Daikin.-

• Areti_ANDRIKOPOULOU

πια τεσλα βαλατε και απο θορυβο πως τα πατε δηλαδη μπορεις να κοιμηθεις αθορυβα?

• Kos_pap4

Έχω βάλει διαφορά μοντέλα. Με κανένα δεν είχα πρόβλημα με τον θόρυβο.

• manoulamou

Τα Inventor εχουν 10ετη εγγυηση για ολα τα ηλεκτρικα/μηχανικα μερη, χωρις την απαιτηση να κανεις τακτικο service και με πολυ καλη εξυπηρετηση after sales. Κορυφαια ηταν καποτε τα DAIKIN αλλά και πανακριβα παραμενουν και εχουν ριξει πολυ την ποιοτητα, δεν κατασκευαζονται πλεον στην Ιαπωνια...

• Airsavvas

Αν μπείς στο site της inventor <<Βασική προϋπόθεση για την ισχύ της 10ετούς εγγύησης είναι η συντήρηση της μονάδας κάθε 12μήνες (ανεξάρτητα από τη συχνότητα της χρήσης και αρχής γενομένης από τον 3ο χρόνο χρήσης της κλιματιστικής μονάδας) από εξειδικευμένο αδειούχο και πιστοποιημένο τεχνικό κλιματιστικών μονάδων, με επιβάρυνση του πελάτη και με την επίδειξη της νόμιμης απόδειξης παροχής υπηρεσιών
      από τον επαγγελματία για την ολοκλήρωση συντήρησης της κλιματιστικής μονάδας. Η συντήρηση της συσκευής σας είναι υποχρεωτική, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποδοτικότερη λειτουργία, η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και τα υψηλά επίπεδα υγιεινής στο χώρο σας

• GEORGIOS Τ

ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!!

• printville2

Εχω Daikin στο σπίτι απροβλημάτιστα για πάνω από 20 χρόνια. Το ένα κάηκε στα 20 χρόνια, τα άλλα δυο ακόμα τραβάνε γερά στα 22 χρονια με χρήση 24/7 σχεδόν 10 μήνες το χρόνο. Οπότε τα λεφτά τους τα βγάλανε.
      Από την άλλη μεριά, τώρα που θέλω δυο μονάδες να αντικαταστήσω αυτό που κάηκε και το ένα που πλεον δείχνει να πνέει τα λοίσθια (ίσως εχει 1-2 χρονια, ίσως 1-2 μήνες, θα δείξει) δεν ξαναπάω σε DAIKIN. Πολύ ακριβά πλέον, καλύτερα κάτι φτηνότερο και ας κρατήσει τα μισά χρόνια. Πιο φτηνό να παίρνω κάθε 5 χρόνια κάτι καινούργιο (που θα κρατήσουν αρκετά παραπάνω αλλά λέμε), παρά να δώσω τα λεφτά που θέλει η Daikin σήμερα. Άσε που το Α+ Daikin που πήρα το 2002, σήμερα αναλογεί σε D ή ακόμα και Ε πλέον.

• καλή χρυσή η daikin υπερβολικά εκτιμημένη κ προτιμητέα κ αρκετά δύσκολο περίεργο service... τα πολύ πολύ ακριβά μοντέλα ναι αξίζουν όντως...
    ftxm δες πόσο έχει το 9αρι που πλησιάζει το 1000αρικο... κ περίμενε να σου βγάλει βλάβη πλακέτας να καλοπεράσεις...
    μιλάω από εμπειρία.... προσωπικά σπίτι μου τοποθέτησα mitsubishi heavy κ mitsubishi electric κ toyotomi kenzo κ kuro.... επίσης να ξέρετε ότι υπάρχουν μηχανήματα πιο ενισχυμένα σε θέρμανση κ άλλα πιο ενισχυμένα σε ψύξη... φοβερές επιδόσεις... 12αρι mitsubishi 9 ώρες λειτουργίας θέρμανση έκαψε 2.8 kwh κ το σπίτι ζεστό....

• tasulis

Παρακαλω μια αποψη για κλιματιστικα για χρήση αποκλειστικά ψυξης σε εξοχικό στην Χαλκιδικη.

• mike_allan

Ναι να βάλεις!!!

• Fotis652

@Samsung_papasouzas μπορουμε να επικοινωνησουμε σας παρακαλω; [email protected]

• Samsung_Papasouzas

Προς ολους σας : 12αρι mitsubishi electric made Japan 2022 με τοποθετημένο εξωτερικό εγκέφαλο ακριβείας για full μετρήσεις τεχνικών χαρακτηριστικών σε βαρύ κρύο για 7 ώρες λειτουργίας έκαψε 0.60 € σύνολο κ μέσα έχω 24 ° άνεση..
      Αναφέρομαι σε προσωπικό δικό μου μηχάνημα που έκανα εγώ τοποθέτηση κ το έχω κλειδώσει - ρυθμίσει όπως ξέρω..

• Στα κλιματιστικά όπως και σε κάθε κατηγορία στο Skroutz έχει φίλτρο με τους κατασκευαστές. Οι 10 επιλογές που έχει πάνω πάνω είναι οι Top κατασκευαστές στην κατηγορία. Οπότε στα κλιματιστικά οι 5 πρώτοι είναι Tesla, Toyotomi, Mitsubishi Electric, TCL και Inventor.

• kostas_kostakis59

η mitsubishi ειναι πλεον μια μετρια εταιρια η ποιοτητα εχει πεσει .τα ανταλακτικα ειναι πανακριιβα δεν αξοιζει τοσα λεφτα . υπαρχει ενα μυστικο που γνωριζουν λιγοι και αυτο ει ναι υπαρχουν τοσες πολλες εταιρειες και με τοσα πολλα αξεσουαρ που εχουν για να μπερδεβουν τον κοσμο να μην ξερουν τη να αγορασουν. 7 εργοστασια ειναι σε ολο τον κοσμο εκει φτιαχνονται ολα και στο καθενα κολλανε το λογοτυπο .παραδοσιακα οτι ειναι made japan ειναι η κορυφη δεν υπαρχει σημερα .δεν αξιζει να δινεις πολλα λεφτα γιατι ολα εχουν την ιδια τεχνολογια inverter , οσω για τις εγγυησης εκει γινετε παρτι η κατασκευαστες βαζουν εγγυηση σε αυτα που δεν χαλανε.επιλεξτε ενα κλιματιστικο οποιδιποτε μαρκας να εχει αντιπροσωπο και φτηνα ανταλακτικα που δεν θα χρειαστει αμεσα τουλαχιστον για τα πρωτα 8 με 10 χρονια με κανονικη χρηση

• maiamelisa

τα ανταλακτικα για tesla και inventor ειναι ακριβα?

• kostas_kostakis59

μπορειτε να ρωτησετε την εταιρια https://www.inventoraircondition.gr/
      https://tesla.info/el/air-conditioning/

• liakjim78

Από τα μοντέλα που ανέφερε ο πάνω πάνω φίλος, κατασκευαστές είναι μόνο η mitsubishi electric και η tcl. Όλα τα άλλα (inventor, tesla, toyotomi) είναι φασόν είτε gree, haier, midea, aux, tcl)

• doulix

Ναι, σοβαρός κατασκευαστής η Mitsubishi... στην Τουρκία! Μόνο τα Heavy Industries είναι στην Κίνα. Έχω 2 LG 14ετίας και 6ετίας. Άνοίγουν τον Οκτώβριο και κλείνουν τέλη Απρίλη. Είμαι κατευχαριστημένος τόσο σε απόδοση όσο και σε κατανάλωση κι ας μην χωνεύω και τόσο την LG κι ας την κατακρίνουν οι ψυκτικοί.

• oik72

Mitsubishi Heavy Industries είναι τα TOP. Κατασκευασμένα σε Ταυλάνδη και όχι τουρκία ή Κίνα. Δουλεύει ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και εδώ και 15 χρόνια έχει παρουσιάσει ΜΗΔΕΝ βλάβες και το 9άρι αλλά και το 24άρι. Απλά θέλει σωστή συντήρηση και μεγάλη προσοχή το ρεύμα τροφοδοσίας να μην έχει διακυμάνσεις και άλλα κόλπα της ΔΕΗ (σταθεροποιητής ή επιτηρητής είναι απαραίτητος). Με εξαίρεση τη DAIKIN όλοι οι άλλοι έπονται.

• APOLLONAS100

Δεν είναι οι τοπ μάρκες αυτές που βγάζει. Είναι οι μάρκες με υψηλή Δημοτικότητα αυτή την περίοδο στην αναζήτηση και αγορά στο skroutz. Αυτό έλλειπε να είναι τοπ tcl και tesla, απλα ο κόσμος αγοράζει και ψάχνει το φθηνό.

