Ποιο είναι το portafilter που ταιριάζει καλύτερα στην μηχανή Delonghi Dedica Pump Red EC685.R Μηχανή Espresso 1300W Πίεσης 15bar ?

Ποιο άλλο προϊόν που πουλιέται στο σκρούτζ γνωρίζετε πως θα βελτιώσει την λειτουργία της μηχανής αυτής; Ευχαριστώ πολύ.

6 Replies

• Οποιοδήποτε κομμένο κλείστρο 51mm (portafilter), non-pressurized, με καλαθάκι 18gr καφέ θα βελτιώσει την ποιότητα εκχύλισης. Με ρύθμιση χρόνου εκχύλισης στα 25 δευτερόλεπτα με λεπτοκομμένο καφέ θα πρέπει να έχεις γύρω στα 35 με 38 γραμμάρια εσπρέσο.

• jlafazanis

Ευχαριστώ πολύ . Το θέμα είναι πως δεν έχω βρει πουθενα.Μήπως γνωρίζετε από που μπορώ να το προμηθευτώ: (Portafilter και καλαθάκι)

• Periklis_Tziaras
    • vagman_tech

@Ilias_Kaddas ξέχασες να αναφέρεις ότι το παιδί θα χρειαστεί και έναν μύλο άλεσης espresso γύρω στα 300 ευρώ για να έχει το αποτέλεσμα που περιγράφεις με non-pressurized.

Οτιδήποτε κάτω των 150 ευρώ που έχω δεί είτε θέλει πατέντες που χάνεις την εγγύηση, είτε χαλάει (ή ξερυθμίζεται κάθε φορά που κόβεις καφέ) πάνω στον χρόνο είτε απλά κάνει ημιτελής δουλειά με μαχαίρια τα οποία δεν είναι αρκετά για κοπή κόκκου espresso.

• Panagiotis64

Βγηκε η Baratza encore ESP με 225. Προσοχή ESP, οχι το απλό μοντελο. Αλλιώς πάμε σε λυσεις από 270 και πάνω. Αν θέλουμε ηλεκτρικό μύλο.

• Teo_kra

Ποιους καφέδες προτείνετε από το εμπόριο για πιο καλά αποτελέσματα?
      Έχει βρει κάποιος άλλες βελτιώσεις για την DEDIDA ?

• vagman_tech

Samba είναι ο καλυτερος που εχω δοκιμάσει τα τελευταία 3 χρόνια που φτιάχνω σπίτι (Exclusive blend 9 ευρώ/250g) μετά μπορείς να δοκιμάσεις Taresso και Kudu.

• vagman_tech

Παίζει μια εκπτωσούλα στην ιστοσελίδα τους με την οποία αν πάρεις πάνω απο 5 τεμάχνια (νομίζω απο το ίδιο blend) δηλαδη 1,250kg συνολικά, πέρα απο δωρεάν μεταφορικά, έχεις και -10% έκπτωση. Οπότε βγαίνει στα 8,10 ευρώ/250gr δηλαδή 32 ευρώ/κιλό (not sponsored). Αν τον συγκρίνεις με τον dimello που είναι ο πιο τίμιος απο Σκλαβενίτη κατά τη γνώμη μου στα 6 ευρώ/250gr είναι 10 φορές καλύτερος και αξίζει τα 2 ευρώ παραπάνω. Όσες φορές παρείγγηλα μου ήρθε 2 εργάσιμες μετά το ψήσιμο του κόκκου!

• Epilogue

@vagman_Reviews Καλησπέρα, έχω την dedica + sage dose pro μύλο + bottomless portafilter (joe frex) + καλαθακι IMS. Αλέθω τo blend samba στην σκαλα 6 του μύλου (είναι αρκετά fine) που αναφέρεις παραπάνω. Για σκοπούς φρέντο και έχοντας θεωρητικά στην δόση 17-18γρ που χωράει το καλάθι, πόσην ώρα θέλω εκχύλιση 30-35 δεύτερα; ευχαριστώ!

• vagman_tech

Καλησπέρα. Θες να βγάλλεις 2.5 με 3 φορές την ποσότητα καφέ που έβαλες σε υγρό. Δηλαδή εσύ στα 18g καφέ θέλεις περίπου 54ml καφέ στην κούπα σου. Μπορεί για τα γούστα σου να το πας και 60g αυτό θα εξαρτηθεί καθαρά απο εσένα και τι σου αρέσει. Στο δικό μου setup θέλω 32 δευτερόλεπτα και βγάζω 60 ml. Πειραματίσου και θα βγάλεις άκρη, δεν είναι τόσο δύσκολο.