• Stelios200+

Καλά δεν λες και φτηνό ένα tcl 12αρι 450.. γιατί τόσο κάνει σήμερα

• 28 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ.. Με δικαίωμα λοιπόν, λόγου και άποψης

Υπάρχουν 2 κατηγορίες κλιματιστικών.... Τα Mitsubishi και.... τα άλλα.
    Mitsubishi και ξερό ψωμί λοιπόν, όχι μόνο για την σταθερής στον χρόνο διατήρηση της ποιότητας κατασκευής από τον κατασκευαστή, αλλά και την υποστήριξη στην συνέχεια και σε βάθος χρόνου από τον σοβαρότερο αντιπρόσωπο . Όλοι οι άλλοι klain main Hellas on line.
    Φυσικά και υπάρχουν και άλλοι σοβαροί κατασκευαστές ..Daikin, Toshiba, υστερούν όμως στην υποστήριξη ανταλλακτικών σε βάθος χρόνου και οι δεύτεροι σε ποιότητα, αλλά, σωστοί κατά βάση κατασκευαστές, όπως MIdea, Gree, Haier.
    Και τέλος, αυτοί που δέν είναι κατασκευαστές, αλλά εμπορικές εταιρείες που με το όνομα τους, διακινούν τα προϊόντα των πάρα πάνω...Inventor, Toyotomi κλπ

• Stahab

Εφόσον είσαι τόσα χρόνια στον κλιματισμό, θα έπρεπε τουλάχιστον να αναφέρεις ότι υπάρχουν 2 κατασκευαστές κλιματιστικών Mitsubishi: η Mitsubishi Electric και η Mitsubishi Heavy Industries, που είναι 2 διαφορετικές εταιρίες, με εντελώς διαφορετικά προϊόντα, ποιότητα και τιμές, με τα Mitsubishi Heavy Industries να είναι σαφώς ανώτερα σε ποιότητα.
      Άρα σε ποιά Mitsubishi αναφερόσουν?

• Alexios_Athanasopoulos

για sendo τι παίζει ρε παιδια

• Xaris_Petras

Αγόρασα ένα Mitsubishi MSZ SF 25 VE τον Ιούνιο του 2014. Έκανα συντηρήσεις κατά μέσο όρο ανά δύο έτη. Τον χειμώνα του 2024 άρχισε να βγάζει χλιαρό αέρα αντί ζεστό. Κάλεσα την αντιπροσωπεία, το έλεγξαν και είπαν ότι έχει κάποια διαρροή στο φρεον αλλά επειδή δεν φαινόταν με γυμνό μάτι το μηχάνημα έπρεπε να μπει στο άζωτο για να βρουν την οπή! Συμπλήρωσαν φρεον για να βγάλω τον χειμώνα! Το καλοκαίρι του ίδιου έτους άρχισε να στάζει η εσωτερική μονάδα! Ξανά η αντιπροσωπεία στο σπίτι, ξανά έλεγχος και μου είπαν ότι έχει ένα ράγισμα η πλάτη του κλιματιστικού την οποία απέδωσαν σε χημικά καθαριστικά που έβαζαν οι συντηρητές όλα τα προηγούμενα χρόνια! Από τότε το μηχάνημα υπολειτουργεί με τα απαραίτητα..... κουβαδάκια για να μην πέφτουν οι σταγόνες στο πάτωμα! Το κόστος επισκευής που είναι ίσο με την αξία ενός καινούργιου κλιματιστικού δεν με άφησε να το φτιάξω μέχρι σήμερα! Όποιος ψυκτικός καταφέρει να μου πει αν η βλάβη που έχει αυτό το μηχάνημα της.... κατά τα άλλα....."αξιόπιστης" εταιρίας Mitsubishi είναι αυτή που μου είπε και η αντιπροσωπεία (διότι έχω αμφιβολίες) και καταφέρει να μου το επισκευάσει, θα τον ευγνωμονώ μέχρι το τέλος της ζωής μου!

• Xaris_Petras

Αγορασα ένα Mitsubishi MSZ SF 25 VE τον Ιούνιο του 2014. Έκανα συντηρήσεις κατά μέσο όρο ανά δύο έτη. Τον χειμώνα του 2024 άρχισε να βγάζει χλιαρό αέρα αντί ζεστό. Κάλεσα την αντιπροσωπεία, το έλεγξαν και είπαν ότι έχει κάποια διαρροή στο φρεον αλλά επειδή δεν φαινόταν με γυμνό μάτι, το μηχάνημα έπρεπε να μπει στο άζωτο για να βρουν την οπή! Συμπλήρωσαν φρεον για να βγάλω τον χειμώνα! Το καλοκαίρι του ίδιου έτους άρχισε να στάζει η εσωτερική μονάδα! Ξανά η αντιπροσωπεία στο σπίτι, ξανά έλεγχος και μου είπαν ότι έχει ένα ράγισμα η πλάτη του κλιματιστικού την οποία απέδωσαν σε χημικά καθαριστικά που έβαζαν οι συντηρητές όλα τα προηγούμενα χρόνια! Από τότε το μηχάνημα υπολειτουργεί με τα απαραίτητα..... κουβαδάκια στο πάτωμα για να μην πέφτουν οι σταγόνες. Όποιος ψυκτικός μπορέσει να βρει την βλάβη(διότι έχω αμφιβολίες για όσα μου είπε η αντιπροσωπεία) και να μου φτιάξει το μηχάνημα θα του είμαι ευγνώμων μέχρι το τέλος της ζωής μου!! Ένα μηχάνημα που κόστισε 650 ευρώ το 2014 δεν είναι δυνατόν να παθαίνει τέτοια βλάβη μέσα σε μόλις 10 χρόνια!!

• Θα ηθελα σας παρακαλω τη γνωμη σας και ως προς την αντοχη της εξωτερικης μοναδας στη σκουρια γιατι ειναι πολυ ασχημη η εικονα οταν ειναι τοποθετημενα στην προσοψη του κτηριου και στα μπαλκονια

• vas_tsirik

Ενδιαφέρομαι για κλιματιστικό από 18000 έως 22000btu για θέρμανση κατά κύριο λόγο σε σπίτι ημιυπόγειο
      Έχει κάποιος να μου προτείνει μια αξιόπιστη οικονομική ψαγμενη λύση?

• Tom_Samourkassidis

Να προτιμήσεις 2 μικρότερα με αντίστοιχη αθριστικη ισχύ. Λίγο υψηλότερο κόστος αλλά ανώτερη κατανομή - δισπορα αέρα και στην ψύξη και κυρίως στην θέρμανση και με χαμηλές ταχύτητες ροής του αέρα σε σχέση με ένα μεγάλο. Θέλει προσοχή στη εγκατάσταση για επιτυχείς καλή κυκλοφορία αέρα σε όλο το χώρο.

• geiasoy

Καλημέρα. Θέλω να επιλέξω ενα κλιματιστικο 12άρι με δυνατότητα να απενεργοποιείται οταν ανοίγεις την μπαλκονόπορτα. Πώς θα επιλέξω να έχει αυτη την δυνατότητα;

• geiasoy

Ερώτηση για γνώστες: είναι σημαντικό η εξωτερική μονάδα να είναι με σκέπαστρο;

• mike_allan

Όχι, απλά να το βάλεις σε σκιά αν μπορείς.θα έχει καλύτερη απόδοση.

• printville2

Για να απενεργοποιείται οταν ανοίγεις την μπαλκονόπορτα, υπάρχουν ειδικοί διακόπτες που έχουν σε μερικά ξενοδοχεία. Ρώτα ένα ψυκτικό, ή ένα ηλεκτρολόγο να σου βάλει ένα

• Michaela_Amoiridou

Σε χώρο ( σπίτι) άνω των 45τμ όπου ζεσταίνετε αρκετά.. ( χωρίς κλκματιστικο ανεβάζει 35 βαθμους) τι μηχάνημα θα προτείνατε; επίσης να μη ξηραίνει την ατμόσφαιρα βασικό!

• Οι3 Ιαπωνικής καταγωγής εταιρίες ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ
    MITSUBISHI - TOSHIBA - DAIKIN
    Ποιότητα κατασκευής απόδοση σε ακραίες συνθήκες και διάρκεια υλικών.
    Δεν χρειάζετε να πάρετε τα ακριβότερα μοντέλα τους για να έχετε τα παραπάνω.

Ακολουθούν κάποιες κινέζικες εταιρείες που έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια.
    GREE - MIDEA - TCL - HAIER - HISENSE
    Αυτές κατασκευάζουν και κλιματιστικά για πολλές άλλες ίσως γνωστότερες σε εσάς εταιρείες όπως οι INVENTOR, TOYOTOMI, CARRIER, YUROPRO κλπ κλπ.

Από εκεί και κάτω η ποιότητα ελέγχεται ....

• 50 χρόνια ψυκτικός από τα 13 μου, τογιοτομι Ιάπωνας. Έχω συναντήσει 4 με πρόβλημα στην ζωή μου. Κι αυτό από τάση ρεύματος προβληματική. Λειτουργούν πολλά χρόνια ακόμα και χωρις συντήρηση. Όλα τα άλλα είναι θεωριες

• Stahab

Πως γίνεται να είσαι ψυκτικός και να λες ότι τα Toyotomi είναι Ιάπωνας, ενώ εδώ και πολλά χρόνια είναι φασόν Κινέζος (Gree / Midea) ?

• doulix

Οποιοδήποτε κλιματιστικό κάτω από 700 ευρώ (λιανική) είναι φασόν Midea/Gree/TCL/AUX κλπ. Ας γράφει και Ferrari/Tesla/Porsche απάνω, φασόν κινεζιά θα είναι. Οποιοδήποτε κλιματιστικό πάνω από τα 800 ευρώ είναι πιο πιθανό να μην είναι και τόσο φασόν, να συναρμολογείται σε in house εγκαταστάσεις και να έχει ποιοτικό συμπιεστή και μελετημένη ροή αέρα στους εναλλάκτες. Το ίδιο και με τα Toyotomi, παλιά είχε δικό της εργοστάσιο, τώρα τα φτηνά της είναι φασονιές και όσο πάει κάνει φασόν όλη την γκάμα.

• Ναυαρχίδα για μένα το URURU SARARA. Τα 100 τμ τα θερμαινει -ψυχει ποιοτικά και τζάμπα. Και μιλάμε για Τρίπολη.

• 7thSky

Ρε φίλε κι εγώ Ururu Sarara έχω και το είχα πάρει €2000 το 2015 και ήταν 12άρι. Τώρα έχει κοντά στα €3000. Ναι, είναι το κορυφαίο και το μόνο Daikin πλέον που είναι made in Japan, αλλά ποιος θα δώσει πλέον τέτοια ποσά και θα το πάρει; Ενας στους 500 που έχει μεγάλη οικονομική άνεση και πολύ λέω

• Εδώ και 20 χρόνια δουλεύω τα Toshiba και με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο. Πλέον έχουν και 7ετή εγγύηση. H Mitsubishi και η Daikin είναι επίσης πολύ καλές, όπως και η Gree. Δώσε βάρος όμως και στη σωστή εγκατάσταση, γιατί το καλύτερο αν πάρεις με μια κακή εγκατάσταση θα πάει άκλαυτο.

• doulix

Τα Mitsubishi φτιάχνονται στην Τουρκία. Έβαλα στην δουλειά και μετάνιωσα που δεν έβαλα Aux ή.. Arielli! Το ίδιο πράγμα είναι με τα μισά λεφτά.

• Tom_Samourkassidis

Mitsubishi heavy industries (4 των 12.0000btu) εδώ και 15 χρόνια. Inverter. Συνεχή χρήση μέσα στον χρόνο. Χειμώνα καλοκαίρι. Με εσωτερική το χειμώνα από 20-22 (ένα χειμώνα μάλιστα, που πάγωσαν όλοι καυστηρεσ Αερίου τέλεια απόδοση και στους -8 που είχαμε τότε… αλλά με αποψύξεις λόγω πάγου στήν εξωτερική μονάδα) και το καλοκαίρι στους 25-27. Κανένα σέρβις. Μόνο καθαρισμός. άψογη αθόρυβη λειτουργία. Κινητήρες matsusita. Η σωστή εγκατάσταση προϋπόθεση. Μικρές το δυνατόν αποστάσεις από την μονάδα την εξωτερικη, «αέρας» για τα μηχανήματα και έξω και μέσα. Σωστό ύψος της εσωτερικής μονάδας ειδικά όταν το χρησιμοποιείς και για ψύξη και για θέρμανση, με σώστες αποστάσεις από ταβάνι και πλαϊνά. Σωστή τοποθέτηση των μονωτικών σωλήνων χωρίς μεγάλη πίεση από την ταινία γιατί χάνεις την μονωτική απόδοση.

• dimtsob

Mitsubishi Heavy Industries SRK 63ZE-S1 24.000 BTU (κατασκευασμένο στην Ταϋλάνδη) εγκατεστημένο το 2007 με συνεχή λειτουργία στην ψύξη από τότε και ελάχιστα στη θέρμανση. Άψογο σε όλα μέχρι φέτος τον Ιούνιο που έκαψε πλακέτα. Αντιπροσωπεία ανύπαρκτη, ανταλλακτικά ανύπαρκτα, οι τεχνικοί που προτάθηκαν από την ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. για service στη Θεσσαλονίκη, για τα μπάζα.
      Πάει για αντικατάσταση και – βέβαια – μακρυά από Mitsubishi. Η πρώτη σκέψη ήταν Daikin (απ' όπου πήρα και προσφορά), αλλά δεν μου εγγυώνται την χώρα κατασκευής για το Perfera 71R (24.000 BTU). Αυτήν – σύμφωνα με τα λόγια του μηχανικού πωλητή – θα την διαπίστωνα εκ των υστέρων, κατά την παράδοση (Τουρκία ή Τσεχία). Κατόπιν τούτου μακρυά και από Daikin.
      Απ' ότι κατάλαβα από τη μικρή έρευνα αγοράς που έκανα, το φασόν πάει σύννεφο και μάλλον μικρή σημασία έχει αυτό που τελικά θα αγοράσεις τι ετικέτα θα φοράει.

• Dog_Dog

@dimtsob Toshiba ο μπαμπάς όλων.

• Stahab

Οι καμένες πλακέτες έχουν περισσότερο να κάνουν με την ποιότητα του ηλεκτρικού δικτύου της περιοχής, παρά με την ποιότητα του μηχανήματος.
      Αυτό ισχύει για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, που με το πέρασμα του χρόνου αποκτούν όλο και πιο πολύπλοκα (και ευαίσθητα) ηλεκτρονικά.
      Το καλό της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν οποιαδήποτε καμένη πλακέτα μπορεί να επισκευαστεί από έναν ικανό ηλεκτρονικό, με κόστος πολύ μικρότερο μιας καινούργιας πλακέτας, που μπορεί και πάλι να καεί στην επόμενη βύθιση της τάσης του δικτύου ή σε μια ισχυρή ηλεκτρική καταιγίδα.

• abacost5

Χρειάζεται επιτηρητής τάσης, για να μην κάψει πλακέτα. Όχι στη βύθιση αλλά στην επαναφορά του ρεύματος.

• Είμαι κάτοχος Mitsubishi Electric Ταυλάνδης εδώ και 24 χρόνια (MSC/MUH-12RV). Προσφάτως μου έβγαλε πρόβλημα με τον πυκνωτή εκκίνησης για πρώτη φορά. Είμαι σε σκέψη είτε για επισκευή μέχρι νεοτέρας ή αντικατάσταση με Mitsubishi Heavy ή Εlectric Tαυλάνδης ή κάποιο TCL για λόγους οικονομίας στο ρεύμα, γιατί το παλιό την έχει την κατανάλωση του. Απ΄οσο γνωρίζω και έχω ψάξει η σειρά Heavy είναι όλα Ταυλάνδης ενώ τα Electric Τουρκίας. Αν και τώρα τελευταία βλέπω οτι αρκετά από τη σειρά ΜSZ/MUZ είναι Ταυλάνδης πλην κάποιων Τουρκίας. Δε ξέρω αν μπορούμε να συγκρίνουμε κλιματιστικό κάθε μάρκας 15ετίας ή 25ετίας με ένα του σήμερα στο θέμα ποιότητας και αξιοπιστίας και περισσότερο γουρούνι στο σακί αγοράζουμε, δυστυχώς!

• drberto

Εγω εχω ενα Sharp 9000 btu του 1987 το οποιο χρησιμοποιειται ακομη,μονο ψυξη,η οποια σκκοτωνει.Ηταν σε χρηση καθε καλοκαιρι απο το 1987 εως το 2010,και απο τοτε μεταφερθηκε σε εξοχικο σε νησι που παλι ειναι σε χρηση αλλα 20 ημερες/χρονο.Αν και δεν γινονται τα τακτικα σερβις ανα ετος,λειτουργει αψογα.Κανει βεβαια λιγο παραπανω θορυβο ειδικα στη μεγαλη σκαλα λογω παλαιας τεχνολογιας,αλλα δεν εχει βγαλει ουτε μια βλαβη ολα αυτα τα 36 χρονια!

• alexandrosaly

Και εγώ έχω την ίδια εμπειρία ακριβώς με το sharp, 30 χρόνια σαν σκυλί με ελάχιστα σέρβις.

• ΚΑΒΒΑΔΑΣ

SHARP INVERTER 9αρι JAPAN και 12αρι TAYLAND σε σπιτι που μπαζει απο παντου στο περιστερι αττικης, απο το 1997 δουλευουν ασταματητα χειμωνα καλοκαιρι. Μια φορα εχει γινει καθαρισμος απο επαγγελματια. Τωρα τα γκρι και μη και ξι που λεει ο καθενας με αφηνουν αδιαφορο. Και αν καταναλωνουν λιγο παραπανω χαλαλι τους.

• doulix

Ξεχάστε τα παλιά κλιματιστικά, είναι σαν τα αυτοκίνητα, τα παλιά αυτοκίνητα έβγαζαν δεκαετίες απροβλημάτιστα. Μιλώντας για 12άρια που πρακτικά για την Ελλάδα είναι μονόδρομος (ακούω για κάτι 24άρια σε γκαρσονιέρες 40-45τμ και τρελαίνομαι, είναι σαν να βάζεις κινητήρα 5000cc V8 σε Fiat 500αράκι) η ουσία είναι πλέον πως οτιδήποτε κάτω από 500-550 ευρώ (με σημερινές τιμές) είναι φασόν Midea, TCL, Gree, Hisense κλπ με μέτριες αποδόσεις, με φασόν συμπιεστές του κιλού και μικρούς σε μέγεθος που δουλεύουν πιο πιεσμένοι για να αποδώσουν (γι' αυτό και ο παραπάνω θόρυβος). Επίσης, με κακή εγκατάσταση (αποστάσεις και θέση σωληνώσεων, αποστάσεις τοποθέτησης για επαρκή εξαερισμό, σκόνη/υγρασία που μπορεί να μαζεύει όταν είναι εγκατεστημένο σε γωνίες κλπ) όλα πάνε περίπατο, ακόμα και ένα ακριβό κλιματιστικό θα υπολειτουργεί. Μην κάνετε οικονομία στον ψυκτικό που θα κάνει την εγκατάσταση, επιλέξτε εξειδικευμένους. Οι λύσεις είναι δύο λοιπόν. Ή παίρνεις ένα φτηνό και συμβιβάζεσαι είτε παίρνεις ένα "επώνυμο" στα 600+ και κάνεις την δουλειά σου. Όταν λέω επώνυμο εννοώ να πάρεις ένα Midea ή TCL καλή σειρά, "ακριβή" σειρά. Να πάρεις ένα Gree ακριβή σειρά που έχουν κάτι τρελά νούμερα, πολύ καλά για τα 600 ευρώ (αν είναι αληθινά, δε τα έχω δοκιμάσει για να πω γνώμη). Μακριά από Hisense (και Hitachi, είναι φασόν Hisense), μακριά από Inventor, είναι Ελληνική εταιρεία μεν αλλά για άλλη μια φορά χωρίς ποιοτικό προϊόν (made in China εννοείται). Τέλος, ακόμα και τα φτηνά Daikin, Panasonic, Fujitsu, Sharp, LG, Toyotomi κλπ "επώνυμα" είναι πλέον φασόν φτηνές σειρές άλλων κατασκευαστών, θα πρέπει να δώσεις 900 ευρώ και πάνω για να πάρεις ποιοτικό αυτών των εταιρειών. Τα Mitsubishi Electric απλά κάνουν την δουλειά τους με τριξίματα κλπ, φτιάχνονται στην Τουρκία οπότε δε θέλω να τα βλέπω. Τα Mitsubishi Heavy Industries είναι αισθητά πιο ποιοτικά και πιο ακριβά κι όσα έχω δει με τα μάτια μου φτιάχνονται στην Κίνα, παλαιότερα έβλεπα να είναι Ταϊλάνδης. Κι αν θέλετε την γνώμη μου, ποτέ μη βάζετε ένα μεγάλο κλιματιστικό, πχ 24άρι, προτιμήστε δύο μικρότερα, πχ 12άρια. Τα 18-24 έχουν μικρές διαφορές όπως και τα 9-12. Στις περισσότερες περιπτώσεις η εξωτερική μονάδα είναι ολόιδια (άντε να αλλάζει λίγο ο συμπιεστής), αλλάζει μόνο το μέγεθος της μέσα μονάδας για να "βγαίνουν" τα νούμερα.