• Epilogue

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, δεν έχω φτάσει ακόμη στο επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά 1-2 καφέδες την μέρα και που θα μας πάει θα το βρούμε.

• Ilias_Kaddas

@vagman_reviews Καφέ προσωπικά αγοράζω από καφεκοπτείο, μίξη 2 ή 3 ποικιλίες ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλω και τις δικές μου γεύσεις και προτιμήσεις. Και φυσικά μετά από δοκιμές σε 3 διαφορετικές "κοπές" δεν θα χρειαστείς κανέναν μύλο των 300+ ευρώ.

• vagman_tech

Έγω μετά απο προσωπική εμπειρία με γνωστό μύλο των 50 ευρώ δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο διαφορετικό ήταν το αποτέλεσμα με μύλο των 300 ευρώ. Είναι τόσο τρομακτική η διαφορά που θα προτιμούσα να πίνω κάψουλες Nespresso για όλη μου τη ζωή απο το να φτιάξω με φθηνό μύλο άλλεσης ή (ακόμη χειρότερα) να αγοράσω αλεσμένο καφέ και να ξεθυμάνει στις πρώτες 5-6 ημέρες και μετά να πίνω από ανάγκη. Γνώμη μου πάντα

• δεν υπάρχει διαθέσιμο προς το παρόν portafilter για τη συγκεκριμένη μηχανή

• Panagiotis64

Joe Frex & Feggrini. Δύο επιλογες. Υπάρχει και το καλάθι IMS precision που λειτουργεί τέλεια. Αυτός που δίνει το IMS precision εχει και JOE FREX κλείστρο. Τα standard καλαθακια δεν βγαζουν το ιδιο με το IMS. Το τελευταιο αξιζει τον κοπο.

• tinytitan

Για να καταλαβω λιγο καλυτερα επειδη τα ψαχνω ηλεκτρονικα ολα και εχω μπερδευτει λιγο..καταλαβαινετε φανταζομαι! Εγω περιμενω να μου ερθει το joe frex το οποιο απο μονο του λεει οτι συνοδευεται απο 14/16g καλαθακι.. το καλαθακι του αξιζει? ή αξιζει καλυτερα και "καπακωνει" τελεια πανω του καποιο συγκεκριμενο IMS των παραπανω γραμμαριων (πχ 16/18, 18/20) ? επισης βρηκα μονο competition στις περιγραφες των IMS οχι precision.. αν δεν σου κανει κοπος μπορεις να ποσταρεις το λινκ απο το συγκεκριμενο που λες? ευχαριστω πολυ!

• xray1986

@tinytitan to joe frex που περιγράφεις είναι αυτό;
      https://www.skroutz.gr/s/42564869/Joe-Frex-Portafilter-DeLonghi-Dedica-Black.html
      Γιατί και εγώ αυτό ετοιμάζομαι να πάρω και έχω την ίδια απορία με εσένα σχετικά με το καλαθάκι. Ξέρω ότι το IMS θα είναι μάλλον καλύτερο από αυτό που έρχεται μαζί με το portafilter αλλά δεν έχω βρει ποιο από όλα ταιριάζει. Βρήκες άκρη μήπως;

• tinytitan

@xray1986 ναι αυτο ειναι απλα το ειχα βρει στο e-coffeeshop με την ξυλινη λαβη! λοιπον ναι κοιτα να δεις πηρα και το ims και γενικα για καποιο λογο σαν μεγεθος ενω γραφουν οτι εχουνε διαφορα 2g στην πραξη αλλα και στην οψη φαινονται ιδια.. και η αληθεια ειναι οτι ενω σε αναλυσεις που ειδα στο youtube απο αποψη λεπτομερειας το ims ειναι μακραν πιο μεγαλης ακριβειας οι τρυπες που εχει αλλα και το καλαθακι γενικα στην πραξη εγω δεν ειδα και τεραστια διαφορα.. καποια στιγμη ισως παω απλα σε καλυτερη μηχανη με pid κτλ κτλ.. σου παραθετω ομως το λινκ για το ims για να μην ψαχνεσαι ;)

https://e-coffeeshop.gr/%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/ims-competition-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-delonghi-16-18g

• Normcore Espresso Bottomless Portafilter 51 mm

• silver crest

• Ισχύει ότι αν βάλεις bottomless portafilter κινδυνεύεις να κάψεις την μηχανή ?

• cristofer9680

Έχω χρόνια ένα καλάθι ελεύθερης πίεσης δουλεύει μια χαρά το μόνο πρόβλημα είναι στο λάστιχο που χαλαρώνει το αλλάζω κάθε χρόνο.

• vagman_tech

Όχι, δεν ισχύει.