• georgepsarakhs013

Έχω Inventor 24αρη 20 χρόνια μηδέν πρόβλημα!!

• doulix

Πριν 20 χρόνια δεν υπήρχε η Inventor!!! χαχαχα

• Zoe B

Άποψη για τα Aux? Έχουν πολύ ελκυστική τιμή αλλά το θέμα είναι να ζεσταθούμε κιόλας γιατί μπαίνουμε σε διαμέρισμα χωρίς θέρμανση.

• doulix

Έχω ένα AUX 12άρι αλλά δε το έχω δουλέψει αρκετά γιατί είναι σε δεύτερο μου σπίτι που δε μένω σταθερά, πάω σπάνια για λίγη ώρα. Θέλει προσοχή στην ηλεκτρική του εγκατάσταση, αν θυμάμαι καλά χρειάζεται άλλο ένα καλώδιο επικοινωνίας μεταξύ των μονάδων. Προς το παρόν τα θετικά του είναι ότι είναι σχετικά αθόρυβο και κάνει την δουλειά για τα λεφτά του. Αν είναι για σπίτι σου που θα μείνει για χρόνια βρες ένα 12άρι Midea ή TCL στα 500 ευρώ, είναι επένδυση. Αν το ενοικιάζεις βάλε το AUX, είναι φτηνιάρικο αλλά κάνει την δουλειά του.

• efoula23

@doulix Η επιλογη btu εχει να κανει με τις απωλειες που εχει καθε σπιτι, οποτε στα σαπακια των 40τμ που ειναι σουρωτηρια, ισως να ειναι και λιγα τα 24000btu.

• doulix

Έχω μονοκατοικία σουρωτήρι 100τμ ανοικτό από παντού να το χτυπάει ο αέρας με αυλές, ξύλινα κουφώματα και υγρασία και με ένα 12άρι στους 23-24 βαθμούς το κρατάω (πολύ) ζεστό τον χειμώνα. Αντίστοιχα και το καλοκαίρι, το κρατάω δροσερό πολύ εύκολα. Επίσης, έχω διαμέρισμα στα 150 μέτρα μακριά από την μονοκατοικία, 70τμ κλειστό από παντού με μικρή πρόσοψη και πίσω ένα παράθυρο, με κουφώματα αλουμινίου που κλείνουν ερμητικά, διπλά κρύσταλλα κλπ και με ένα 12άρι μόνιμα ανοικτό στους 27 το κρατάω οριακά ζεστό. Όλα είναι σχετικά για διάφορους λόγους, πχ ένα τετράγωνο σπίτι καλύπτεται πολύ ευκολότερα από ένα μακρόστενο. Επίσης, δεν έχω δει ποτέ 18αρι και πάνω και να μην είναι υπερβολικό τόσο σε σπίτι όσο και σε επιχειρήσεις. Επιμένω λοιπόν, καλύτερα δύο 12άρια και παίζεις μπάλα σαν τον Messi. Προσωπικά, στην μονοκατοικία που θα κάνω τώρα ανακαίνιση θα βάλω κεντρικό κλιματισμό 15.000 BTU (καναλάτο με ανακύκλωση/φρέσκο αέρα, φίλτρα κλπ)

• Panasonic νούμερο 1

• doulix

Ήταν. Τώρα είναι φασόν κινεζιές και αυτά.

• Dog_Dog

Toshiba ο μπαμπάς όλων

• despoina_deli

Toshiba inverter χειμώνα καλοκαίρι από το 1999 χωρίς καμία βλάβη παρά μόνο τακτικό σέρβις.
      Εδώ και 7 χρόνια το 9αρι λειτουργεί για 32τμ. Σκέφτομαι να το αλλάξω με Mitsubishi heavy industries μετά από συμβουλή του συντηρητή μου.

• Dog_Dog

Πηγαινε σε Toshiba Shorai Edge ή Daisekai.

• Γιάννης Ρουσακάκης

εχω γω panasonic 5ετιας...σα τα παλια δεν εχει,αυτο οοοολλοοοο προβληματα ειναι ρε φιλε ηδη βλεπω για καινουργιο μου χει βγαλει το αχτι...ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!!

• Η daikin είναι αγορασμενη από την gree από το 18.made in japan είναι η ururu sarara με 2200 ευρώ το 9αρι! Γενικά όλα τα ασημα αλλά ακόμη και επώνυμα οι φθηνές σειρές τους είναι φασον από midea-gree.

• liakjim78

Σύμπραξη έχει κάνει με τη gree και έχει χρησιμοποιήσει κάποιους συμπιεστές.

• ρε παιδια συγνωμη τωρα, μιλατε για inventor ,gree midea που τα μαθατε προπερσυ λογω μαρκετινκ? και μου λετε οτι ειναι καλυτερα απο τα καρασκυλια τα toyotomi και τα fujitsu (ενας μαλιστα ειπε μακρια απο toyotomi) ? θα ξεχασουμε και αυτα που ξεραμε εδω περα...

• Stahab

Καλά θα κάνεις να ξεχάσεις ότι ήξερες, γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα άρδην.
      Τα Toyotomi είναι εδώ και χρόνια φασόν κινέζικα Midea / Gree, καμία σχέση με τα παλιά τα Γιαπωνέζικα.

• sekerisvangelis

Toyotomi Akira 12 made in China το έχω από το 2014 καλοκαίρι - χειμώνα ( μέχρι -10⁰ C ) δουλεύει σαν ρολόι citizen !Υπάρχουν και χώρες που παράγουν χειρότερα κλιματιστικά μεγάλων εταιρειών , γι'αυτό πρέπει να προσέξετε που παράγεται το προϊόν !

• Τι σημαίνει το Α+++/Α++ σε ένα κλιματιστικό?

• mikoula_mikoula

Βασικά...τι κοιτάμε πρώτα σε ένα κλιματιστικό,στην έρευνα αγοράς? (Με περισσότερη χρήση για ψύξη)

• μίλησα ως ενεργός τεχνικός ψύξης κ τα εφαρμόζω σε όλες τις εργασίες μου..

• Στην Ελλάδα οι μικροδιαφορές μεσαίας τιμής μάρκες με μεγάλης τιμής καταντά αμελητέα για τους εξής λόγους:
    1) Τα μοντέλα σε 5 χρόνια το πολύ θα αλλάξουν οολα με καλύτερα ενεργειακά στοιχεία.Αρα η διάρκεια είναι άχρηστη και θα συμφέρει να τα αλλάξουμε με καινούργια τεχνολογία.
    2) Η συντήρηση στην Ελλάδα δεν έχω δει ούτε ένα πελάτη να την κάνει σωστά χρονικά.
    Αυτόματα αλλοιώνει την οικονομία και την διάρκεια ζωής των μηχανημάτων.
    3) Ο τεχνικός που κάνει την εγκατάσταση συνήθως δεν ξέρει να κάνει μελέτη αεροδυναμικής του χώρου, σωστή τοποθέτηση μηχανημάτων εξωτερικά όσον αφορά Βορρά Νότια κτλ ή αν εκτίθεται η μονάδα σε καιρικές συνθήκες άρα αλλάζουν και τα δεδομένα συντήρησης, αν η περιοχή είναι σε χωράφια με φυσική σκόνη από χώμα ή στην πόλη τι όροφο βρίσκεται και πόσο καυσαέριο επιφορτίζει τα ψυκτικά στοιχεία της εξωτερικής μονάδας, αν το χτυπά ο ήλιος η η βροχή.
    Όλα αυτά είναι δεδομένα που πρέπει να τα λαμβάνουν υπ όψιν.
    4) Μάστορες από αλυσίδες π.χ. Κωτσόβολος,Public κτλ έχει παρατηρηθεί ότι δεν βάζουν αντλίες κενού , και τα μηχανήματα έχουν αέρα και υγρασία με φρεον άρα η απόδοσή τους χάνει από 10% έως 35%.

Εν κατακλείδι είναι αδιάφορο αν βάλεις πρώτες μάρκες .
    όλες οι γνωστές εταιρείες έχουν ίδιες σχεδόν ναυαρχίδες με ίδια ικανότητα λειτουργείας.
    Όποιος πει το αντίθετο, σίγουρα θα καλύπτει την εταιρεία που προωθεί.
    Σημασία έχει λοιπόν η σωστή εγκατάσταση η οποία σπάνια γίνεται, τα υπόλοιπα είναι φρου φρου και αρώματα.

• εχω πάρει mitsubishi - fujitsu - invertor - lg . τα καλύτερα απο θόρυβο και απο αξιοπιστία στην διάρκεια του χρόνου εινα μόνο mitsubishi. ένα θα σας πω οταν βγήκε το πρωτο inverter περι 1996 με 98 κάπου εκει χρονολογία ηταν mitsubishi. δεν υπήρχε αλλο inverter απο αλλη μάρκα. το κλιματιστικό αυτο που αγόρασα τοτε δουλεύει ακόμα και η εξωτερική μονάδα μετά από τόσα χρόνια είναι και σήμερα πιο αθόρυβη και απο διάφορα νέα κλιματιστικά οσο και εαν σας φαίνεται παράξενο και με την αποδοσή του να ειναι μια χαρά! το οποιο το ειχα σπιτι Αθήνα και μετά το πήγα χωριο. απο εκει και πέρα εαν κοιτάξετε για βάθος χρόνου μεγαλος παραγοντας προσωπικά για εμένα και αξιοπιστία σύν τεχνολογία η επιλογή ειναι Mitsubishi!

• doulix

Οι πρώτοι inverter συμπιεστές ήταν της Toshiba σε συνεξέλιξη με την LG που τότε είχε μέσα διάφορες άλλες Ιαπωνικές εταιρείες ως μετόχους. Προτιμώ ένα του κιλού παρά Mitsubishi μόνο στο όνομα και Made in Turkey.

• TMLGRC

Καλοί όλοι αυτοί..οι Ιάπωνες.. Κανένας σχεδόν δεν αναφέρει για τα Carrier....Πρόκειται για κορυφαία εταιρεία και όχι μόνο... για όσους γνωρίζουν..

• doulix

Πολύ καλά τα Carrier.. μέχρι πριν 20 χρόνια ήταν πολύ καλά! Όσο για το κορυφαία εταιρεία για όσους γνωρίζουν... Guangdong Giwee Group of China :D :D :D Ούτε η μάνα τους δε την γνωρίζει! χαχαχαχαχα

• George_Kourtis

Κινεζικα το midea για ψύξη και το TCL. (Για τηλεοράσεις κυρίως).πολύ αξιόπιστα

• vassmarnell

Η Guangdong Giwee Group of China είναι θυγατρική της Carrier Η εταιρεία Giwee διαθέτει μια υψηλής ποιότητας τεχνική ομάδα με περισσότερα από 300 άτομα. Απασχολεί μια ομάδα από ανώτερους Ιάπωνες τεχνικούς εμπειρογνώμονες ως ανώτερους συμβούλους. το κέντρο δοκιμών προϊόντων στα κεντρικά γραφεία διαθέτει ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο, αίθουσα μακροχρόνιας λειτουργίας αξιοπιστίας προϊόντων κ.λπ. κορυφαίο επίπεδο στον κλάδο· συνεργάζεται με το Central South University, Xi'an Jiaotong University, Hong Kong University of Science and Technology, South China University of Technology και άλλα επιστημονικά ερευνητικά ιδρύματα και βασικά πανεπιστήμια για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και νέων τεχνολογιών, και έχει υποβάλει αίτηση για περισσότερες από 1.000 πατέντες , συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 300 ευρεσιτεχνιών εφευρέσεων. Για να λέμε αλήθειες κι όχι ότι θέλουμε. Πείτε μας κιόλας ότι η Carrier είναι όπως η midea , tcl, tesla. Έλεος! Μια από τις αξιόπιστες εταιρείες είναι και η Carrier.

• Stahab

Έλα όμως που τα οικιακά κλιματιστικά carrier είναι κατασκευής Gree / Midea...

• doulix

Η Guangdong Giwee Group of China, η 100% κινέζικη εταιρεία που ΑΓΟΡΑΣΕ την αμερικανοευρωπαϊκή εταιρεία οικιακών και ελαφρών επαγγελματικών κλιματιστικών Carrier είναι θυγατρική της Carrier;;;;; Τι άλλο θα ακούσω!!! Ωραία η διαφήμιση που κάνεις vassmarnell αλλά τα Carrier είναι εδώ και πολλά πολλά χρόνια φασόν κινέζικα κλιματιστικά, αρχικά και μέχρι το 2020 ήταν Midea, τελευταία ότι πιο φτηνό βρει η Giwee για να φτιάξει ένα κλιματιστικό και να το πουλάει ΚΑΙ ΚΑΛΑ ως Carrier αφού έχει αγοράσει το όνομα για αυτόν τον λόγο. Ρε σεις, ξυπνήστε, όλα τα καταναλωτικά προϊόντα οικιακής χρήσεις είναι φασόν από 4-5 κινέζικα εργοστάσια ή 2-3 τούρκικα. Ελάχιστα είναι ιαπωνικά, αμερικάνικα κλπ τα οποία δεν έρχονται σε φτωχές χώρες όπως η Ελλάδα γιατί είναι πανάκριβα και δε θα πουλάνε.

• Ενδιαφέρομαι για ένα xaier από ταφτηνα για το εξοχικό ένα μήνα θα δουλεύει τι μπορείτε να με συμβουλευσετε;

• Stahab

Μια χαρά είναι τα Haier, και εισάγονται από πολύ καλή σε υποστήριξη Ελληνική αντιπροσωπεία.
      Έχω τοποθετημένα 3 12άρια Haier Tundra Green σε ενοικιαζόμενα δωμάτια εδώ και 6 χρόνια και είναι εξαιρετικά, δυνατά και αθόρυβα. Απλά να κοιτάξεις να πάρεις μοντέλο με γιαπωνέζικο συμπιεστή Mitsubishi / Hitachi / Panasonic (αναγράφονται στον κατάλογο της Haier).

• Ολα ίδια είναι. Διαφορές ελάχιστες μόνο στην τιμη έχουν μεγάλες γιατί πληρώνεις το όνομα. Δες να έχουν καλή εγγύηση 5+ έτη και εισαγωγέα που την τίμα. Πχ FG Europe μακριά. Tesla έχω εξυπηρετηθεί και είναι τίμιο έπαθα πλακα

• FuJitsu,Mitsubishi and Dunkin the 3 first brands
    After these 3....Toyotomi and Τοshiba
    Reliable 3 chinese Brends TCL, Midea and CHIQ (the last best chinese brand for 8 consecutive years)

• abacost5

Fujitsu 24άρη, αποδίδει αλλά μου έχει πάρει τα αυτιά από το θόρυβο (και στην αθόρυβη λειτουργία που δουλεύει σαν 9άρι).

• Dog_Dog

NaBrO , Toshiba has better quality than Fujitsu. Fujitsu are made in China for more than a decade now. Daikin is inferior to Toshiba as well (except for their made in japan ururu sarara). Top 3 is Toshiba , ME and MHI.

• e
    έχω gree τρομερή οικονόμια πολύ καλή τιμή και φοβερή απόδοση

• Για την εύρυθμη λειτουργία του μηχανήματος το Α και το Ω είναι :

Η Σωστή εγκατάσταση με ότι συνεπάγεται , ασφαλιστική δικλείδα στη παροχή ρεύματος , τακτικός καθαρισμός του εσωτερικού και εξωτερικού μηχανήματος . Από φίρμες Daikin και ο,τι άλλο φέρει Ιαπωνικές προδιαγραφές και εγγύηση κατασκευής .

• stamatakoufarmakeio

τα eurolamp που φτιάχνονται στην Ελλάδα? τι γνώμη έχετε?

• Για τα GREE τι άποψη έχετε; Έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλά..

• doulix

Είχα ένα 9άρι παλιά, όταν πρωτοήρθαν στην Ελλάδα, ήταν "δυνατό". Δεν έχω δει να λειτουργεί κάποιο από τα σύγχρονα μοντέλα αλλά έχουν πολύ καλά νούμερα στα χαρακτηριστικά τους και αν είναι αληθινά θα πρέπει να είναι αρκετά καλά σε σημείο να σου πω να το τολμήσεις ένα 12άριι (κι ας κάνουν 600+ ευρώ) και να μας πεις άποψη μετά.

• Πιο γενική, κλισέ και αόριστη ερώτηση δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσε να υπάρξει.

• talzano

Ελα μάστορα, ότι μπορεί ο καθένας …!!!

• Δείτε και τα Hisense. Πηρα 18ρι και ειναι σουπερ απο αποδοση, αθορυβο, οικονομια και με δεκα χρονια εγγυηση.

• doulix

Έχω 12άρι, απογοητευτικό από κάθε άποψη πέραν του θόρυβου. Στον 1μιση χρόνο μου χάλασε και το μοτέρ του εσωτερικού ανεμιστήρα, έκανε θόρυβο, δε το καλύπτει η εγγύηση, μόνο τον συμπιεστή καλύπτει. Το αντικατέστησα στα 3μιση χρόνια με ένα Arielli (φασόν Midea), αρκετά καλύτερο! Ποτέ ξανά Hisense (και Hitachi), ούτε τσάμπα δε το θέλω!

• AntonisDimitriou

Δυστυχως καποιοι τα φερνουν παραεισαγωγης και δεν τα καλυπτει η επισημη εγγυηση. Δεν μπορω να ονομασω γιατι ειναι και μεγαλες εταιρειες ηλεκτρικων που το κανουν αυτο. Ο μονος τροπος να το τσεκαρεις ειναι να δεις αν ο κωδικος που πηρες ειναι ιδιος με αυτον της αντιπροσωπειας και μονο. Αν ειναι διαφορετικος ειναι παραεισαγωγης και δεν εχει την ιδια εγγυηση. Ακομα και στα ετη διαφερει.

• doulix

Κανονικότατης εισαγωγής είναι, με καλύπτει κανονικά η αντιπροσωπεία αλλά μόνο για τον συμπιεστή 10 χρόνια (δε μπορείς να φέρεις παραεισαγωγής Hitachi ακόμα κι αν περάσει το κοντέινερ, ειδικά όταν μπορείς να του κολλήσεις ένα αυτοκόλλητο Mitcachi και να το φέρεις νόμιμα και πιο φτηνά, έλεος δηλαδή με αυτά που ακούω). Δεν καλύπτεται ούτε καν το τηλεκοντρόλ ούτε το μοτέρ του ανεμιστήρα. Μόνο κλιιματιστικά πάνω από 1000 ευρώ (12αρια) έχουν ενισχυμένες εγγυήσεις οπότε ξεχνάμε τα αστεία Hisense και Hitachi των 300-400 ευρώ.

• AntonisDimitriou

Το τι πρεπει να κανεις για να δεις αν ειναι παραεισαγωγης στο ειπα. Δεν ειπα οτι ειναι μαιμου. Κοιτα τον κωδικο του καταστηματος που το βρηκες αν ειναι ιδιο με της αντιπροσωπειας. Θα δεις λοιπον οτι δεν εχουν ολα τα καταστηματα τον ιδιο κωδικο με της αντιπροσωπειας και εκεινα που εχουν διαφορετικο δεν εχουν την εγγυηση 10+10. Εμενα χαλασε Toyοtomi του 1μιση χιλιαρικου στα δεκα χρονια και δεν υπηρχε ανταλλακτικο και αναγκάστηκα να το πεταξω... Και ετσι εβαλα το Hisense που μετα απο 1μιση χρονο λειτουργιας σε συγκριση με το Toyotomi λειτουργει καλυτερα, εντελως αθορυβα και στο ποιο χαμηλο επιπεδο εντασης. ΜΙλαω για 18ρια αυτη την στιγμη. Οποτε και αυτο που λες για την τιμη μην παιρνεις ορκο οτι θα σου πανε ολα τελεια. Επισης το Hisense με 300-400 που το βρηκες αληθεια?

• doulix

Να σου υπενθυμίσω ότι δε μιλάμε για Toyotomi αλλά για Hisense;; Να σου πω ξανά να σταματήσεις να λες αρλούμπες για περί παραεισαγωγής Hisense/Hitachi;; Αν εσύ βρεις παραεισαγωγής πάρε το, με 'γεια σου και χαρά σου. Να σου στείλω τις αποδείξεις για Hisense 12άρι στα 300 ευρώ, Hitachi 10άρι (και καλά 12άρι) στα 400;; (και τα δύο έχουν αντικατασταθεί από 12άρια Aux, το ένα φασόν Midea το άλλο φασόν TCL, πολύ καλύτερα από τα άθλια Hisense). Τέλος, εγγύηση 10+10 ούτε τα πανάκριβα επαγγελματικά Daikin, LG, Mitsubishi, Toshiba. Που τα σκέφτεστε όλα αυτά ήθελα πολύ να ήξερα.. ..

• AntonisDimitriou

Αγορι μου καταρχας μπραβο που συνεχιζες να γραφεις. Δεν το ειδα ποτε το σχολιο σου, τυχαια το ειδα τωρα. Ουτε συμφερον εχω ουτε πωλησεις κανω ουτε ποσοστα παιρνω. Εγραψα ακριβως την εμπειρια μου. Αν εσυ δεν συμφωνεις μεγια σου με χαρα σου. Αρλουμπες ομως δεν λεω. Οτι θελεις καταλαβαινεις. Ειπα εγω οτι πηρα παραεισαγωγης? Φυσικα και δεν πηρα αλλα εμαθα οτι ηταν και το πουλαγαν σε γνωστη αλυσιδα. Δεν μπορω να ονοματισω φανταζομαι καταλαβαινεις τον λογο. Το Toyotomi που ανεφερα ηταν γιατι το ειχα πριν βαλω το Hisense. Εκτος αν για σενα και τα Τoyotomi ειναι για πεταμα. Ελεος με την κριτικη και την κοντρα χωρις λογο. Γιατι δεν μπαινεις στην σελιδα της ιδιας της εταιρειας να δεις τι λεει για την εγγυηση 10+10 απο το να λες για μενα οτι λεω οτι θελω? Μπες και διαβασε και αν λεει κατι αλλο παω λαθος και ζηταω συγνωμη. Εκλεισα ενα χρονο με το 18ρι και μεχρι στιγμης δουλευει οπως την πρωτη μερα. Αυτη ειναι η εμπειρια μου. Εσυ για τους δικους σου λογους κανεις επιθεση λες και σε προσεβαλα.

• Φίλε να ρωτήσεις κάποιον μηχανικό η ακόμα καλύτερα έναν ενεργειακό επιθεωρητή

• Τα πιο ακριβά και καλά είναι τα Daikin και Toyotomia μετά καλά είναι τα inventor και τα Midea και τα Fujitsu (Έχω ένα midea 18000 btu από το 2010) και μετά ος φθηνές λύσεις Tcl και Sendo

• η επιλογή πρέπει να γίνεται με το σέρβις & εγγύηση αφορά αστοχία υλικού. Το βάρος παραπέμπτη πόσο στιβαρό ιδικά την εσωτερική μονάδα, πλαστικά που θα σπάσουν εν καιρώ.
    Επόμενο ψάξτε στο internet τη είναι seer, & scop. τη είναι eer & cop
    Τη έβαλε ο κάθε ένας & πότε ξεχάστε το, είναι σαν να ζητάμε μασημένη τροφή. Οι εμπειρία μου έρχεται χρόνια χρήσης και συνεχίζεται σε ενοικιαζόμενα 20 χρόνια, το φθηνό ακριβό

• Εχω παρει invertor και το μετανιωσα πικρα διοτι ο θορυβος στην εξωτερικη κανει σαν να πεφτει ελικοφορο αεροσκαφος. το μετανιωσα που δεν πηρα MITSUBISHI!!

• Stahab

Δεν υπάρχει σύγκριση των Mitsubishi με τα Inventor, είναι σαν να λες πήρα Lada και το μετάνοιωσα που δεν πήρα BMW !

• alexis13

εννοειται κ θα επαιρνα mitsubishi 3 μηχανηματα εχω και ειναι ολα οκ! δεν χωρούσε η εξωτερική μοnαδα στον τοίχο και για αυτο πηρα invertor

• wooolfos

Και μένα έκανε σαν ελικόπτερο η εξωτερική μονάδα και τελικά ήταν επιλεγμένο το turbo από το εργοστάσιο.

• futzitsou mitsubishi daikin k Toshiba όλα γιαπωνέζικα μακράν τα καλύτερα ακολουθεί η midea πολύ τίμια κινεζική..τα toyotomi πολύ πιο κάτω...

• Μακρυά από sendo Οτι και να επιλέξεις είναι μακράν καλύτερο Καλύτερα αλβανικό Απαράδεκτο σέρβις Επικοινωνία σε επίπεδο δημοσίου 1960 Ανύπαρκτη λύση σε ένα προϊόν που από την πρώτη ημέρα που ήταν στην αγορά δε κάλυπτε την βασική συνθήκη Ψωρίς καν το αυτονόητο Τον ποιοτικό έλεγχο Παρέλαβα εξωτερική μονάδα χωρίς δυνατότητα τροφοδοσίας Μου ζήτησαν να απεγκαταστησω τη μονάδα με δικά μου έξοδα και να την επιστρέψω Ελλάδα 2.0!

• Aux πολύ καλά για τα λεφτά τους δεν το περίμενα...και arrieli

• Γνωρίζετε αν είναι καλύτερα τα mitsubishi heavy indurstries ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ ή ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ??

• Ποια η γνώμη σας για QUALITAIR ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ 12.000BTU INVERTER??

• Παλιό Mitsubishi 24.000btu πάντα σε λειτουργία eco mode για ψύξη στους 23 με 24 βαθμούς, παρουσίασε βλάβη σε καυσονα μετά από χρήση που έκανε ο άνθρωπος που έβαφε τον χώρο και το είχε ρυθμίσει στους 18 βαθμούς, περίμενα πως ο αντιπρόσωπος θα άλλαζε πλακέτα κόστος ~200 η συμπιεστή αλλά τελικά δεν υπάρχουν ανταλλακτικά!Με άλλα λόγια ο αντιπρόσωπος μετά από κάποια χρόνια δε θα κάνει επισκευή αλλά θα προτείνει την αγορά νέου.

• v_ilias1946

Θελω ν αγορασω 1 TOYTOMI ORA OTN/OTG-09QINV και 1 των 12000 BTU, ιδιο, τι γνωμη εχετε οι ειδικοι και οσοι γνωριζουν;;;;;; μπορειτε να με βοηθησετε ;;;; Ευχαριστω εκ των προτερων

• George_Kourtis

αν θέλεις οικονομικό πάρε midea..αν θέλεις ποιότητα πάρε mitsubishi daikin futzitsou or toshiba για ποιοτικο κλιματισμο

• Mitsubishi heavy industries κ για πιο φθηνά αλλά τίμια εταιρις που κατασκευαζουν λ δεν είναι φασον δηλαδή midea gree haier

• Ελληνικα κλιματιστικα εχουμε

• alexis13

ελληνικη εταιρεια ειναι η invertor

• Ihsan_Bampir

morris

• Yannis_Klimatsidas

είχα βάλει τρία airconditions morris το 2012 σε γραφεία. σε 4 χρόνια ένα ένα ξηλώθηκαν. η πλακέτα ήταν το πρόβλημα. όταν ρωτήθηκε ο αντιπρόσωπος για τα 10 χρόνια εγγύηση που έγραφε επάνω μου απάντησε ήταν για τον κομπρεσορα. με συμβούλεψε να αγοράσω άλλο. σημειωτέον ότι εχω gree από το 1995 και δουλεύει ακόμα. έχω skytec από το 2000 και δουλεύει καλύτερο από touotomi

• Τεσλα ,πολύ καλή τιμή , Το καλύτερο ερκοντίσιον που έχω πάρει μέχρι τώρα ,το’χω στο γραφείο περίπου 38 με 40 τετραγωνικά στη χαμηλότερη σκάλα ! και στο 26 και το κάνει πάγος απίστευτο

• Μερικές προτάσεις κλιματιστικών για κρεβατοκάμαρα γύρω στα 18-20 τμ που το καλοκαίρι στις καλές ζεστές πιάνει μέχρι και 33 βαθμούς κελσίου;

• Re paidia Pia invertor einai kala klimatistika sti ellada to kanane propaganda epidi sxetika einai ola ftina ta kinezika .Mitsubischi balte den uparxi kaliteri marka klimatistikon

• Δείτε λίγο και τα Hisense Wings και Εnergy. Eίναι κατασκευάστρια η Ηisense με σοβαρή γκάμα και στον επαγγελματικό κλιματισμό.

• Παιδιά για χρήση σε airbnb τι προτείνετε? Έψαξα και βρήκα κάτι morris που έχει εξοικονόμηση ενέργειας με υψηλούς δείκτες seer και scop. Εγκρίνετε?

• Stahab

Ψάξε σε κάτι πιο επώνυμο value for money, όπως Haier, Midea, Gree, που τουλάχιστον οι δείκτες seer και scop είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μιας που οι λογαριασμοί του ρεύματος θα επιβαρύνουν εσένα, είναι πιο σημαντικό να κάνεις σωστή επιλογή ΜΕΓΕΘΟΥΣ κλιματιστικού, γιατί το πολύ μικρό, όπως και το πολύ μεγάλο κλιματιστικό σπαταλά ενέργεια.
      Επίσης ένα τηλεκοντρόλ universal με κλείδωμα ορίων ψύξης - θέρμανσης, θα σε γλυτώσει από εκείνους τους πελάτες που έχουν την κακή συνήθεια να ρυθμίζουν την ψύξη / θέρμανση στο τέρμα και να έχουν ανοιχτά τα παράθυρα:
      Superior Electronics AirCo Plus 4000 Universal Τηλεχειριστήριο για Κλιματιστικό

• alexis13

mitsubishi heavy την σειρα Premium SRK-ZS-W δεν σε πηγα στην πιο ακριβή σειρα κ mitsubishi electric Σειρά AY MSZ/MUZ- νέα κατασκευή τομερο δεν σε πηγα στη πιο ακριβή σειρλα κ εδώ!

• Arielli έχει κάποιος γνώμη , βρήκα αυτό ASW-H12B4/FFR3DI-EU σε καλή τιμή

• Thabelina1010

εχω παρει σε 9αρι. ενταξει για τη τιμη του ειναι οκ.. λειτουργια ψυξης σε ενα νορμαλ δωματιο καπου στους 22-23 βαθμους και κατω. παραπανω δεν αποδιδει και τοσο καλα. στη θερμανση παλι, αν το εχεις ολη μερα αναμμενο κατι θα γινει ακομα και με χιονι. αν θελεις αμεσση θερμανση και για λιγη ωρα ομως με τιποτα. ζεσταινει μετα απο καμια ωρα και αν θεωριεται κι αυτο ζεστη. το καταργησα τελειως τον χειμωνα. για μενα για το καλοκαιρι μια χαρα ειναι. για χειμωνα ισως κατι ανωτερο σε χρηματα. το 12αρι θα αποδιδει σιγουρα παραπανω.

• icoglioni

καλημερα παιδια. είμαι ανάμεσα σε Mitsubishi Heavy Premium Series SRK/SRC-50ZS-W (18αρι) και στο Toshiba Edge B16G3KVSG-E/16J2AVSG-E1 (16αρι). Μπορείτε να μου πείτε γνώμες?

• epikerotitazan2

Έχει βάλει κανείς toyotomi izuru ii 24αρι?? Επίσης για τα izuru τι γνώμη έχετε?

• Stef_anakis

Έχω βάλει 12αρι , μέχρι στιγμής ευχαριστημένος αλλά η εγγύηση που δίνει για να έχει ισχύ σε υποχρεώνει κάθε χρόνο να έρχεται ειδικός ψυκτικός της toyotomi με το αζημιωτο φυσικά, εννοείται ότι δεν θα ασχοληθώ μαζί τους καθώς το σέρβις του είναι μάπα και ας ελπίσουμε σε όχι ζημιές του κλιματιστικού σε βάθος χρόνου.

• Xanthiotis_Techmaniac

Καλησπέρα !! Μετά απο την αγορά του Toyotomi Izuru(24αρι) το 2014 τον χειμώνα που πέρασε , μας άφησε καιρούς... Άντεξε αρκετά πιστεύω. Τώρα είμαι σε δίλλημα. 24 και πάλι αλλά τι ? Λεω να παω σε Daikin ή Mitsubushi, ακούω γνώμες καθώς επίσης θέλω γνώμες και για 2 12αρια για τα υπνωδωμάτια των παιδιών (12 τμ περιπου κ τα 2).

• dmarga53

οτι θελετε παρετε εκτος απο samsung ..6ειχα και τα 6 εμειναν απο πλακετα και τα πεταξα ..σερβις απαραδεκτο

• zikos1

Mακρια απο τα πολυδιαφιμιζομενα Toyotomi,πέταξα ένα 12αρι λίγο μετα την εγγύηση.
      Η εξωτερική μονάδα (Gree) μια χαρά.Η εσωτερική ετριζε και σιγα σιγα ψιλοδιαλυθηκε σε σημείο που δεν μπορούσες να κοιμηθείς με τίποτα. Και φυσικά την πέταξα γιατι δεν υπήρχε ανταλλακτικό στα πλαστικά ουτε για δείγμα, 4ων χρόνων Α/C έλεος !! Προσοχή στην αντιπροσόπευση λοιπόν. Αντικαταστάθηκε με LG και όλα καλά μέχρι ΄ωρας .!
      Επίσης φίλου μου Τoyotomi 18αρι έκαψε πλακέτα με ασ΄υμφορη επισκευή και το αντικατέστησε παλι με το νεότερο μοντέλο και απο ότι δείχνει μάλλον πάει και αυτό για βλάβη (μετά απο 3 χρόνια)στην πλακέτα? Θα δείξει.

• Iakovos_Koufopantelis

Θεμελιώδες νόμος που βοηθάει στην επιλογή σας: What you pay is what you get και στην Ελληνική απόδοση του: οτι πληρώνεις παίρνεις

• sofathana

Γεια σας για το Carrier Sensation 38QHG024D8SP/42QHB024D8SP τι άποψη έχετε? Και γενικότερα την εταιρία.

• giorgos_antoniou7778

Για τα TCL ποια η γνώμη των ειδικών? Αξιοπιστία, θόρυβος, κατανάλωση?

• Vasilis_Parisis2276

Εντάξει η Mitsubishi και παλιά η Panasonic ηταν υψηλής ποιότητας συσκευές.Ομως η GREE τυχαίνει να είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία του πλανήτη..τί γίνεται λοιπόν? Εχει κάποιος πραγματική εμπειρία απο GREE inverter..?

• S_A30

Oloi ginane theoi tis psiksis!mitsubischi-fujitsu-daikin auta einaibklimatistika.
      Invertor Mia propaganda kineziki exi gini stin elada giati ekei bgazoune perisotero xrima, tcl Kai oles oi alles markes pou ngenoune kaibden tis kseroune oute oi manes tous t dinoune giati exoune kerdos I diafora ena kalo klimatistiko me t kinezika pou lene einaibi piotita apodosis p s dini.Apla ena 24000 mitsubishi d dini sxedon olo tobposo ipodinamis eno ena kineziko p einai pio ftino s dini 2100 peripou San na agorazeis diladi ena mitsubishi 22

• Theodor_Delta

Αμα τα έγραφες Κινέζικα υπήρχε μια πιθανότητα να καταλάβουμε τί θέλεις να πείς.... Τώρα δεν μας σώζει ούτε το Google Translate.....!!!!!!

• jonnstivas

Καλησπερα μια γνωμη παρακαλω για τα ferroli giada

• panosgmek

chigo η sendo ..υπάρχουν ανταλακτικά μου είπαν...

• Bellos542

Καλησπέρα παιδιά !
      Θέλω ένα κλιματιστικό που να θερίζει στην ψύξη με πολύ γερή κατασκευή να μην είναι ελαττωματικό πουθενά. Ανεξαρτήτως τιμής , μιλάμε για 22-24αρι . Είμαι ανθρώπος που θέλει να το ανάβει στην ψύξη από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο ΚΑΙ 24/7 . Είτε Daikin , Mitsubishi heavy industries , Panasonic , Toshiba , Fujitsu, toyotomi.... Και όποια άλλη εταιρία ΑΛΛΑ δεν θέλω να είναι φασόν εταιρίες.

• Sotiria_Krikela

Καλησπέρα σας
      Έχει να προτείνει κάποιος μάρκα για σύστημα multi?
      3 εσωτερικές μονάδες (κρεβατοκάμαρες) σε 1 εξωτερική και 2 (σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα ενιαίος χώρος) σε 1 εξωτερική;

• Sophia_Xenitidou

Όσοι έχουμε ερωτήσεις, νομίζω το καλύτερο είναι να διαβάσουμε απ' την αρχή τις ήδη υπάρχουσες απαντήσεις των φίλων που είναι επαγγελματίες. Ευχαριστούμε για τις απαντήσεις.

• 123456789

Γνώμες για τα CREE;

• GEORGIOS_KONSTANTINIDIS

Γενικά στην οικογένειά μας είμαστε fan τις Mitsubishi heavy industries κάνουμε χρήση εδώ και δεκαετίες αν θυμάμαι καλά κάπου από το 1994 και μετά. Προσωπικά έχω 2 inverter 9,000 από το 2003 έως και σήμερα 2004 που γίνεται χρήση ελάχιστα το χειμώνα αλλά το καλοκαίρι σχεδόν 24ωρο. Όλο το βράδι που κοιμόμαστε και την ημέρα κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Αγοράστηκαν από αντιπρόσωπο της εταιρίας 850,00 το κάθε ένα. Έγινε 2-3 φορές servise όλα αυτά τα χρόνια από τεχνικό. Καθαρισμός από μένα τα φίλτρα και οι ψύχτρες εντός της εσωτερικής μονάδας όλα αυτά τα χρόνια. Δουλεύουν μια χαρά μέχρι σήμερα το 2004 κανένα πρόβλημα. Πριν τα αγοράσω το 2003 πήρα συμβουλές από φίλο ψυκτικό βιομηχανίας όπου μου τα είχε συστήσει. Όλοι όσοι συγγενής που έχουν πάρει αυτή την μάρκα έχουν μείνει ευχαριστημένοι. Όσο για το Service ακούω άσχημα πράγματα και έτσι είναι γιατί το ένα από τα δύο είχε βγει ελαττωματική η εξωτερική μονάδα και ήρθαν καμία 6-7 φορές μέχρι να το αντικαταστήσουν δωρεάν όλη την μονάδα όπου μας πήρε καμία 5 μήνες να παραλαλάμε και αφού φτάσαμε στον αποπληκτικό αντιπρόσωπο στην Αθήνα τότε μας εξυπηρέτησαν άμεσα στους 5 μήνες γιατί εδώ ο Θεσσαλονικιός το κολοβαρούσε μέχρι να του τραβήξουν το αφτί.

• Katerina_Xiromeriti7925

Σας παρακαλώ, θα ήθελα την γνώμη σας για τα κλιματιστικά TCL; Δεν τα γνωρίζω, αλλά ο σύζυγός μου επιμένει να βάλουμε στο εξοχικό. Είμαι πολύ διστακτική!!!

• alexbarack

Καλησπέρα σας. Η ζέστη έχει γίνει αφόρητη και ψάχνω 12άρι κλιματιστικό. Την τελευταία εβδομάδα το skroutz βγάζει πάνω πάνω κάποια μάρκα "CHiQ". Φαίνεται να είναι καινούργια μιας και όλα τα προϊόντα της εμφανίζονται για πρώτη φορά τέλη του 23. Ξέρει κανείς τι παίζει; Όσον αφορά τα κλιματιστικά τους ξέρουμε ποιος είναι ο κατασκευαστής και ποιας εταιρείας είναι τα ηλεκτρονικά-μηχανικά μέρη; Η σχέση αναγραφόμενης απόδοσης-τιμής φαίνεται αρκετά καλή και vfm αλλά χωρίς κριτικές και με όνομα που δεν το ξέρει κανείς παίρνεις το ρίσκο;

• Antypas_Emmanuel

Τι γνώμη έχετε για το winstar 24 αρι για 50 μ2?

• Ioanna_Ioannou1893

Εκανα το λαθος ν'αγορασω 2 Inventor 9000btu,για δυο διαφορετικα σπιτια...η εξωτερικη μοναδα κανει τοσο θορυβο, που δεν αφηνει να κοιμηθουμε,ουτε εμας,ουτε τους γειτονες...απαραδεκτο!!!!
      Ποιο θεωρειτε το πιο αθορυβο της αγορας; Ειμαι στα προθυρα να τ'αλλαξω...

• vassmarnell

Ποιο inventor πήρατε. Ποιο μοντέλο εννοώ. Πάρτε αυτό Inventor Emperor EMPVI-09WFIEMPVO-09

• roula_mavraki8269

εμείς έχουμε το Inventor Leon. δεν ξέρω από πού. ψάχναμε για α+++ . Μας λένε ότι είναι αθόρυβο, και πάρα πολύ καλό. προφανώς ανταποκρίνεται άμεσα. είναι και ωραίο.

• tzatsis_dimos

Τον παν είναι σωστή εγκατάσταση. Έχω δει ακριβά μηχανήματα τα οποία λόγω κακής εγκατάστασης δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα. Το κλιματιστικό δεν είναι μόνο να το κρεμάσεις......έχει προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται.

• Maria_Tiftikidou

DAIKIN? ΜΑΚΡΙΑ.....
      Δύο χρονια και άρχισαν να τρεχουν...μεσα στο σπιτι.
      Μετά από επανειλημμένες επικοινωνίες για την βλάβη των κλιματιστικών,
      ηρθε εξουσιοδοτημένος τεχνικός , έκανε service, το πρόβλημα
      εξακολούθησε να υπάρχει και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό,
      ξαναεπικοινώνησα μαζί τους, μου στείλανε άλλον τεχνικό ο οποίος μου
      είπε οτι εχουν σπασει τα λεκανάκια και από τα δύο κλιματιστικά. Για
      να το διαπιστώσει αυτό έλυσε τα κλιματιστικά και ειδε πού υπάρχει
      βλάβη, λέγοντάς μου οτι εφόσων η εγγύηση είναι σε ισχύ θα
      αντικατασταθεί το πρόβλημα χωρίς κόστος.
      Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου σήμερα, ένας υπάλληλός της daikin μου είπε οτι
      δεν με καλύπτει η εγγύηση γιατί ισχύει μόνο για ηλεκτρολογικούς
      λόγους.
      Είσαστε σοβαροί?
      Τα κλιματιστικά τα έχω 2 χρόνια και στα καλά καθούμενα άρχισαν ΚΑΙ ΤΑ
      2 να τρέχουν νερά εσωτερικά και μετά από 1 μήνα μου λένε οτι είναι
      σπασμενα τα λεκανάκια και οτι δεν με καλύπτει η εγγύηση?
      Πού ζούμε? Ούτε στην Ουγκάντα δεν υπάρχει αυτό.
      Πως θα μπορούσα εγω να προκαλέσω βλάβη στα λεκανάκια για να χρεωθώ την ζημιά?
      Ο ψυκτικός μου είπε οτι το πιθανότερο είναι να προκλήθηκε βλάβη κατά
      την μεταφορά ή κατά την εγκατάσταση. Τα λάθη των άλλων , των κάκιστων
      επαγγελματιών θα τα πληρώσω εγώ?
      Απαιτώ να λυθεί το πρόβλημα καθόσον έχω άρρωστο ηλικιωμένο στο σπίτι
      με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα. Επέλεξα την εταιρεία αυτή
      για αλλαγή των κλιματιστικών γιατί υποτίθεται οτι είχανε τις καλύτερες
      συστάσεις? Τοσο αδιαφορία πίά? Είχα κλιματιστικά sharp για 25 χρόνια
      και δεν έκανα service ποτέ, και ποτέ δεν παρουσίασαν καμμία βλάβη, και
      τα νέας τεχνολογίας daikin έσπασαν σε 2 χρόνια?
      Περιμένω να λυθεί το πρόβλημα άμεσα γιατί ταλαιπωρούμαι 1 μήνα, χωρίς
      στην ουσία να φταίω σε τίποτα. Δεν ξέρω ποιός θα αναλάβει την ευθύνη,
      αλλά εγώ θα απευθυνθώ στον συνήγορο του καταναλωτή για να δούμε πως θα
      προχωρήσουμε στην λύση της υπόθεσης. Αποτέλεσμα? Μου τηλεφώνησαν για να αποποιηθούν απο κάθε ευθύνη λέγοντας μου ουτε λιγο ουτε πολύ οτι εγω τα εσπασα. Φριχτή συμπεριφορά δεν με άφηναν ουτε να μιλησω. και η εταιρεία που συνεργάζεται μαζί τους και έκανε το service ψέματα ...πολλά ψέμματα . ενημέρωσαν την εταιρεία ότι όταν ήρθαν για το service τα κλιματιστικά ήταν ήδη σπασμένα. ???????

• LEKKA_NIKI

Μου πρότειναν Evo neutral12000 ;Eχεi κάποιος άποψη;

• Evi_V1054

χαιρετε.

• Evi_V1054

Ψαχνω κλιματιστικο 24.000 ΒΤU για το σαλονι μου (45 τμ) κυριως για ψυξη και τα γνωστα καταστηματα ηλεκτρ.συσκευων (Α+++) εχουν τις μαρκες Midea, Toyotomi και Ιnventor με τις ιδιες πανω κατω προδιαγραφες (απο οσο μπορω να καταλαβω) και τα ιδια χρηματα. Ποια εταιρεια λετε να προτιμησω?Τα fujitsu που ειδα ειναι πολυ μικρα σε μηκος και μου ειπαν ολοι οτι δεν μπορουν να αποδοσουν σε τετοιο χωρο...